FCE zkouška - hodnocení
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
FCE zkouška - hodnocení
Ahoj, nemáte někdo info ohledně hodnocení FCE? Zkouška se musí splnit nejhůře na známku C.
Je tam několik části (reading, use of english, atd), zajímá mě jestli úspěch závisí na celkovém počtu bodů (tedy např. reading budu mít za A i vše ostatní ale use of english mi nevyjde a bude za D - ale v součtu jsem splnila takže certifikat dostanu) nebo musí být v každé části nejhorší známka C?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsem na 99 % přesvědčena, že musím splnit všechny části a u žádné nesmíš „propadnou“. Ale ještě doporučuji si to ověřit. Já jsem to řešila už dlouho zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důležitý je celkový součet, minimum 160 bodů (jsem o tom skoro přesvědčená). Jinak je velmi nepravděpodobné, že budeš mít nějakou část výrazně podprůměrnou, pokud ses na zkoušku připravovala. Věř si.
Use of English (pokud tě trápí tato část) je ta nejmíň problémová.
Lidi obecně nejvíce podceňují Reading.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney právěže mě trápí ta use of english no
mluvím, poslouchám všechno v pohodě, v kurzu jsem byla nejlepší, ale teď když zkouším ty testy na netu tak ta use of english je většinou propadák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristy90 Kdy zkoušku děláš? Chodíš na přípravný kurz?
EDIT: Jooo, vidím… No ale Use of English je součástí Reading, ne? Uvědom si, že tolik otázek z Use of E. tam zas nebude, aby ti pokazily celou tuhle část zkoušky. Navíc v každé otázce se testuje JINÝ jev, takže je dost šance, že něco z toho trefíš. Máš vytipováno co přesně ti nejde?
Příspěvek upraven 15.10.17 v 19:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je nutne splnit vsechny casti na urcite minimum. Kazdopadne nemela bych strach - prislo mi to vic easy nez jsem cekala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď koukám na synův certifikát měl rozpětí bodů 150 - 175 za jednotlivý části. 150 měl za writing, celkový počet bodů 164 a certifikát má za C.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney no takhle, já chodila na jazykovku min.rok, anglicky jsem uměla už před ní díky cestování, ale šla jsem tam pravé proto abych uměla poradně tu gramatiku.. spis jsem uměla predtim tak běžné komunikovat, rozumnela jsem a proste takový to naprosto běžný používání když se třeba bavíš s kamoskou z ciziny..testy jsme si zkoušeli a vždycky jsem prošla a měla nadprůměrný výsledek, ale teď jak dělám na netu tak ta část use of english mi vážně vychází špatně..
plánuju se přihlásit na test, který je 9.12., plánuju si koupit knížku First training, a ještě poradně zjistit jak je to s tím hodnocením a podle toho se rozhodnu jestli půjdu, zas je pravda ze se v té angličtině dost podceňuju a asi by byla trochu Škoda to ani nezkusit, ale stojí to dost peněz tak je taky logicky nechci vyhodit z okna ze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako je lepší mít vždycky aspoň těch 60%, aby to vyšlo v součtu, i když člověk nedána 100% ostatní části. Jde ale o celkový průměr, už jsem to psala. Dělala jsem vyšší level a měla jsem myslím o 1 nebo 2 body pod průměrem Listening
a udělala jsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristy90 Máš nějakou učebnici? Kniha je určitě dobrá, najdeš v ní, co přesně se ke zkoušce vyžaduje - na FCE je to jen gramatika a frázová slovesa, což se JDE naučit, neměj strach - fakt. Taky na netu je někde přesně které jevy se na FCE testují, pohledám a pošlu link.
Třeba tady je hezký přehled gramatiky i s testy.
Příspěvek upraven 15.10.17 v 19:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristiána takže rozhodovaly až celkové body, nikoli jednotlivé části, chápu tě spravne
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney děkuji moc za rady, Hodnáá..a kdy jsi to dělala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak přímo výňatek z pravidel Cambridgeských zkoušek:. What happens if I don’t pass one of the papers?
You can’t fail a paper; your grade is based on
how you perform in the whole exam. If you
don’t do very well in one paper, your Statement
of Results will show this. However, if you have
performed well enough in the other papers, you
can still pass the exam.
Příspěvek upraven 15.10.17 v 19:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celková známka se dělá podle celkových dosažených bodů: http://www.cambridgeenglish.org/…rst-2015.pdf
- načítám...
- Citovat
- Zmínit