Etiketa při svatbě

41
19.4.22 21:52

Etiketa při svatbě

Dobrý večer, prosím zná někdo pravidla při svatbě?
Otec i matka ženicha rozvedeny, oba mají partnery.
Otec i matka nevěsty jsou spolu.
A nyní:
První jde ženich s matkou.
Pak jde otec ženicha s matkou nevěsty (zde nevím jestli to je podle pravidel, přítelkyně otce ženicha půjde sama)
Dále svědkové a pak svatebčané, nakonec nevěsta se svým otcem.
Snad je to srozumitelně napsané :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11809
19.4.22 21:55

Možná by bylo fajn v této situaci zvolit to že všichni už jsou na místě a spalirem jde jen nevěsta kterou vede otec..nebo jde nevěsta sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
19.4.22 22:00

Udelala bych to tak ze vsech sest sedi v prvni rade, zenich ceka u oltare a nevestu privede neji otec a sedne na sve misto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.22 22:06
@JanaRadka píše:
Dobrý večer, prosím zná někdo pravidla při svatbě?
Otec i matka ženicha rozvedeny, oba mají partnery.
Otec i matka nevěsty jsou spolu.
A nyní:
První jde ženich s matkou.
Pak jde otec ženicha s matkou nevěsty (zde nevím jestli to je podle pravidel, přítelkyně otce ženicha půjde sama)
Dále svědkové a pak svatebčané, nakonec nevěsta se svým otcem.
Snad je to srozumitelně napsané :)

Ona vám to uvaděčka řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
19.4.22 22:11

Svatebčané (v tomto případě i partneři rozvedených rodičů) už můžou být v sále.

Matka pak vede ženicha, otec nevěstu. Zbylí spolu.

Nebo jak psaly holky. Ženich už je u oltáře. Pak jdou družičky a hážou (cokoli) a pak nevěsta s otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
19.4.22 22:34

Jen jsem si představila tu nebetyčnou ostudu, kdyby někdo nešel přesně podle společenských pravidel, a jímá mne čirá hrůza… :oops: Já bych snad trapností omdlela na místě. Strašné to pomyšlení. To bych se snad ani radši nevdávala… :think: :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.22 22:38
@Tomie píše:
Jen jsem si představila tu nebetyčnou ostudu, kdyby někdo nešel přesně podle společenských pravidel, a jímá mne čirá hrůza… :oops: Já bych snad trapností omdlela na místě. Strašné to pomyšlení. To bych se snad ani radši nevdávala… :think: :mrgreen: :mavam:

Taky by se mohli rodiče chovat jako dospělí a na chvíli vedle sebe jít. Tolik svateb vlastních dětí snad absolvovat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101604
19.4.22 22:46
@Russet píše:
Taky by se mohli rodiče chovat jako dospělí a na chvíli vedle sebe jít. Tolik svateb vlastních dětí snad absolvovat nebudou.

No, tezko mohou jit spolu, když jeden z nich vede jednoho berouciho se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101604
19.4.22 22:51

@JanaRadka Jeste muze jit přítelkyně otce zenicha s pritelem matky zenicha a mas to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.22 23:01
@j.a.n.i1 píše:
No, tezko mohou jit spolu, když jeden z nich vede jednoho berouciho se…

Tak by mohli ten problémeček právě řešit tak, že nevěsta projde špalírem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.22 23:02
@j.a.n.i1 píše:
@JanaRadka Jeste muze jit přítelkyně otce zenicha s pritelem matky zenicha a mas to :mrgreen:

Třeba se nesnáší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
19.4.22 23:06

Byla jsem na několika podobných svatbách a rodiče se tam vždy pro těchto oficialitach chovali jako pár. Myslím, že v tu chvíli tam mají fungovat hlavně jako rodiče, ne jako partneři - a rodiče jednoho dítěte tam mají být pro sobě. Tedy pokud nemají extrémně špatné vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
19.4.22 23:06

Pokud má jeden nebo oba mladí manželé hodně rodičů, je třeba to pojmout volněji.
Také nepíšeš, jaké jsou vztahy rozvedených.
Hlavně bych řešila, že ženich jde první s vlastní matkou a poslední nevěsta s vlastním otcem. Mezitím nevěstina matka se ženichovým otcem a ostatní zbylí nevlastní rodiče podle toho, jak se kdo s kým snáší - ideálně v smíšených párech.

Hlavní je, aby mezi početnou skupinkou vlastních a nevlastních rodičů nedošlo k nepříjemnostem, které naruší mladým svatbu.

• Citovat
  • Upravit
41
19.4.22 23:08

@Russet snáší,ale on půjde v doprovodu své 13 leté dcery, tak přítelkyně otce ženicha půjde sama bez doprovodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.4.22 23:15

@Dlouhá punčoška rozvedení rodiče se nesnáší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie