Endometrióza a léčba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
7.11.22 20:30

Endometrióza, léčba

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Přes dva roky se lecim s endometriózou, nebo léčím. Vzniklo to tak, že jsem měla velmi silnou menstruaci, a strašné bolesti v levém podbříšku, paní doktorka mi poté našla cystu na levém vaječníku o velikosti asi 6-8cm. Dala mi antikoncepci, že prý to pomůže, bohužel spis se to zhoršilo, tak jsem ji sama vysadila. Půl roku na to jsem skončila v nemocnici, kde mi řekli, že hodnoty v krvi jsou strašně vysoké, a že cysty jsou už i na právem vaječníku. Takže se uvažovalo o operaci, ale ta nakonec nebyla z důvodu, ze jsem mladá a byl by to zásah do těla. Po hospitalizaci jsem šla na kontrolu ke své doktorce, která mi řekla, že je nejlepší otěhotnět, ale to u mě úplně v plánu, protože ve 21 letech, bez partnera a pořádného bydlení to neslo. Takže mi predepsala Endovelle, které má pozastavit menstruaci. V mě případě jsem ji měla co druhy měsíc. Dneska jsem šla na další kontrolu a řekla mi, proč už nepracují na miminku, že by ho rada viděla na ultrazvuku🤦🏼‍♀️ To mě opět vytocilo a řekla jsem ze proste NE, tak ze prý mi dá silnější léky, které jsem odmítla. Takže mi řekla ať si najdu nějakou kliniku, ze mi dá zprávu, protože ona už víc mi nezmůže.
A teď bych chtěla radu, protože vůbec nevím jak dál🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
7.11.22 20:42

Objednat se a zajit na tu kliniku pro expertni ultrazvukove vysetreni, nazor, vysvetleni a navrh lecby. Protoze pokud je tam progrese, bez lecby to nezastavis a naopak o moznost mit dite spontanne muzes prijit. Nevim odkud jsi, v Praze ti s klidnym srdcem doporucim Centrum pro lecbu endometriozy u Apolinare https://www.apolinar.cz/…ndometriozy/

• Citovat
  • Upravit
3
7.11.22 20:46

@Stará známá
Děkuji za odpověď, jsem až z Nového Jičína, ale našla jsem si už nějakou kliniku v Ostravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
7.11.22 20:55

@XIvka
Tak tam bych sla do FN
https://www.fno.cz/…endometrioza
Vyhodou mas navaznost pece, expertni ultrazvuk, poradna, popr. moznost operacni lecby, pokud by byla nutna…

• Citovat
  • Upravit
19977
7.11.22 21:38

U mne to bylo stejné i věk. Podstoupila jsem operaci, kdy mi odstranili cysty. Poté ihned nasazena hormonální léčba. Bez te to nezastavis a bude to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí