Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ilusionist co takhle dojít na veterinu, ale březí asi nebude
a těhotná už vůbec ne
![]()
Ahoj, zajdi k veterináři. Po 2 měsících už by se asi štěnda skoro rodila si myslím, takže se zřejmě jedná o falešnou březost a navíc úplně před háráním se fenka ještě nenechá. Schovat hračky, hodně unavit, zaměstnat hlavu, ale rozhodně zajít na vet, takhle na dálku nic nepoznáme. A pokud by se po dalším hárání opakovalo doporučuji kastraci, budete mít klid vy i fenečka. Držím pěsti ať je vše ok.
Fenky jsou březí, ne těhotné. Za další, fenky se v době hárání nepouští navolno. Může mít falešnou březost, ale může být klidně březí. Nejlépe navštívit veterináře, který provede sono, kde zjistí co a jak. O štěňátka se případně době postarejte do minimálně 8mi týdnů, a pečlivě vybírejte majitele, nechte pejsky načipovat a správně naočkovat. Vaši fenku doporučuji kastrovat, aby se to nestávalo každý rok. Je opravdu hodně mladá na první štěňata a může ji to stát život. Počítejte například i s císařským řezem,. který není vůbec levná záležitost, natož starost o několik štěňat v případu úmrtí fenky. Bohužel je tohle dost nezodpovědné.
@Barbucha3 píše:
Fenky jsou březí, ne těhotné. Za další, fenky se v době hárání nepouští navolno. Může mít falešnou březost, ale může být klidně březí. Nejlépe navštívit veterináře, který provede sono, kde zjistí co a jak. O štěňátka se případně době postarejte do minimálně 8mi týdnů, a pečlivě vybírejte majitele, nechte pejsky načipovat a správně naočkovat. Vaši fenku doporučuji kastrovat, aby se to nestávalo každý rok. Je opravdu hodně mladá na první štěňata a může ji to stát život. Počítejte například i s císařským řezem,. který není vůbec levná záležitost, natož starost o několik štěňat v případu úmrtí fenky. Bohužel je tohle dost nezodpovědné.
Nebyla bych tak tvrda. Rekla bych spis mlade fenky od kterych nevime co cekat nepoustime na volno. Pokud se jeste neharala brezi bebude. Rekla bych falesna brezost name to po kazdem harani.
@Lucie66 Joo, nevšimla jsem si, že utekla před háráním. No myslím, že občas je třeba to napsat trochu tvrději, neb stát se to může a stává dost často, a u takhle mladé feny by to nemuselo dopadnout dobře, tak jen aby zadavatelka věděla, že to není tak úplně sranda a svou fenku si dobře hlídala. Taky si myslím, že pujde spíše o falešku, ale znám taky několik případů, kdy majitelé se dozvěděli o březosti až při vytáhnutí štěňat z boudy. ![]()
@Barbucha3 píše:
@Lucie66 Joo, nevšimla jsem si, že utekla před háráním. No myslím, že občas je třeba to napsat trochu tvrději, neb stát se to může a stává dost často, a u takhle mladé feny by to nemuselo dopadnout dobře, tak jen aby zadavatelka věděla, že to není tak úplně sranda a svou fenku si dobře hlídala. Taky si myslím, že pujde spíše o falešku, ale znám taky několik případů, kdy majitelé se dozvěděli o březosti až při vytáhnutí štěňat z boudy.
No prave z boudy
Neumim si predsravit ze bych si toho u sve fenky co ji mam doma na ocich nevsimla.Mam 4 letou fenku RR a bemane omezeni na vychazkach v dobe harani Ted mam malou fenku fr. buldocka a s tou budu obezretna jeste tolik neposloucha a nevim jak bude reagovat ![]()
@Lucie66 Jasně já taky ne, psa mám na očích, ale znám ty vesnický bouďáky, u kterých majitel neví, že už tam týden není, má měsíc zlomenou nohu nebo, že fenka porodila 10 štěňat.
A není to tak úplně výjimečné. Ale i u bytových psů jsem se s tím setkala, ale tam většinou bylo 1-2 štěňata, tak to nebylo tak dobře poznat. ![]()
Ahoj. potrebuji radu… Mame fenku (1 rok), pred 2 mesici harala a pred haranim kdy uz asi byla citit tak se nam zabehla v parku. Netrvalo to pry dlouho, ale ja tam nebyla. Ma natekle ceciky, prijde mi ze i trochu vetsi brisko ale bez pohybu plodu. Moc neji, je agresivnejsi (vic steka na lidi, hodne vrci a rozebehne se za psem pres celou ulici, ikdyz to nikdy nedelala). Ted poslednich par dni i pres pravidelne prochazky doma dela velke louze ikdyz malo pije. Nevime co s ni je, tak se ptam na zkusenosti…
Dekuju