Ecobec inhalace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16347
10.6.24 20:21

@Doctus ja sebe a deti nelecim podle rad z internetu. A urcite nebudu naseho lekare opravovat v terminologii, protoze mam nastudovano na emiminu. Ale treba to zde nekdo oceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
10.6.24 20:30

Mně bylo tehdy alergoložkou řečeno, že synové se léčí jako astmatici Ecobecem z preventivních důvodů. Neměli nikdy záchvaty dušnosti a spirometrii měli vždycky dobrou. Léčbu dostali na základě opakujících se spastických zánětů průdušek. Jak rostli, tak nemocí ubývalo a léčba byla postupně vysazena. Mají kožními testy potvrzené nějaké alergie, ale protože jsou bez jakýchkoliv alergických příznaků, tak jeden už je vyřazený z alergologické ambulance a druhý bude brzy taky. Jen jim zůstalo jako doporučení užívat při nachlazení antihistaminika.
Zuby mají krásné a zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
10.6.24 20:47

@pipa.k
Spirometrii měli dobrou jen tu standardní, nebo i s bronchokonstričkním testem?

Dobře léčený a kompenzovaný asthmatik by totiž měl mít spirometrii zcela v normě. Jedině negativní bronchokonstričkní test může asthma vyloučit. Proto mě vytáčí až do stavu beztíže závěry některých alergologů Máte normální spirometrii, asthma nemáte.

Opakovaně obstrukční bronchitidy jsou jasným klinickým korelátem asthma bronchiale. Tedy inhalačními kortikoidy se neléčili, jako kdyby byli asthmatiky, léčili se jimi z toho důvodu, neboť jsou celou tu dobu asthmatiky - až doposud, byť bez příznaků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
10.6.24 20:52
@pipa.k píše: Více

Astma se neprojevuje pouze dušností. Syn se nikdy nedusil. On měl prostě takové záchvaty kašle a časté záněty průdušek a plic. Ale ani jednou se nestalo, že by se nemohl nadechnout apod.. Pomalu se to zlepšovalo, teď je i bez Ventolinu. Ale ten v případě potřeby může napsat i pediatr, kdyby sento zase někdy zhoršilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.6.24 21:00

@Winter garden

Možná jsme to zcela nenapsala správně, já ecobec dávám ale prostě jen jsme asi chtěla slyšet i ostatní mámy co jsou na tom podobně. Že musí taky dávat a je děťátko v pořádku a pomáhá.
Nelečím podle netu, v žádném případě. Jen mám teď těžké období hodně, malý je neustále nemocný opravdu dokola od té doby co jsme dojeli z lázní v únoru. Pořád. Na okolí mám maminky s dětmi zdravé bez léků, tak to na mě padlo. Vidím jak je nemocny, má hodně léků a do toho ty kortikoidy. Prostě jsem jen člověk.
Malý má taky spirometrii ukázkovou teď z března - foukal jen do takového bílého náústku a na PC létali balónky.
Jinak je alergicky na roztoče. A prostě je 3 dny ve školce a 4 týdny doma. Tak to bylo září, říjen, listopad. Prosinec, leden jsme si ho nechala doma a byl zdravý. Vím, že to není řešení musí nasbirat imunitu ale to už bylo hodně - hned rýma, kašel průdušky hned.
No každopádně děkuji všem za opravdu příběhy jelikož ne že bych to přála ostatním, ale nejsem aspoň sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16347
10.6.24 21:02

@allyna ano, ja to tak beru. Pochopila jsem, ze lecis podle doporuceni lekare. Psalala jsi dotaz, ja napsala svuj pribeh. I rodice potrebuji povzbudit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.6.24 21:06

@Winter garden

Naprosto přesně, asi jsme potřebovala jen sdílet že to trápení je i někde jinde a bude to dobré… :kytka: :andel: takže děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.6.24 21:06

A moc děkuji za všechny zkušenosti maminek, fakt si toho vážím že se podělite. Všem přeji jen to zdraví dětiček i maminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.6.24 21:09

@Doctus

Vážím si i Vašich příspěvků, že sdilite vaše rady, názory, chytrost a vlastně takhle i pomáháte pro ty naše děti. Což je moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
10.6.24 21:17

@Doctus Čtu si, co to je ten bronchokonstričkní test a nevím, jestli jim ho dělali. Jednou se jim po inhalaci něčeho dělala kontrolní spirometrie, ale nevím, co to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
10.6.24 21:41

@pipa.k
Bronchokonstrikční test je trošku složitější (klasická spirometrie - pak inhalace metacholinu a spirometrie - při pozitivním nálezu pak 4 vdechy Ventolinu a opět spirometrie) a do jisté míry rizikový, u dítěte, které dříve nepoznalo pocit dušnosti, jej může vyvolat. Rozhodně jej neprovádí každá alergologická ambulance.

Ale pokud je výrazné podezření na asthma a běžná spirometrie je v normě, měl by být standardním vyšetřovacím nástrojem. Bohužel tomu tak není a je opomíjen. V nejhorším případě se diagnóza asthmatu opouští i bez jeho provedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
10.6.24 21:46

@Doctus

Synovi spirometrii nikde nedělali. Tak třeba pak na té alergologii? Ani diagnózu nám nikdo neřekl. Jen že se synovi prostě tvoří víc hlenu a jak je malinký, nedokáže to vykašlat. Tak jsem si myslela, že ta léčba Flutiformem bude jen dočasná. Než mu svaly zesílí natolik, aby byl hlen schopný vykašlat.

Takže nejsem moc nadšená z vyhlídky, že to bude dlouhodobá léčba. Ale samozřejmě už nechci zpět ty stavy, kdy fakt nemohl pořádně dýchat, léčbu dodržujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.6.24 21:49

@Modesta
Mě to přijde že nás malý taky hodně tvoří hleny, je pořád zahleněny, neustále i když není nemocný musí uvolňovat hleny z krku. Inhalujeme pravidelně, ale to je na to slabé.

A před měsícem měl kašel se záchvatem kdy neustále kaslal a nemohl vykašlat ty hleny az se párkrát pozvracel z nich. Taky mi to přijde že mu to nešlo vykašlat. Kašlal jakoby na sucho, a vykašlával hleny a přitom potom hlenovite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
10.6.24 21:50

@Modesta
Spirometrie je proveditelná až tak od 5 let, u hůře spolupracujících dětí ještě později. Ač se asthma projevuje standardně dráždivým kašlem, jeho klinický ekvivalent u kojenců může být jako výrazné zahlenění, kdy děti „bublají“ už z dálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
10.6.24 21:54

@allyna

Jj na to nám pediatr ukazoval, jak synka naklepávat, aby se hleny uvolňovaly. A když mu byly 2,5 roku, tak poprvé dokázal hleny vykašlat sám. To jsme byli všichni strašlivě zahlenění. Já u něj slyšela nádech a pak dušný výdech. Tak jsem se zase zhrozila, že je to jasný a večer jedeme. Ale syn se zastavil a fakt vykašlal hustý hnusný hlen. A dobrý. Dušnost byla pryč. Od té doby se zatím nevrátila (ale to bylo až po nasazení Flutiformu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí