Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Anonymní píše:
Ahoj holky![]()
Jsem čersstvý uživatel tohoto léku (Euthyrox 50) a léky nemám při sobě (
hlava děravá, mám je necelý měsíc a jak na ně nejsem zvyklá, tak jsem si zabalila jen ATK
)
Zajímá mne co se může stát za průšvih? Bez léku jsem 3 dny a ještě 9 dní se k němu nedostanu (max. že by je poslaly poštou???!!!).K léku jsem přišla jak slepý k houslím. V postatě jsem k lékaři šla s tím, že mne pošle na revmatologii(bolesti a ranní otoky kloubů na končetinách) a zjistil se problém se ŠŽ. Na endokrinologii mi Dr. řekla, že je to na hranici, ale na léky to určitě je. Ve zprávě stojí psáno - trvale.
Jak to tedy je? Je možné, že teď po „vysazení“ léků se bude něco dít? Zvyklo si tělo za ten měsíc na léky a bude je vyžadovat?
DEuthyrox 50 je nejnižší možná dávka, tak snad to nebude tak zlé?
ahoj, díky za jakoukoliv radu či osobní zkušenost![]()
Já bych normálně zašla na nejbližší pohotovost nebo endokrinologii, popřípadě k praktickému dr., ten by tě měl ošetřit jako nepříslušného pacienta a vystavit ti nový recept.
Běžně se to takhle v praxi dělá. ![]()
A příště bych psala bez toho anonymu - je to osobnější a určo s nemáš za co stydět ![]()
tehotna nejsi?
myslim, ze se nic nestane - akorat jestli mas pak naplanovanou kontrolu TSH a fT4, tak si ji odloz, asi te to trosku rozhodi a bude se to muset srovnat. na sobe to nepoznas vubec. Samozrejme lepsi by bylo, kdyby ti to nekdko poslal postou, nebo kdyby ti to nekde napsali, ale pokud to nejde, nestane se nic.
Ahojky!
Urcite si ho sezen!Já ho beru od svých 17let (bude mi 34) a jednou,kdyz jsem jela na hory na tyden, jsem si ho taky nevzala…Byli jsme dokonce v Rak.,kde mi ho bez problému prodali v první sluzbu konající lékárne!Nemuselo by se stát sice nic závazného,ale mela bys mozná po par dnech uz priznaky hypothyreozy - podle toho jak Tvuj organismus teda tiká!Kazdý to má jiný,ale se stitnou zlazou se musi opatrne,mohlo by se to hormonálne rozhodit…Hodne stestí! ![]()
Sežeň si prášky co nejdříve, napíše ti je každý doktor. Náš mladý je takhle vysadil ( vědomě
prostě na to srál
) a doktorka to poznala na krvi, totálně si tím rozhodil výsledky a vrátil se na začátek. Hlavně ze začátku je důležité brát to opravdu poctivě, protože se ti organismus startuje zpět do normálu a takové výkyvy by pro něj mohly být hodně špatné. Naklusej k nejbližšímu doktorovi a do lékárny a užívej je. A fakt si na to dávej bacha ŠŽ je fakt dost mazec.
Dobré dopoledne ![]()
Já bych s odanonyměním neměla problém, ale tady na emimi jsou i moji známí a já bych nerada, aby si pak hledali „co kde a jak píšu a mám za problémy“
Tak proto anonymně ![]()
Já si asi spíš zavolám domů, aby mi ho poslali „expres“ ![]()
Jak říkám, právě jsem s euthyroxwm začala, tak nevím co to může způsobit ![]()
Ze mě v podstatě na ENDO udělala doktorka simulanta, ale euthyrox mi dala „trvale“
U mě se na to totiž přišlo náhodou, říkala, že jsme to možná podchytily v začátku…
Každopádně vám moc děkuji za rady a vaše reakce ![]()
Přeji krásný den ![]()
kdybych chodila na emimino pravidelne, tak si udelam nick, ktery znamym nereknu a udaje o detech a sobe zmatu. pri jednorozovych dotazech pouzije anonyma kazdej.
Nevím co vám na tom vadí, že to je anonymní..
Je to o mém zdraví a problémech a já prostě nechci aby to někdo ze známých věděl..
(Ačkoliv to není nic vážného..) A ikdyž sem chodím pravidelně, nemám potřebu mít dva nicky.. Je to zbytečné, to raději napíšu dotaz anonymě.. ![]()
Ahoj holky
Jsem čersstvý uživatel tohoto léku (Euthyrox 50) a léky nemám při sobě (
hlava děravá, mám je necelý měsíc a jak na ně nejsem zvyklá, tak jsem si zabalila jen ATK
)
Zajímá mne co se může stát za průšvih? Bez léku jsem 3 dny a ještě 9 dní se k němu nedostanu (max. že by je poslaly poštou???!!!).
K léku jsem přišla jak slepý k houslím. V postatě jsem k lékaři šla s tím, že mne pošle na revmatologii(bolesti a ranní otoky kloubů na končetinách) a zjistil se problém se ŠŽ. Na endokrinologii mi Dr. řekla, že je to na hranici, ale na léky to určitě je. Ve zprávě stojí psáno - trvale.
Jak to tedy je? Je možné, že teď po „vysazení“ léků se bude něco dít? Zvyklo si tělo za ten měsíc na léky a bude je vyžadovat?
DEuthyrox 50 je nejnižší možná dávka, tak snad to nebude tak zlé?

ahoj, díky za jakoukoliv radu či osobní zkušenost