Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny ![]()
Nemáte někdo zkušenost s takovým ekzémem? Ráno se malý (3 roky) probudil a měl červené celé nohy až po bříško, měl je teplé, evidentně ho to nějak nesvědilo. Jeli jsme na pohotovost, tam nám dr. řekla, že to má alergickou reakci na sprcháč. Jenže… Z noh mu to zmizlo a červené horké mapy mu cestují po těle, které má nateklé, chvíli to má na rukách, za chvíli pod krkem, odtud mu to zmizí, má to na zádech. Před půlhodinou se mu to rozjelo po celém obličeji. Prostě se mi to jako alergická reakce nezdá, nemáte s tím některá zkušenost? Dali jsme mu ráno Zodac kapky, které máme dát ještě večer, ale místo toho, aby to bylo lepší, tak je to o moc horší. Je bez horečky, akorát si dává do pusy pořád prsty a kašle. Moc mi toho neřekne, co ho bolí. ještě moc nemluví. Dávám fotku pro představu, jak to vypadá.
Děkuji moc za rady ![]()
@kachix nevypadá to náhodou jako požahání od kopřiv?
Malej to měl je to 14 dní. Ložiska měl teda menší, ale objevilo se to někde a za 10 minut to tam nebylo a bylo to jinde a takhle cca týden. U doktorky taky, že je to alergie na potravinu a je na nás zjistit jakou. Nesvědí ho to, fenistil nezabral
Od kopriv ne, ma to hladke a natekle
a afty v puse taky nema
A tak se mu to behem chvilky rozleza po obliceji a jakoby se mu to spojuje
@kachix sirup na alergie by měl zabrat, synovi na vyrážky taky zabírá..
@kachix Dcera je expert na alergie, ale že by se jí to takhle rychle stěhovalo, to jsem nezažila. Dala bych tu dalši dávku zodacu a sledovala to. Kdyby se to dál zhoršovalo, tak bych zavolala na pohotovost, kde ho ošetřovali a poradila se.
@kachix píše:
A tak se mu to behem chvilky rozleza po obliceji a jakoby se mu to spojuje
Chudák, já jednou měla něco podobného, byla jsem na pohotovosti dvakrát, protože se to takhle rozlejzalo. A dostala jsem podruhé injekci kalciovky s dithiadenem. Vzala bych ho na pohotovost znovu. Nejedl něco neobvyklého? Já tenkrát jedla v restauraci, tak mi ještě dali, že mám sníst najednou dvě krabičky černého uhlí jako podezření, že jsem snědla něco divného.
Nic urcite nejedl, od stredy je na diete, kvuli strevni chripce. Jedine nas napada ten sprchac
Něco takového měl syn na jaře. Fleky po těle, které se rychle stěhovaly. S největší pravděpodobností to měl z postřiku z kaštanové aleje. Druhý den neměl už ani flíček.
@kachix prosim vas, co to bylo? Synma to same, akorat v mnohem mensi forme. Porad mu to cestuje, uz druhy den ![]()
U nás to stejne a po střevní chřipce. Objevují se fleky, jako koprivka a mizí. Už to má týden a dr neví. Zřejmě to má spojitost a tím průjmem, protože stejně to má nás soused.
@Chumchalice Nakonec to byla reakce na sprchovy gel, myslim, ze z Avonu