Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Někdo ti napíše tak, někdo zas tak..:) Ve finále se musíš rozhodnout sama..:) Volila bych, co zní lépe s příjmením.. Pokud se ale ty sama nějak vnitřně kloníš k Viktorii, dej Viktorii:) Krásná jsou obě jména..
Každé jméno má něco do sebe, rozhodla bych se dle příjmení. Jinak ale já chápu ladění jmen sourozenců. Tedy je trochu na hlavu mít děti Danu, Hanu a Janu, ale kombinace sourozenců František a Jessica opravdu není to pravé ořechové. Jména by dle mě měla být ze stejného soudku, ale nemělo by se to lámat přes koleno za každou cenu.
@neddo píše:
Urcite ne Ema, těch je opravdu mraky. Viktorie je krásný a myslím ze zdaleka ne tak častý
Mraky jsou ted i Emicek i Viktorek. Hlasuju pro treti moznost ![]()
@lemanka píše:
Každé jméno má něco do sebe, rozhodla bych se dle příjmení. Jinak ale já chápu ladění jmen sourozenců. Tedy je trochu na hlavu mít děti Danu, Hanu a Janu, ale kombinace sourozenců František a Jessica opravdu není to pravé ořechové. Jména by dle mě měla být ze stejného soudku, ale nemělo by se to lámat přes koleno za každou cenu.
Mám známou a ta má dvě sėgry. Jmen
@Anna766 píše:
Mám známou a ta má dvě sėgry. Jmen
Dopr…blbne mi to ![]()
Jmenujou se Monika, Marika, Erika. Trochu na hlavu to je.
V baráku s náma bydleli kámoši dvojky a ti se jmenovali Jaroslav a Jaroslava. ![]()
@Anna766 píše:
Dopr…blbne mi to
Jmenujou se Monika, Marika, Erika. Trochu na hlavu to je.V baráku s náma bydleli kámoši dvojky a ti se jmenovali Jaroslav a Jaroslava.
jo, to je trošku styl z Princ a Večernice a Velenovy sestry Lenka, Helenka a Elenka nebo jak se jmenovaly ![]()
jinak nevím, jsou rodiny, kde jim to přijde vtipný dávat jména kumulovaně…znám manželský pár Petr a Petra a děti pojmenovali Petr a Petra
Pak neplánovaně otěhotněla potřetí a třetě není Petronel, ale vybrali Radka, tak nevím ![]()
Moc vam dekuju…srdce mi rika, ze chci Viktorku, ale odrazuje me, ze jich je hodne..chjooo…nechci jmeno jako modni trend, ale ta Viktorie je tak krasne jmeno…no, co se ladeni tyce, nerikam, ze chci sourozence sladit, jen mi jde o to, abych k Honzikovi mela opet ceske jmeno..:) a treti moznost?
ve vyberu byla i Karolina, ale tech je taky mraky..takze nevim ![]()
@a1234 dej Viktorku
moje srdeční jmèno od mládí byla Kristinka a uż mám doma dvë.
a je mi jedno že jich je hodně. ![]()
@a1234 dej Viktorku, jméno se má (aspoň podle mě) vybírat jako 1. filtrem rozum (tj. aby jméno nekončilo a příjmení nezačínalo stejným písmenem, moc to nedrnčelo, nemlátilo do očí a neuráželo vkus…alá Jessica Vopajšlíková) a jako 2. filtr použít cit, je to tvoje dítě, které nosíš, určitě cítíš to správné jméno pro něj. Jestli se ti Viktorka stále vrací, dej ji, zkus ji tak týden oslovovat a uvidíš, jestli s ní jméno souzní nebo to s vámi „nic nedělá“. Argument že je jich hodně bych nebrala, ono je to hodně nerovnoměrně rozvrstvené, může jich mít ve třídě 5 stejně jako být v celém ročníku zrovna sama (právě proto, že ostatní zájemci o jméno si řekli, že je jich moc
).
A třetí možnost?