Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, prosím zná někdo pravidla při svatbě?
Otec i matka ženicha rozvedeny, oba mají partnery.
Otec i matka nevěsty jsou spolu.
A nyní:
První jde ženich s matkou.
Pak jde otec ženicha s matkou nevěsty (zde nevím jestli to je podle pravidel, přítelkyně otce ženicha půjde sama)
Dále svědkové a pak svatebčané, nakonec nevěsta se svým otcem.
Snad je to srozumitelně napsané ![]()
Možná by bylo fajn v této situaci zvolit to že všichni už jsou na místě a spalirem jde jen nevěsta kterou vede otec..nebo jde nevěsta sama…
Udelala bych to tak ze vsech sest sedi v prvni rade, zenich ceka u oltare a nevestu privede neji otec a sedne na sve misto
@JanaRadka píše:
Dobrý večer, prosím zná někdo pravidla při svatbě?
Otec i matka ženicha rozvedeny, oba mají partnery.
Otec i matka nevěsty jsou spolu.
A nyní:
První jde ženich s matkou.
Pak jde otec ženicha s matkou nevěsty (zde nevím jestli to je podle pravidel, přítelkyně otce ženicha půjde sama)
Dále svědkové a pak svatebčané, nakonec nevěsta se svým otcem.
Snad je to srozumitelně napsané
Ona vám to uvaděčka řekne…
Svatebčané (v tomto případě i partneři rozvedených rodičů) už můžou být v sále.
Matka pak vede ženicha, otec nevěstu. Zbylí spolu.
Nebo jak psaly holky. Ženich už je u oltáře. Pak jdou družičky a hážou (cokoli) a pak nevěsta s otcem.
Jen jsem si představila tu nebetyčnou ostudu, kdyby někdo nešel přesně podle společenských pravidel, a jímá mne čirá hrůza…
Já bych snad trapností omdlela na místě. Strašné to pomyšlení. To bych se snad ani radši nevdávala…
![]()
@Tomie píše:
Jen jsem si představila tu nebetyčnou ostudu, kdyby někdo nešel přesně podle společenských pravidel, a jímá mne čirá hrůza…Já bych snad trapností omdlela na místě. Strašné to pomyšlení. To bych se snad ani radši nevdávala…
![]()
![]()
Taky by se mohli rodiče chovat jako dospělí a na chvíli vedle sebe jít. Tolik svateb vlastních dětí snad absolvovat nebudou.
@Russet píše:
Taky by se mohli rodiče chovat jako dospělí a na chvíli vedle sebe jít. Tolik svateb vlastních dětí snad absolvovat nebudou.
No, tezko mohou jit spolu, když jeden z nich vede jednoho berouciho se…
@JanaRadka Jeste muze jit přítelkyně otce zenicha s pritelem matky zenicha a mas to ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, tezko mohou jit spolu, když jeden z nich vede jednoho berouciho se…
Tak by mohli ten problémeček právě řešit tak, že nevěsta projde špalírem sama.
@j.a.n.i1 píše:
@JanaRadka Jeste muze jit přítelkyně otce zenicha s pritelem matky zenicha a mas to
Třeba se nesnáší ![]()
Byla jsem na několika podobných svatbách a rodiče se tam vždy pro těchto oficialitach chovali jako pár. Myslím, že v tu chvíli tam mají fungovat hlavně jako rodiče, ne jako partneři - a rodiče jednoho dítěte tam mají být pro sobě. Tedy pokud nemají extrémně špatné vztahy.
Pokud má jeden nebo oba mladí manželé hodně rodičů, je třeba to pojmout volněji.
Také nepíšeš, jaké jsou vztahy rozvedených.
Hlavně bych řešila, že ženich jde první s vlastní matkou a poslední nevěsta s vlastním otcem. Mezitím nevěstina matka se ženichovým otcem a ostatní zbylí nevlastní rodiče podle toho, jak se kdo s kým snáší - ideálně v smíšených párech.
Hlavní je, aby mezi početnou skupinkou vlastních a nevlastních rodičů nedošlo k nepříjemnostem, které naruší mladým svatbu.
@Russet snáší,ale on půjde v doprovodu své 13 leté dcery, tak přítelkyně otce ženicha půjde sama bez doprovodu