Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dne 21.2. (před třemi dny) jsme s přítelem měli sex, ale bohužel došlo k nehodě a praskl nám kondom, tudíž přítel nechtěně ejakuloval do mě. Hned jsem si běžela pro pilulku do lékárny (Egianti) - v lékárně mi bylo řečeno, že lék Egianti je novější verze Postinoru. Každopádně pilulku jsem si stihla vzít do 1h po styku.
Poslední menstruaci jsem měla 10. - 15.2. a nehoda se stala 6 dní po skončení menstruace, tudíž k délce mého menstruačního cyklu (32 - 34 dní), bych ovulaci v tu dobu mít ještě neměla.
Od užití pilulky jsem jenom dost unavená a první den mě bolela hlava, ale to mohlo být klidně způsobený stresem. První dva dny po užití jsem neměla žádný výtok, který jsem normálně předtím než jsem si pilulku vzala měla a dneska jsem si všimla, že mám slaboučký bílý hrudkovitý výtok (bez zápachu, svědění…). Myslíte, že to může být tím práškem? Ještě jsem četla na internetu, že by se do cca týdne měla dostavit, alespoň slabá menstruace, vyvolaná právě tím práškem. Máte s tím někdo zkušenosti a nebo se taková situace vůbec stát nemusí a přijde až normální menstruace v cca daný termín (vím, že ji můžu mít posunutou).
Tahle nehoda se mi stala bohužel už podruhé v životě, ale poprvé jsem užila Postinor. V lékarně bohužel Postinor neměli a tak jsem vzala Egianti (máte s tím někdo zkušenosti? zabral lék, tak jak měl?). Myslíte si, že se příznaky ještě dostaví a pilulka zabrala?
Omlouvám se, ale jsem z toho trochu vystresovaná, jelikož teď si dítě fakt dovolit nemůžu a tak doufám, že pilulka zabere. ![]()
Děkuji Vám za odpovědi a přeji hezký zbytek dne. ![]()
A ty myslíš že ti jednou práskne kondom a neštěstí je hotovo a ještě mimo plodné dny, jo?
Jako stát se může všechno, ale lidské rozmnožování je poměrně neefektivní.
Myslím si, že to bude v pohodě
. Kamarádka, když kdysi vzala podobnou pilulku celý den prozvracela, bylo jí na nic, ale zabralo a dítě ani dnes po skoro deseti letech neplánuje
.. hlavně se nestresovat
tak či tak už se nic neovlivní a udělala jsi maximum, vše bych brala s klidem a nějaké příznaky po prášku bych neřešila, protože je to prostě šok pro to tělo.. to bude dobrý
nestresuj ![]()
@Anonymní píše:
Myslím si, že to bude v pohodě. Kamarádka, když kdysi vzala podobnou pilulku celý den prozvracela, bylo jí na nic, ale zabralo a dítě ani dnes po skoro deseti letech neplánuje
.. hlavně se nestresovat
tak či tak už se nic neovlivní a udělala jsi maximum, vše bych brala s klidem a nějaké příznaky po prášku bych neřešila, protože je to prostě šok pro to tělo.. to bude dobrý
nestresuj
Dobře, děkuji Vám moc za odpověď. ![]()
Je to stejný jak postinor
Rikas, vzala sem si., pilulku,,. Vzala sis obe dvě zaraz z toho balení, ze jo?
@Aletta80 píše:
Je to stejný jak postinor
Rikas, vzala sem si., pilulku,,. Vzala sis obe dvě zaraz z toho balení, ze jo?
Ano, v balení byly dvě pilulky a obě jsem se spolkla naráz😉
@lucinka12358 píše:
Ano, v balení byly dvě pilulky a obě jsem se spolkla naráz😉
Tak to bude v klidu, to zabere. Teoreticky by se mela MS dostavit v terminu, maximalne meskat o pár dni. A ty problémy co popisujes, bude spis kvasinkova infekce nez reakce po prášku…
@Aletta80 píše:
Tak to bude v klidu, to zabere. Teoreticky by se mela MS dostavit v terminu, maximalne meskat o pár dni. A ty problémy co popisujes, bude spis kvasinkova infekce nez reakce po prášku…
Dobře, také Vám moc děkuji.
Kvasinková infekce? to snad neee…
, uvidím co to bude dělat v průběhu pár dní a kdyžtak dojdu na vyšetření… ![]()