Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Objednej si na to profi firmu, at vám udělá preventivní postřik. Jinak ne, valit se to nikam nebude, musíš místnost na několik hodin úplně uzavřít a až pak pořádně vyvětrat, jinak to nemá ten účinek. A myslím, že to nijak nesmrdí.
Příspěvek upraven 12.10.25 v 11:28
Já myslím, že po 14 dnech už by se dávno objevili u vás doma. Mam dojem, že existují nějaké testovací “pastičky”, které si dáš domů a pokud se v nich štěnice objeví, tak víš, že je máte doma.
@izabe pastičky už máme také rozmístěné. Ale zatím jsem tam nic nenašla.
@Anonymní píše: Více
Tak to je dobré znamení.
Ale samozřejmě, pokud chceš pro svůj pocit preventivní postřik, můžeš se domluvit s firmou. Nebo oni ti sami řeknou, zda to má smysl, když je to 14 dní a v paštičkách není nic.
Předpokládám, že ložní prádlo jsi vyprala na 60 stupňů a zkontrolovala matrace, popř gauč.
@lucad77 Profi firma mě napadla jako první. Zkoušela jsem jich pár kontaktovat, ale chtěli poslat foto hmyzu nebo štípanců, aby se ujistili, že jde opravdu o štěnice a budou mít na to účinnou látku pro deratizaci. Samozřejmě foto žádné nemám, když jsem nic nenašla ani nejsme pokousání.
Taky se vyptávali na to v které místnosti je mám a že by bylo zbytečný dělat víc místností. Nevím v které je mám možná je nemám totiž nikde. Asi dvě firmy v okolí řekli že by přijeli, ale taky dodali jak mám byt připravit na desinfekci. Chtěli aby se rozmontovala kompletně cela postel, noční stolky, skříně, vlastně skoro veškerý nábytek. Vyprat oblečení na 60 stupňů pak poschovavat do pytlů. Odnést si veškeré nádobí a jídlo a 24 hodin nevystupovat do bytu. A cena nebyla zrovna taky levná. Já o tom přemýšlela, ale manželem mi to bylo hned zamítnuto že nepřevrátí celý byt naruby kvůli tomu, že mám nějaký pocit. Tak to chci prozatím vyřešit takle. Samozřejmě kdyby se našla někde nějaká štěnice, nebo kousance, tak jdu okamžitě do profesionální firmy i za tuhle cenu.
Pokud ani po 14 dnech nejste poštípaní, tak podle mě doma nic nemáš. To bys už něco našla i v těch pastičkách. Přestaň panikařit a zamořovat si byt chemií. Maximálně bych uvažovala o tom autě.
@nozu Jelikož už je mám doma, tak bych je raději právě použila. Pro jistotu a taky ať zbytečně jen někde neleží.
No tak to já bych je raději nechala ležet nebo vyhodila, než si zbytečně otravovat vzduch a povrchy v bytě. Ale evidentně to máme každá jinak…
Štěnice nejsou blechy, aby je člověk trousil kolem sebe. ![]()
Investuj do psychiatra, místo do dýmovnic…
Tak jasně, postele (matrace), gauč, pohovka nebo i za lištami nejčastěji jsou. Proto se doporučuje vše komplet vyprat nebo to projet párou.
Jinak ono ale i ty dýmovnice nezaručují, že vše komplet vyhubí. Kolikrát ani ty samotné postřiky se musí dělat opakovaně.
Každopádně fakt si myslím, že 14 dnů je dost na to, aby jsi zjistila, že je doma máš.
@Janli To možná ano, člověk je kolem sebe vyloženě netrousí. Ale co jsem četla zkušenosti jiných lidí, tak si je běžně člověk přiveze z dovolené v zavazadlech, batohu nebo kabelce. Dokonce můžou být i v oblečení, které dotyčný předtím pohodil někde na zem. Můžou být schovaný v kapsách nebo švech. Takže timhle bych si tak úplně jistá nebyla.
Ano, ale z dovolené si je dovezeš díky tomu, že do zavazadel nalezou v zamořené místnosti. Určitě ne tak, že je někdo trousí z oblečení…
Kouř se nikam nepovalí, protože to není kouř. A nesmrdí to vůbec. Nikdo to nepozná. Na štěnice to stejně nepomůže.
@nozu To jsem zde ani nenapsala, že je někdo trousí kolem sebe. Ano může to být ze zavazadel. Ale osoba, kterou jsem v autě vezla měla s sebou velký batoh. A tak jsem si říkala, že z tama něco vypadnout mohlo. A už to člověk může mít v autě. A pak si nechám v autě já nějaký zavazadlo, které můžu donést domů.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s dýmovnicí na hmyz? Konkrétně na štěnice. Nedávno jsem svezla ve svým autě známého. A pár dní na to jsem se dozvěděla, že má údajně doma štěnice. Je to už 14 dní a zatím jsem nikde žádnou štěnici nenašla ani nemáme žádný štípanec. Ale i přesto na to musím pořád myslet. Pořád kontroluji celý byt i auto. Jsem z toho na nervy. Tak jsem si objednala postřik protect a dýmovnici atak fumigator. Chtěla bych jednou dýmovnicí vydymovat auto a dalšími dvěmi vydymovat byt. Bydlíme v panelovém bytě a tak mě zajímá, jak to bude vypadat, jestli se dým bude valit i na chodbu nebo z oken. Manžel tvrdí, že jsem magor, že nic doma nemáme, že bych to poznala. Ale já to tak nějak potřebuju pro vlastní klid na duši. Ale sousedům o tom říkat nechci, když ani není potvrzené, že tam opravdu něco mám. Buď bych měla ostudu, že tam něco mám nebo bych byla za magora. Hlavně sousedy máme nepříjemné a většinou samé důchodce. Takže moje otázka zní. Povalí se kouř na chodbu? Nebo že oken? Nebo odkudkoliv? Bude to smrdět? Nevím co od toho čekat. Děkuji