Falešné kašlání?

1.12.13 10:35

falešné kašlání?

Ahojte kočeny,
mám na vás dotaz ohledně kašlání děcenka. Můj malý (6,5m) začal asi před 4dny kašlat. Přijde mi to ale jako falešné kašlání, jelikož to dělá jen když si ho nevšímám. V noci a ani když je na rukách nebo v kočárku ani nezakašle a jak něco dělám a nevěnuji se mu, snaží se jakoby na silu kašlat. Dívala jsem se mu do krku, ten je v pořádku a dělá to i když mu dám napít čajíku. Je to takový vynucený kašlík, který je doprovázeny i zvukem.
Setkala se s tím některá maminka? Mám letět raději k doktorovi? Díky maminky za vaše zkušenosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
685
1.12.13 10:36

Ano, naše malá toto dělala už ve 2 měsících, doktor mi to nechtěl věřit, ale opravdu jí nic nebylo a dělala to jen, aby si vynutila pozornost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
1.12.13 10:37

Jojo, vynucuji si tim pozornost, moje deti to delaji taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
1.12.13 10:43

Náš malej taky „kašlal“ - tak kolem půl roku mu bylo, trvalo to asi 3 týdny a pak to odeznělo - vyloženě dělal kraviny a upozorňoval na sebe :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.12.13 10:51

Nevím jestli je to to co si myslím, ale dcera 6 let mi to taky dělá. byla jsem s ní i u doktora a nikdo neví co to je. začne s ničeno nic, řeknu ať se napije ale ani to nepomáhá, příjde mi to jako zlozvyk nebo že si chce vynutit pozornost, občas to dělá když se rozčiluju, nebo se s manželem dohadujeme. jinak mi to zní něco jako chrblání, nebo vynucený kašel z ničeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
1.12.13 10:55

Diggy, může jít o vokální tik z neurózy.
S malá´ým mimčem bohužel neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.13 10:58

No holky já jsem z toho úplně na nervy. někdy se mi do toho začne i z hluboka nadechovat a to je taky za přítomnosti zvuku. vyzní mi to jakoby se nemohl nadechnout nebo co. a když na něj zakřičím Palošu! nechej toho! začne se smát, tak nevím teda :nevim: ale teda nerada bych něco zanedbala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
1.12.13 11:06

Naše to dělá taky, zkouší nové zvuky. Evidentně jí nic není.

• Citovat
  • Upravit
664
1.12.13 11:10

Moje dcera takhle kaslala taky, aby na sebe upozornila. Nyni je ji 13 mesicu a obcas si na to vzpomene. Vi, ze tim (treba u jidla) vyvola urcitou moji reakci. Pak se zacne sklebit :-) Delala to asi od 4 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.12.13 11:38

@wandilek tak naše malá to začla taky dělat, tatínek je nemocnej, kašle… a přesně jak Tvoje, kašle, když si jí nevšímám. Nejdřív mě to taky zarazilo, ale teď se usmívám. Jinak malý je 5,5 měsíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.13 11:51

@luciealucie je to děs co? já už měla hrůzu že malému začíná nějaké astma nebo že se mu zužuje krček při nějaké alergii na příkrmky. no vidím, že je to u všech maminek na denním pořádku. jsem zvědavá, jak dlouho ho to bude bavit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.12.13 12:25

@wandilek přesně tak :mrgreen: už to poslouchám týden… tolik nových zvuků a ona začne trénovat takovou blbinu, už aby to skončilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
1.12.13 12:28

Syn to dělal tak od dvou měsíců, teď už jen občas. Taky slyším, jak to vynucuje a taky jen, když u něj zrovna nejsem a něco dělám. Nebo když se vzbudí po poledním spánku, tak mě tak volá do ložnice, že už je vzhůru :lol: Ale jak jsem psala, už to nedělá tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.13 13:05

:kytka: tak díky maminky, trošku se mi ulevilo. teď se už jen modlit, ať ho to kašlání brzy přejde :think: zrovna mi kašle za zády :roll: tak se mu utíkám pověnovat :hug: pěkný den přeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí