Febrilní křeče, proč vznikají?

Anonymní
19.4.15 18:43

Febrilní křeče, proč vznikají???

Zdravím holky…moje dcery nedávno prodělala febrilní křeče. Ptala jsem se v nemocnici jak je možné, že jedno dítě tohle prodělá, druhé ne. Kde se to bere, geny? Nikdo mi nedokázal odpovědět. Máte někdo podobnou zkušenost, můžete mi to vysvětlit? Děkuji za odpovědi, Marcela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merde
19.4.15 18:49

Pricina je v podstate neznama.
Muze byt pricinou i geneticka mutace a nebo urcite infekce, kde je u horecek vetsi sance febrilnich kreci. Take se mohou objevit po ockovani.
Ale ve vetsine pripadu se neda odpovedet proc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.4.15 19:24

Aha..no víš co, dr. mi jen naznačila jestli se třeba někdo z rodiny neléčit s nervama, že by i tohle mohlo být příčinou. Jedna moje kamarádka se mě ptala jestli malá nehraje moc hry na mobilu, notasu nebo v tv…že i tohle může být určitý spouštěč. Jsem z toho jelen. měla je teda jen jednou a doufám, že naposledy, každopádně jen myšlenka, že bych to měla začít znovu je víc než děsivá

• Citovat
  • Upravit
merde
19.4.15 19:28

Rozumim ti, ja to zazivam s malou pri sebemensi zvysene teplote, ale u nas za to muze poskozeny gen

• Citovat
  • Upravit
13837
19.4.15 19:58

Dcera má od narození časté vysoké horečky, kdy teplota stoupá rychle nahoru. FK měla až teď a nevím, proč nyní a ne nikdy předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9751
19.4.15 20:21

Nedávno jsem to hledala a co je přesnou příčinou se neví. Jedna teorie je, že křeče způsobí rychlá změny teploty, není ani tak důležité jak vysoko vystoupá, jako jak rychle. Druhá možnost je, že křeče nevyvolává přímo teplota, jako všeliké látky, které vylučují bílé krvinky při boji s bacily. Každopádně ať tak nebo tak, dojde k tomu, že nervovým buňkám se pravděpodobně změní propustnost pro sodík a tím pádem jsou aktivované i mnohem mešími poděty než jindy. Jedna (nebo několik) nervová buňka pak začne vysílat signály, ty aktivují další neurony okolo a pak už to jede - do svalů je posílají informace, že mají pracovat (stahovat se) a vznikají křeče.
Určitě je tam i genetický podklad, někdo má holt neurony dráždivější. A rozhodně se nedoporučuje při horečkách nebo nemocech, kdy se můžou viry/bakterie šířit i do mozku (třeba neštovice), moc sledovat televizi, počítač apod. Protože pak se může sčítat víc podnětů zároveň a může to křeče odstartovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí