Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
moc ráda bych si pořídila italského chrtíka, už jsme se byli s přítelem podívat i u paní, co má chovnou stanici a hrozně se nám líbili. Jenže teď řešíme takovou tu praktickou stránku věci - chodíme do práce, nebude mu těch 8 hodin doma smutno? Co když budeme chtít někam jít a podobně. Vím, že když bychom si ho pořídili, tak se mu budeme muset přizpůsobit a taky přizpůsobime-proto to tak důkladně zvažujeme, ale chtěla jsem se zeptat - má některá z vás zkušenosti s tímto pejskem? Pokud ano, pojďme si o něm psát ![]()
Když jsme měli jednoho, dávali jsme ho přes den k babičce na hlídání. Pak jsme pořídili druhého a vyhrajou si spolu. Jinak 8 hodin doma vydrží, ale nenechávám je tak často, spíš výjimečně. I když stejně většinu dne prochrápou.
My máme jednoho doma, ze začátku to byla demoliční četa, ale časem se naučil a těch 8 hodin doma vydrží. My jsme si k němu časem pořídili vipeta. Oni ti chrti obecně moc nepotřebují, stačí jim aby se vylítali a pak jsou to přítulní gaučáci. Ten náš už je stařík (letos bude mít 13), tak už ho trápí nějaké neduhy, ale pořád je to umazlené trdlo a k dětem je úplně super.
Doma vydrží stejně, jako každý jiný pes.
Ale pozor, kdo má chrta, málokdy skončí u jednoho, takže počítej, že brzo půjdete ještě do druhého. ![]()
Já teda nemám italáka, ale vipeta.
@PetraJ přesně, já bych si klidně pořídila dalšího, ale jednak chlap nechce a navíc rekonstruujeme dům tak je to teď náročné. Já bych navíc nejraději barzoje případně adoptovaného greye…
My bohužel s přítelem chodíme oba dva do práce ráno, takže těch 8 hodin o samotě by byla pro našeho chrtika realita
tak prave nevim jestli jo nebo ne
pani chovatelka rikala, ze to zmákne v pohodě. Bydlíme sice v bytě, ale mame kousek od bytu lesík, takze procházet se je kam, navíc ze zacatku mam v planu s nim chodit na cvičák a vidělo by se co pak dál
a byt vám teda zničil jo? My se v březnu stěhovali do nového zrekonstruovaného bytu co jsme si koupili, tak ať ho za chvili nemusíme rekonstruovat znovu ![]()
V lesíku bacha na zvěř a zajíce, bude za ním zdrhat. Cvičák u nás neměl žádný smysl. Na cvičáku byl nejvzornější, dělal vše na povel a venku na volno mi stejně zdrhal za vším co se pohlo. Teď už blbě vidí tak nezdrhá, ale předloni se v klidu vydal za srncem, prostě magor.
To já bych ho nepouštěla z vodítka, je tam hodne psu a lidi a cesta neni az tak daleko. Takze opatrně na vodítku, ale aspoň trochu do přírody ![]()
@loula no, jo jenže chrt se potřebuje vylítat - je to chrt, běhací plemeno… Nevím odkud jsi, ale zkus zvážit dostihovou licenci a jezdit s ním na dostihy. Je to super.
@LenkaN26 dobře, zvážím
ale zatim je to porad takové teoretické. Moc bych si chrtíka přála, ale musíme to poradne zvážit.
@loula ber v úvahu, že i když je to převážně gaučák tak je to i lovec. Náš pes, když byl štěně tak startoval snad za vším, pták, kočka, zajíc, letící papír… Nicméně pokud mu dopřeješ volnost aby se vyběhal tak je to pak dokonalý gaučový společník. Naši psi to dotáhli tak daleko, že pokud venku prší, sněží nebo je hodně zima tak odmítají vylézt ven ![]()
Na fotce vzácná chvíle kdy si oba vlezli do pelechu ![]()
@LenkaN26 to je fajná fotka
a jak se pejsci jmenují? ![]()
A ještě bych se zeptala - zvládáte 2 pejsky i mimčo/děti? My teda zatim zadne nemame, ale plánujeme do budoucna cca 3 roky ![]()
Italák je Athos a vipet Amon. Já jsem si pořídila dítě, když bylo italákovi 5 let a vipet měl roka půl. Zvládá se to v pohodě, dřív jsem chodila s miminem v šátku, pak už pěšky, ale máme za vsí rybník kde je můžu vypustit. Občas byla sice stíhačka za zajícem, ale vždycky se vrátili. Italáci jsou super i k miminům. Zrovna minulý víkend mi náš veterinář říkal jak jejich 4-letá italačka hlídala mimino, že spolu spaly od narození holčičky. Já jsem před pár lety byla na nějaké oslavě narozenin kde bylo asi 80 lidí a naši psi tam celou dobu bavili děti. Za kus řízku si nechali líbit snad všechno co děti chtěli. Byla tam hra i na veterináře takže kompletní prohlídka za řízek prošla ke spokojenosti všech
.
No tak paráda
jsou fajni. Snad též nějakého budeme mit, kdyby ne ted tak v budoucnu
jinak za rizek bych si nechala i ja líbit hodne věci ![]()
@loula jj, jsou to zlatíčka, já bych už asi jiného psa než chrta nechtěla, ale chlap chce malého psa a nejlépe jezevčíka, já zase extrém k jezevcovi tedy toho barzoje nebo greye, ale nejdřív bude kočka
. Jinak teda jsou chytří a vynalézaví až hrůza. Kvůli kusu chleba jsou schopni „rozmontovat“ chlebník
No a náš Aťák mi na dostizích zdrhla z auta. Nevím jak, ale nějak se protáhl mříží z kufru tak jsem ho chytala v 7. měsíci těhotenství jak skákal přes plot na dráhu. Vskutku zábavná historka, já panděro, sukýnku, pod ní na ostro a naháním psa ![]()