Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý, chtěla bych se zeptat zda existují nějaké antikoncepce pro muže, jestli ano kolik stojí, jaké jsou vaše zkušenosti atd. Já antikoncepci mít nemuzu a dalsi varianty se mi moc nelíbí, tak by mě zajimalo tohle:) děkuji moc za odpovědi
@markis601 píše:
Dobrý, chtěla bych se zeptat zda existují nějaké antikoncepce pro muže, jestli ano kolik stojí, jaké jsou vaše zkušenosti atd. Já antikoncepci mít nemuzu a dalsi varianty se mi moc nelíbí, tak by mě zajimalo tohle:) děkuji moc za odpovědi
Jo
Prezervativ.
V kazdym supermarketu u pokladen, stoji par kacek. ![]()
@markis601 píše:
existuje ha, ale zatím se neprodává - má stejné vedlejší účinky jako ta pro ženy a ty se mužům nelíbí…
Samozřejmně, kondomy nepocitam…slyšela jsemo nějakých injekcich nebo tak něco, tak se ptám
@dalmati píše:
existuje ha, ale zatím se neprodává - má stejné vedlejší účinky jako ta pro ženy a ty se mužům nelíbí…
a nevíte jestli se třeba v zahraničí neprodavaji nebo tak?
@markis601 V Číně prodávají hormonální antikoncepci pro muže, funguje na principu, že spermie jsou natolik poškozené, že nejso schopyn ženu otěhotnět.
Co vím z klinických studií, že muži často přišly o vlasy, nabrali na váze, cítili únavu. V Evropě se to zatím neprodává.
Vzhledem k neprokázaným možnostem trvalého poškození reprodukční schopnosti mužů nemohu tuto cestu doporučit.
Radši fakt používejte kondom.
Nic ověřenýho kromě vasektomie a kondomů, občas proběhne médii nějaká zpráva, ale je to obvykle ve stádiu výzkumu a zase to zapadne.
Hormonalni nejsou v prodeji, neni zajem to dovest do praxe…ale klasickych par je, at uz kondom, nebo vasektomie…
@markis601 Mě by spíš zajímalo, jestli bys mu věřila, že to bere tak jak má, kdyby něco takového existovalo. ![]()
@Elenloth píše:
@markis601 Mě by spíš zajímalo, jestli bys mu věřila, že to bere tak jak má, kdyby něco takového existovalo.
BINGO ![]()
@markis601 píše:
Ano, kondom a stojí dle značky
Já vždy kupovala Durex (60-70Kč/3ks) ![]()
@Kotatko03 píše:
Ano, kondom a stojí dle značkyJá vždy kupovala Durex (60-70Kč/3ks)
My kupujeme ty v Lidlu po 12, za pár korun. ![]()
Dvacku za jeden, to by mi bylo líto. ![]()
M.