Dvouleté bez kočárku

6396
20.12.21 17:59

Dvouleté bez kočárku

Zdravím, chtěla bych probrat tohle téma. Mám dva chlapečky. Staršího jsem měla opravdu dlouho v kočárku, a prokládala jsem to nosítkem. Proto mám obavu, jestli není na ukonceni kočárku příliš brzy? Teď s tím mladším je to jiné. Jako miminko jsem ho mohla mít v šátku, od těch 6 měsíců do roka sotva na uspani. Pak se odtahoval a nesnesl tu stísněnost. V kočárku byl hodně brzo nevrlý, ale chodit začal až v 17 měsících. I z toho důvodu jsem si myslela, že budeme mít kočárek do těch 3 až 4 let.
V lednu mu budou dva, kočárek nenávidí. Ani, když je unavený, uz ani na jídlo. Už ho ani neberu.
Nicméně, denní chleba je jít pěšky do školky, do obchodu, abychom se neplacatili v okruhu našeho domu, tak to prokladam výlety většinou MHD, vlakem. Auto minimálně. Nejsem extra řidič. Nachodime toho celkem dost, MHD není vždy prázdné, ale lidé jsou vcelku ohleduplní. A já si říkám neustále, jestli mu tím neublizuji, nepretezuji ho? Samozřejmě, bez poponášení se to neobejde. Poponáším na požádání a podle mých fyzických sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
20.12.21 18:12

Některé děti na to prostě nejsou. Připomněla jsi mi období, kdy jsem měla v jedné ruce vodítko se psem, v druhé za ruku dvouleté dítě a kočár strkala břichem. Dcera toho ušla strašně moc a taky je dost lehká, takže se dala nosit. Jenže ještě musíš mít tašku s plenama a svačinou, někam dát třeba nákup a ty máš i druhé dítě.. Myslím, že to skončí buď řvoucím dítětem v kočárku nebo placatěním se kolem baráku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44665
20.12.21 18:14

Holka byla ve dvou taky bez kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
20.12.21 18:20

@mokkk Je to tak. Kočárek mi na ty krámy hrozne chybi. Děsím se období, kdy budu tahat x náhradních teplačku a k tomu ty mokrý. Ten pes mi ještě chybí.
Když jdu s oběma, je to ještě bonus jedna kolobezka, plus motorka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44665
20.12.21 18:25
@Dollorres píše:
@mokkk Je to tak. Kočárek mi na ty krámy hrozne chybi. Děsím se období, kdy budu tahat x náhradních teplačku a k tomu ty mokrý. Ten pes mi ještě chybí.
Když jdu s oběma, je to ještě bonus jedna kolobezka, plus motorka. :lol:

Třeba nebudeš. Nosila jsem jen jedny a většinou nepotřebovala. A to byla bez plen docela brzo. Akorát jsem si pořídila batoh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
20.12.21 18:34

Určitě mu neubližuješ, naopak. Problém je spíš dnešní móda pohodlného rodičovství, kdy jsou děti dlouho v kočárcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
20.12.21 18:44

Muj prvni na kocar nebyl vubec, v roce usel 2 kilaky… kocar jsme meli jen na letiste :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.12.21 18:45

Zdravé děti kočárky ve 3 letech a ve 4 letech už nepotřebují.
Moje už dítko už od dvou let golfky nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
20.12.21 18:57

Neubližuješ. Na svých synech vidíš, jak je každé dítě jiné. Dcera se mi narodila v lednu, když bylo synovi přesně dva roky a nepořizovala jsem ani stupátko natož sourozenecky kočár. Prostě to chvilku výdrž a poponasej. Ber to pozitivně, budeš mit svaly a malej se utaví a bude zvyklý na pohyb ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9254
20.12.21 18:57

Taky jsem měla dítě brzo bez kočárku. Popravdě mi tříleté dítě v kočárku přijde jako bizár :lol: i pediatr řekl, že má dítě co nejvíc chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
20.12.21 18:59

Naše malá má 2,5 roku a před nedávnem jsem kočár prodala, protože už nebyl od léta použitý. Máme jen golfky v autě pro případ, že ho potřebujeme v obchodě. To je jediné místo, kde ji fakt běhat nenechám :lol: starší k tomu jezdí na odrážedle. Mokré tepláky netaháme, v létě si řekla na záchod a od té doby je téměř bez nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
20.12.21 19:01

Neubližuješ. Spoustu dětí kočárek nesnáší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
20.12.21 19:08

Nepoužívali jsme kočárek od 1,5 roku. Po městě jsme hodně chodili pěšky nebo jezdili autobusem. Ani na výlety jsme kočár nebrali, uzpůsobili jsme výlety tomu, co ujde. Nebo jezdil syn na plastové motorce a já vedle něj pěšky, pak v těch 2 letech už on na koloodrážedle a já vedle něj na kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
20.12.21 19:12

Dcera má 2 a čtvrt a kočár nám stojí zaparkovany pod schody a už se ho chystám umýt a schovat pro druhé, protože dcera dojde, kam je potřeba.
Bydlíme teda na vesnice, takže procházky v pohodě podle jejího tempa, do města MHD, takže taky v pohodě - odpočine si při cestě v metru, tramvaji atd., jedině na ty nákupy autem no.
Az se narodí druhé, plánuji pořídit skejtík, na delší procházky a výlety.
Myslím, že okolo těch dvou let je to úplně v pohodě bez kočárku, naopak… před MD jsem pracovala v MŠ a deti, které jezdily ve 3-4 letech v kočárku nebyly schopné krátké prochazky a po par metrech hučely, že je bolí nohy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32255
20.12.21 19:20

Starsi deti jsem mela bez kocaru velmi brzy, ve 2r usly normalne 4-5 km vylet. Akorat nejmladsi byla v kocaru do 3r - z organizacnich duvodu, protoze bychom nestihali presuny mezi krouzky a tak. Ale moc uz nechtela. Mne uz to naopak prislo divne i v tech 3r, byla velka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí