Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vím že už tu nějaká témata na Emulips jsou ale jsou také staršího data, tak zkouším jestli už máte některá pozitivní zkušenosti.
Zakoupila jsem ho né na hubnutí, ale na zlepsšení trávení mě a mimískovi. hodně ho trápí prdíky, vyzkoušela jsem už snad úplně všechno tak Emulips je další na řadě
![]()
Máte holky některá zkušenosti? ![]()
Nene…espumisan jsme taky zkoušeli ![]()
jedná se o čistě přírodní produkt.
Ja znam emulips, jedna ze zazracnych substanci na vsechno, o jejich ucinnosti je hrich vyjadrovat pochybnosti
Mela jsem tu cest s distributorem ci snad vynalezcem - nevim, v kazdem pripade magor.
No decku bych takovou substanci v kazdem pripade nedala, kdovi, co to vlastne je.
@Pudloslava píše:
Ja znam emulips, jedna ze zazracnych substanci na vsechno, o jejich ucinnosti je hrich vyjadrovat pochybnosti![]()
![]()
Mela jsem tu cest s distributorem ci snad vynalezcem - nevim, v kazdem pripade magor.No decku bych takovou substanci v kazdem pripade nedala, kdovi, co to vlastne je.
Fakt jo?? podle čeho usuzuješ. ježiši marja.ach jo no to jsi mi dala. samozřejmě že chci mimískovi pomoct a představa že mu ještě ublížim mě děsí…
Tak bez ironie - pokud neco ma zpusobovat hubnuti, tak je snad jasne, ze takovou vec by mimino rozhodne dostat nemelo.
zkus ten espumisan v dávce 15 kapek pri kazdem kojeni, v tomhle davkovani to trochu pomahalo (me). ja teda nakonec obe deti musela odstavit a prevest na neocate kvuli ABKM. To pomohlo na 100%.
pokud se tyce vecerniho breceni, verim, ze je to spis nezralost nerove soustavy a unava, nez koliky.
@Pudloslava Bez ironie - koleduji si o blokaci účtu, ale jak můžeš tak děsit čerstvou maminku, když o daném produktu očividně nic nevíš
![]()
Ano, daný výrobek se často inzeruje na hubnutí (ale pokud jsi dobře koukala, tak často i na přibírání), není to problém, na který je výrobek určený, ale je to jen vedlejší efekt. Ovlivňuje metabolismus tuků, tzn. reguluje váhu na optimální hodnotu nahoru nebo dolů, podle toho, jak tělo potřebuje. Docílí se toho tím způsobem, že „učí“ tělo hospodařit s tuky.
Není tam nic, co by bylo vyloženě určeno na hubnutí, a bylo by velmi neetické něco takového prodávat kojícím matkám, což je proti firemním pravidlům…
Nehledě na to, že spousta kladných zkušeností hovoří za vše…
Mmj. jsou všechny firemní produkty schváleny min. zdravotnictví ČR, a každý výrobek má své notifikační číslo, což svědčí o tom, že produkty jsou opravdu velice kvalitní.
@zrzule23 neměj strach a užívej dál. Pokud bys i přesto měla strach, pokusím se ti sehnat kontakt na doktora Meravého, což je pán, který pracuje pro výzkum schvalování potravinových doplňků a projdou mu rukama všechny potravinové doplňky na našem trhu…
Pudloslava@ No já jsem kapičky těchto druhů už zkoušela a navíc se spíše přikláním k přírodním produktům než k chemie takže proto tyhle alternativy. Jsem zdravotník takže úplně mimo nejsem a tak mě překvapilo, že jsou pro tebe ty kapky tak šílené.
Hele davejte si svym kojencum co chcete, treba rulik zlomocny, ten je taky prirodni.
emulips je dalsi z rady amways - chlorela - mlady jecmen…proste univerzani prostredek na vsechno co dokaze mit protichudne ucinky proste takove, aby si ho mohl koupit kazdy, coz je kazdemu rozumnemu zni jako nesmysl (to dokaze jen placebo)- no budiz, kdo si veri at tam bezi.
Snad je to alespon pro dospele neskodne - predpokladam, ze to bylo jako potravinovy doplnek testovano na nezavadnost. Ale bylo to testovano pro kojence? Kojencum se nema davat ani kohoutkova voda, produkty pro ne maji prisnejsi kriteria…takze jestli ma vyrobce atest, ze se to da dat malinkemu miminku, tak se moc moc omlouvam… ale mam takove tuseni, ze se tady jen pouziva jako argument nesmyslna mantra „prirodni = neskodne“
proste cokoli, u ceho predpokladam, ze ma jiny ucinek, nez bezna potravina, nemuzu bez rozmyslu dat kojenci. Dali byste miminu na zacpu trebas caj z listu senny? Ciste prirodni!
jo a zkousela jsem ho pri kojeni, nedelalo to nic - pokud mu teda nebudu pricitat ze se pak ve stolici meho decka objevila krev - ale to (predpokladam) nebylo emulipsem.
Tak zrovna s chlorelou a ječmenem mám vynikající zkušenosti a nejen já…
jinak samozřejmě vím, že vše přírodní není vhodné, ale když si přečteš složení emulipsu tak to není nic co by mělo vadit. nechápu že jsi tak šíleně kritická, když jsi to sama zkoušela…
@Pudloslava Nikdo tě o ničem nepřesvědčuje a myslet si o tomto výrobku můžeš co chceš. Ale pokud o něm nic nevíš, není dobré odrazovat lidi, kteří nechtějí hned sáhnout po chemii. To, že je to výrobek určený na zdravotní problém a ovlivňuje i další potíže neznamená, že je to nějaký blud. Hodně dlouho se bádalo a pracovalo na tom, aby měl co nejlepší výsledky a také to tak je. Samozřejmě, ne každému to pomůže, ale né proto, že by to nefungovalo, ale proto, že lidi obvykle chtějí všechno hned, a nevydrží dotyčný produkt užívat delší dobu. Jenže bylo by dobré si uvědomit, že bylinné produkty jsou určeny proto, aby řešily příčinu problému a né samotný problém. Takže například pokud je někdo zvyklý vzít si na bolení hlavy ibalgin, který okamžitě zabere, tak doplněk stravy zapůsobí v těle a po několika dnech (týdnech) způsobí to, že už ta hlava bolet nebude. Kdežto ibalgin způsobí to, že tě sice přestane hlava bolet, ale za dva tři dny tě začne bolet zase. Nehledě na to, že například mě po ibalginu vždycky sice přestala bolet hlava, ale začal mě bolet žaludek
.
O protichůdných účincích emulipsu nebyla řeč. Očividně jsi jeho „umění“ nepochopila. Učí pracovat tělo s tuky ať už směrem nahoru či dolů. Na tom není žádný protichůdný účinek…
Jak už jsem psala, výrobky jsou testované, mají své notifikační číslo, každoročně kontrolované v akreditovaných laboratořích. A to, že je na nich užívání až od tří let je jen díky normám evropské unie. Je to nařízení a nikdo s tím nic nenadělá, i kdybychom se postavili na hlavu. Ale snad nechceš tvrdit, že firma, která má už dvanáct let perfektní výsledky by vystavila malé děti nějakým problémům (i majitelé firmy mají malé dítě, a kromě dítěte i srdce, takže by nevypustili na trh nic, co by mohlo byť jen minimálně ublížit).
Co se týče tvého kojení, problém mohl být kdekoliv, ať už ve špatně určeném užívání, ve špatném pitném režimu, krátkodobém užívání, nebo jsi už nekojila plně a znova se rozkojit prostě nešlo, a nebo prostě jsi jedna z mála, kterým to nepomohlo. A krev ve stolici tvého děcka mohla být třeba jen prasklá žilka nebo nedej bože jiný problém, ale emulips rozhodně nezpůsobí krvácení ![]()
Nepřísluší mi soudit úmysly firmy, která možná narozdíl od jiných neusiluje o výdělek, ale o blaho lidstva… to je jedno, v každém případě dobré úmysly zdaleka nejsou zárukou nezávadnosti. A jestli to byla jen zvůle zlých úředníků unie, že se to nesmí podávat novorozencům, je možné, mě tento argument taky nepřesvědčil. ostatně proč by to mělo na prdíky pomáhat? Protože je to univerzální, nebo protože všechny poruchy trávení jsou stejné?
A že se musí užívat dlouho, aby se účinek projevil - to je taky zaklínadlo prodejců zázračných preparátů. Protože při dlouhém užívání je šance, že se organismus uzdraví sám. Navíc kdyby to mělo zabrat do týdne, po týdnu už si další balení nikdo nekoupí.
Moje dítě mělo krev ve stolici jako alergickou reakci na něco v mé stravě. Téměř jistě nebyl, ale klidně to mohl být emulips. Popírat, že mohl, je projevem fanatismu, pokud emulips netvoří čistá voda. Neodobraný preparát jsem předala kamarádce, která jej užívala podstatně déle a rovněž nepozorovala žádný účinek. I to mohla být náhoda.
Přesvědčí mě dvojitě slepá randomizovaná tisícihlavá dobře postavená studie
V diskusi nemá cenu pokračovat, jsme tu jen my tři, vy dva přesvědčeni, já naopak a s tím se už nic nepohne. nové ovečky tady nenaverbujete.
Já stále trvám na tom, že dávat kojenci něco, co mu není určeno, je hloupé a potenciálně nebezpečné. A argument z úst osoby finančně závislé na objemu prodejce není nijak uklidňující..
Na prdíky je lepší tymiánová mast a bříško vteple, zabalenej prcek v peřinkách ![]()