Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky, co kupujete deten zdravotni obuv…mate nektera zkusenosti FARE vs. RAK? Ja doposud mela jen FARE a jedny Superfit. Mame od doktorky nakazany klenboe boty s co nejsirsi spickou. FARE jsou dost siroke, ale koukala jsem na internetu i na ty RAK, ovsem moc z toho nepoznam, jak maji sirokou spicku. Mate nekdo to porovnani FARE vs. RAK a sirka spicky? Taky by me asi zajinala mekkost bot RAK.Diky
RAK jsou takove ty klasicke zakladni backurky s mekkou gumovou podrazkou, Fare ma tu podrazku mohutnejsi, asi i trosku mene poddajnou oproti tem klasickym. Sirokou spicku maji, ale myslim si, že klenbu teda nemaji, kluk je ma ted druhym rokem.. Pokud teda nemaji jeste nejakou jinou radu backurek…
Rak nejsou jen bačkůrky, ale i normální sandály, tenisky. Koukala jsem na ně někde v obchodě a moc se mi líbily, pata správně vyztužená, stélka byla kožená, správně tvarovaná. Podle mě lepší než Fare. Ale tu šířku neumím posoudit, protože fare jsme měli kdysy, ale už je dlouho nekupuju (přijdou mi tvrdé). Ty Rak mi přišly spíš širší, než užší..
Většina Fare bot jsou příšerný prkna, Rak neznám, ale co jsem četla, měly by být celkem fajn. Tvarované stélky jsou přežitek, dítě nepotřebuje vytvarovat nohu, ta se vytvaruje sama prací ne podle boty. Boty s rovnou tenkou ohebnou podrážkou, široké v prstech, ideál. Ale to asi Fare není (možná model s hvězdou na boku bude trošku fajn, je z měkounké kůže, ale ta šířka taky není úplně nej).
@LLLL píše:
RAK jsou takove ty klasicke zakladni backurky s mekkou gumovou podrazkou, Fare ma tu podrazku mohutnejsi, asi i trosku mene poddajnou oproti tem klasickym. Sirokou spicku maji, ale myslim si, že klenbu teda nemaji, kluk je ma ted druhym rokem.. Pokud teda nemaji jeste nejakou jinou radu backurek…
Ze RAK nemaji klenbu?
@hofka píše:
Většina Fare bot jsou příšerný prkna, Rak neznám, ale co jsem četla, měly by být celkem fajn. Tvarované stélky jsou přežitek, dítě nepotřebuje vytvarovat nohu, ta se vytvaruje sama prací ne podle boty. Boty s rovnou tenkou ohebnou podrážkou, široké v prstech, ideál. Ale to asi Fare není (možná model s hvězdou na boku bude trošku fajn, je z měkounké kůže, ale ta šířka taky není úplně nej).
No, na to ma kazdy ortoped jiny nazor (klenba bez klenby). U bot FARE s tvrdosti jak ktere. Musi se hodne vybirat. Vzdy mi prijde, ze jsou tam tak jen dva modely, co jsou mekke a lehke. Ale maji tu rirokou spicku a klenbu, coz mame nakazano od doktorky kuli vade na nohach co mala ma.
@L-ucie píše:
Ze RAK nemaji klenbu?
Píšu to těch základních klasických bačkůrkách. Ty máme doma a klenbu tvarovanou nemaji