Exkurze do Vídně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rozhodně nenutila. Do nepovinných školních akcí nenutím děti nikdy, nevidím jediný důvod. Pokud se chtějí dobrovolně vyčlenit, ať už z jakéhokoli důvodu, je to jejich rozhodnutí. Až budou poslouchat kámoše, co tam dělali a jak si to užili, příště si to třeba rozmyslí. Jen bych se snažila zjistit, zda za tím není nějaký zbytečný strach typu „bude mi zle v autobuse“ nebo „nedorozumím se tam“. To se dá řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na nepovinnou exkursi bych dítě nenutila jet. Bude s ostatními spolužáky ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše: Více
Tyjo, to je mi příměr s tou služebkou ![]()
Když v práci nebude chtít jet na služebku, tak prostě nepojede. Nikdo ji tam za límec nedotáhne. Pravděpodobně ji pak napomenou nebo vyhodí, ale to už bude důsledek jejího vlastního rozhodnutí, o kterém věděla dopředu.
Když nepojede na nepovinný školní výlet, tak se stane co? Zavolají na vás OSPOD? Vyhodí ji ze školy? Jestli to pro ni bude mít nějaké důsledky ve smyslu vztahy v kolektivu, tak to už je něco, co si puberťačka může rozhodnout sama. Proč by kdokoliv jakéhokoliv věku musel zvládnout nepovinnou, volnočasovou aktivitu, do které se mu nechce? Taky jezdíš na výlety někam, kam nechceš? Ve vztazích třeba děláš ohledně dovolených a výletů kompromisy, ale ty plynou z tvého dobrovolného výběru partnera. Tady holka nemá na výběr nic než to, jestli v konečném důsledku chce nebo nechce jet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jede p. uč. s němčináři. Povinné to prý není, je to normálně školní den. Dceři bude 13.Puberta, no…
Tak jasný…1000,– aby se vyhodila zbytečně je asi opravdu zbytečné…ale moc jí nechápu…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Jak nechápu? Tak se jí tam prostě nechce, co je na tom k nechápání? Jiným dětem se nechce na školy v přírodě, na školní vánoční besedu nebo třeba do kina na film, co je nebaví. Na tom není nic k chápání, každý má jiné zájmy. A jet busem xx hodin do města, kde už několikrát byla, a zase zpět, by se mi taky nijak zvlášť nechtělo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutila bych, zajímalo by mě, proč jet nechce (většinou jsou tyhle exkurze spíš vítaný zpestření), ale rozhodně bych ji nenechala doma
šla by do školy s jinou třídou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás dcera v 7. tř. jela na jeden den a loni jeli na na dva dny a úplně nadšená a letos jede na týden do Londýna. Už se moc těší, ale taky tam jsou spolužáci, co nechtějí nikam jezdit a rodiče je nenutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechej ji. Nenuť a ani to nijak negativně nekomentuj, nevyčítej. Tak prostě nechce. Každému z nás se občas nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, každý to má jinak. 14 letý syn odmítl jet příští rok na dovolenou k moři. Nemá rád dlouhé cesty autem, létat se bojí, horko moc nemusí a obvykle v těch destinacích není pořádné MHD což je to jediné, co ho zajímá. Takže nepojede. Ostatní čtyři členové rodiny chtějí. Bude mu 15, zůstane doma ( s dohledem otce ( ex) a babičky. Do Vídně se těší, do Prahy taky, ale na lyžák nebo turistak by nešel ani omylem. Povinné to není, tak co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co je obsahem výletu?
v jednom dni do Vídně, pobyt tam a cesta zpět se toho moc stihnout nedá, pokud nebydlíte v Mikulově ![]()
a jestli je to předvánoční Vídeň, tak to za mě byl školní výlet - propadák, davy lidí všude, nic nevidíš, mačkáš se, hned je tma, ale zas když je tma, tak trhy rozsvítí - ale to už se jede domů - za mojí střední bezkonkurenčně nejhorší výlet, já jsem tedy jela na všechny výlety, exkurze, lyžáky a cokoli, ale vánoční Vídeň nic moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše: Více
Copak kazdy v praci jezdi na sluzebky? Najde si praci, kde se na ne nejezdi, kdyz na ne nebude chtit jezdit. Z kolektivu se taky nevycleni tim, ze nepojede na jeden vylet. A neni to naopak tak, ze tam treba nema zadnou dobrou kamosku, a proto jet nechce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
My teda byli taky na jednodenní Vídni, tenkrát z Hradce Králové, a propadák to rozhodně nebyl. Nebyly to teda Vánoce, ale primárně návštěva nějaké výstavy a i tak jsme stihli prohlídku města a všichni jsme si to užili.
Ale byl to dobrovolný výlet a nikoho to z kolektivu nevyclenilo, když nejel.
- Citovat
- Upravit
Nenutila bych.
Je to nepovinné, tak bych to víc neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě taky tak, školní výlet do Vídně byl naprosto o ničem, všechno uspěchané, nejlepší byl rozchod, to byl jen na chvíli, něco se pokoupilo a jelo domů.
Víc jsem si to užila znovu sama, po svém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem byla autobusem na vánočních trzích několikrát a bylo to úplně v pohodě. Taky jsme jeli ráno tam a v 18h zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.