Epidural (nem. u Milosrdných bratří)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
21.10.24 15:23

Epidural (nem. u Milosrdných bratří)

Dobrý den, o těhotenství zatím nikdo neví, tak se ptám zde. Jsem cca v polovině těhotenství a už se koukám po porodnici.
S prvním synem jsem zvolila Bohunice a byla to strašná chyba. Teď se poohlížím jinde a zeptám se- Jak u Miloušů koukají na epidurální analgezii? Dávají ji i v noci? Bez problému? Na žádost?
Případně znáte jiné porodnice, kde je možnost epidurální analgezie ve dne, v noci, dále možnost mít manžela na pokoji, po porodu - I PŘES NOC, případně třeba i rodinné pokoje,..😇Také požaduji možnost zvolit si polohu, ve které budu rodit. Už znovu nechci zažít to násilné držení nohou od sebe, nucení rodit na zádech,..😇
Prosím o tipy a zkušenosti porodnic v Jihomoravském kraji a blízkém okolí 😇

Děkuji????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35492
21.10.24 16:09

Ivančice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
21.10.24 21:10

Já u Miloušů rodila už před čtyřmi lety, ale epidurál jsem normálně dostala a rodit na koze nikoho ani nenapadlo, jako fakt :D. Bylo mi nabídnuto rodit vestoje, to moc nešlo, tak jsem putovala na stoličku. O koze nepadlo ani slovo. Ale anesteziologa dostupného ihned máš v Bohunicích zajištěno ve dne v noci. Podobně na obilňáku. Naopak v těch Ivančicích je tam v noci jen jeden, pokud bude někdo na aru špatný nebo poběží jiná horší operace, bude nějaká epiduralní anestezie až další v pořadí. Kolik jich je z Milosrdných v noci, nemám ponětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.10.24 14:17

@Kolicek95 No, v Bohunicích jsem rodila. Zacházeli se mnou strašně a anesteziolog mi byl odmítnut velice nepříjemnou lékařkou.
PA, která měla směnu a mě na starost, byla ještě horší. Zakázala mi chodit, měnit polohy a nutila manžela aby mě držel, abych ležela na zádech a tlačil mi nohy od sebe.. že jinak si udusím dítě..,..z celého porodu si pamatuju jen útržky…
Každopádně péče po tom byla ještě horší a kvůli zanedbání péče z jejich strany jsem den pro propuštění prodělala plicní embolii.
Nikoho nezajímaly všechny tomu předcházející příznaky, všechno pro ně bylo normální. Nikdo mě nezkontroloval, nevyšetřil. Prostě mě pustili domů.
Pro mě jsou Bohunice NO GO zóna.😅

Ale ten Epidural bych u druhého dítka ocenila 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
24.10.24 17:58

Aha, tak to je blbá zkušenost. On ten epidural nejde píchnout taky úplně kdykoli s ohledem na nález na porodních cestách, do toho se ale pouštět úplně nechci. Že je tam ale jeden anesteziolog vyčleněných pouze pro potřeby porodnice, který je do minuty na místě, pokud ho zavolají, tím si jsem jistá 8). Tak snad budeš mít lepší zkušenosti u druhého porodu a štěstí na lepší lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.10.24 07:15

@Kolicek95 Vím,že záleží na nálezu..ale při 5cm se běžně dává a já ho nakonec dostala…když se vystřídala směna a já už byla na 10cm. Syn se narodil pár minut poté..
Lékařka, kterou jsem prvně zmiňovala, se ani neobtěžovala někoho zavolat…
Příště plánuji všechny rozhovory nahrávat, abych měla případně něco v ruce a dalo se to případně řešit.
Ale především bych tomu ráda předešla a našla si porodnici s vlídným, ochotným přístupem..
Dekuji za Vaše zkušenosti 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková