Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ráda bych doma začala používat víc ekologických prostředků. Doma mám pár výrobků od Amway a občas koupím něco v DM, ale obokí mi přijde docela drahé. Narazila jsem na Missivu, vzpadá sympaticky a levněji, ale zase neznám nikoho, kdo by jejich prostředky používal. Znáte je? Jste spokojené? Případně prosím poraďte i jiné alternativy. Děkuji.
Ahoj, no nejekologictejsi prostredek na uklid je podle me ocet. Nic jineho nepouzivam ![]()
@Vendy31 ocet, citronek, horká voda, sůl, jedlá soda, esenciální olej proti plísním a bakteriím, Půlku citronu namoč v jedlé sodě a vrhni se s ní na linku, zbytky sody pak setřeš vlhkou houbičkou. Nebo se dobře čistí pastou na zuby ![]()
Přesně tak… Ocet, jedlá soda, soda, citrón, to je nejvíc eko a ještě ušetříš.
Jinak, já kupuju většinou od Frosche na okna, soda čistič a taky prášek na praní.
Zkus mrknout do drogerie Pemi (pemi.cz). Tam mají věci za dobrou cenu.
Diky za tipy.ocet pouzivam dost, ale stridam to s beznyma prostredkama. Oct používámn koupelnu, wc a dřez. Na WC prkýnko vodu s čaj. olejem. Nic jiného jse nezkoušela. Na silné znečištění mi to ale nepřijde dost.
Co na podlahy?
A taky chci nějaký eko jar a tablety do myčky, aby mě to nezruinovalo. A prášek na praní.
@Vendy31 na podlahy pouzivam taky ocet a jednou za cas paru - mame dlazbu…
Tady mají taky super věcičky : http://www.feeleco.com/ … něco se cenově dá v poho, něco je holt dražší…
Ahojky, Missivu používám už léta, moje mamka tím úplně žije (skoro až moc
) a tudíž jsem měla možnost vyzkoušet prakticky všechno, co mají na trhu. S něčím jsem spokojená, něco mi přijde slabší. Většina jsou koncentráty, takže to hodně ředíš a vydrží to poměrně dlouho. Konkrétně třeba prášek do myčky a jejich oplach do myčky (namísto leštidla) jsou fakt super. Prací program taky celkem fajn, jen poslední dobou mám dojem, že se mi nedaří vyprat mastné skvrny na prádle. Ovšem když jsem zkusila koupit jiný prací prostředek, stejně to nepomohlo, takže nevím, kde je chyba. Ještě zkusím vyčistit pračku. Na podlahy, okna a koupelny mají taky celkem fajn věci. Sprchový gel pro děti je moc fajn, hřebíčková zubní pasta taky. Příliš mi ale nesedí jejich osobní kosmetika, krémy, deodoranty a tak, ale to může mít každý jinak. Taky mají spoustu potravinových doplňků, asi bych jim nepřisuzovala úplně zázračné účinky, ale s některými máme celkem dobré zkušenosti (mnohem menší nemocnost dětí). Zatím mě nic dalšího nenapadá, zkus se ještě ptát. ![]()
Dobrý večer, máte někdo tip co darovat na Vánoce někomu, kdo má rád eko? Nějaký balíček na uklízení? Jelikož se v tom tolik neorientuji, tak nevím a snažím se oživit tuto diskuzi. ![]()
@radkakocorkouva1 píše: Více
Každý člověk bude nadšený z balíčku na uklízení pod stromečkem…