Endokrinologie poprvé - obavy

Anonymní
13.3.24 13:31

Endokrinologie poprvé - obavy

Ahoj. Byla jsem od gynekoložky odeslána na endokrinologii pro zvýšený prolaktin. Měla jsem dostinex, po 2 měsících kontrolní krev a stejně to je lehce zvýšené, ale ne tak drasticky jako předtím.
Na endokrinologii jsem nikdy nebyla, tak se chci zeptat, co se tam dělá? Mám z doktorů strach a vždycky když jdu někam poprvé, mám obavy jakobych šla na popravu. Co se tam vyšetřuje, jak probíhá vyšetření a bolí to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27723
13.3.24 13:41

Předem bys měla mít žádanku na krev, jinak sono štítný, pohmatem štítná a pak klasický „výslech“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.3.24 13:47

Nebolí nic, neboj se. Předem ti vezmou krev. Pak klasické vyšetření, změření, zvážení, tlak, tep, obvod krku. Já se tedy léčím se štítnou žlázou, takže nevím, jak moc podobný je to vyšetření, když máš zvýšený prolaktin, ale v podstatě ji jen prohmatají, udělají utz a popovídají si s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
13.3.24 13:49
@ka2ka píše: Více

Toto všechno dělali synovi při první návštěvě. Předem nedělali nic. Takže to může být i takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
13.3.24 13:53
@Evkad píše: Více

no a mě při prvním objednání řekli at si dojdu dopředu pro žádanku, že už musím mít výsledky krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
13.3.24 14:05

Vážení a měření. Ultrazvuk a jen pohmatové vyšetření. Pak mi dal žádanku na krev. A to bylo vše. Pak mi jen volal výsledky krve a naplánoval další návštěvu za půl roku. Toť vše. Nic nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí