Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Bral jste nekdo Emaneru? Jak na vas pusobila? Ja ji dostala jako pokus na reflux. Po 14 dnech mi zacalo byt dost zle - celodenni nevolnosti, pocit otekleho krku, daveni, nechutestvi. Uz to neberu tyden a je mi porad stejne zle. Doktor mi napsal prasky na nervy, ale zadny ucinek nepozoruji.
Brala jsem Emaneru na reflux dlouhodobě (už si nepamatuju jak dlouho, deset let už neberu) a bylo to to jediné, co mi od problémů pomohlo a vyléčilo mě to. Je otázka, jestli ti je takhle špatně po Emaneře nebo by ti to samé bylo i bez ní. ![]()
Osobně nevím, co bych dělala na tvém místě, jestli vytrvala v braní nebo přerušila. Držím palce, ať se tvoje problémy vyřeší, sama vím, že je to běh na dlouhou trať…
@Micromia Me to dali jako pokus bez potvrzene diagnozy. Ale teda musim rict, ze takhle dlouho a porad mi nebylo zle nikdy. Na netu jsem cetla diskuzi, kde to nekomu totalne rozhodilo zaludek. Ale jak me je zle a doktori nic. Pry ze se to srovna samo, nebo jsem na hlavu.
Já jsem taky neměla nikdy potvrzenou diagnozu. Prostě jsem si jednou dala kávu z toho „kelímkového“ automatu, za půl hodiny začala strašně zvracet, střevní problémy, po čase se u mě rozvinula intolerance laktosy, neustálé bolesti břicha, reflux… Ale nikdo nikdy nepřišel na to, co mi vlastně je, přestože moje problémy trvaly cca tři roky.
Potom to nějak samo odeznělo. Jediné, co zlepšovalo můj stav byla ta Emanera, jaterní čaje a Lepicol. Ale pokud to ta Emanera občas dělá, tak je asi dobře, že jsi vysadila a snad ti dají jinou léčbu. Soucítím s tebou a přeji brzké uzdravení, tohle je děs. ![]()
Já jsem ji pár let brala a taky nic moc, od té doby, co beru místo ní Omeprazol, je to lepší (mám reflux a podrážděný žaludek - vytváří moc kyselin) ![]()