Italský chrtík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59515
25.6.17 12:44

@loula naivní představa, bude to mimino a 8-9 h je hodně velká doba :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.6.17 18:23
@loula píše:
Holky, nakonec si italáčka poridime uz letos :) Chtela jsem se vas zeptat, jaké mate zkušenosti s adaptaci pejska doma? Budeme s nim doma 5 dni, pak nástup do práce. Na netu jsem četla, ze italacci jsou docela cunatka a rádi ničí věci, tak to me trochu děsí. Myslíte, ze mame šanci ho naučit, ze se na záchod chodí jen ven a ze pres tu dobu co budeme v praci (cca 8 - 9 hodin) nám nezdevastuje byt? :)

V jakém věku si štěně berete? Pokud je kvalitní chovatel, který se štěňatům věnuje, doporučuju vzít si štěně později (ve 12 týdnech i déle), už to nebude takové miminko tak náročné na péči a učení čůrání. Opravdu je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.6.17 21:15

@Lucie_Sx v červenci bude mit 4 měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.6.17 23:39
@loula píše:
@Lucie_Sx v červenci bude mit 4 měsíce :)

Tak to už budete mít na pohodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
26.6.17 07:21

@Lucie_Sx snad jo:) s nějakým učurnutím teď, dokud to je porad prcek, samozrejme počítáme, ale hlavne at to nemá chronicky az do staří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.9.17 07:08

Holky, tak prcka máme doma, v neděli mu bylo 6 měsíců a je úžasný :srdce: nicméně chci se poradit - od minulého týdne začal lumpačit - když jsme v praci, tak se nám natruc vycura doma, což predtím nikdy nedělal a ani pak uz nikdy pres den nedělá, jen jednou kdyz jsme pryč a potom po mě hrozne vyjíždí - jdou na nej choutky, tak to na me zkouší a porad me jemně kouše do noh nebo rukou - takové štípání spíše, nicméně ja mu to porad zakazuji a snažím se ho odlákat hrou s hračkou nebo jdeme ven, ale on je schopny v tom zase pokračovat za chvili. Chci se zeptat - myslíte, že už by to mohla byt taková ta psi puberta? Na přítele si toto nedovolí, ale on obecně vice tíhne ke mě, tak asi má potřebu i vychovávat jen mě :lol: zákazy ani odvádění pozornosti na nej nekdy uplne neplatí, treba vcera to bylo silene, protoze jsem potřebovala neco uvarit, v ruce hrnec s horkou vodou a on po me skočil a „stipnul“ me do nohy - mam stehna plné modřin, ale me se modřiny tvoří hned, stačí malý dotek :) vcera jsem to nakonec vyřešila tak, ze jsem všeho nechala a na chvili jsem se sama zavřela v ložnici, za chvili jsem se vrátila a nas lumpik spal v pelechu pěkne v klidku :) jak jste připadne kousací hraní řešily vy? A je to tedy ta puberta? Dekuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
12.9.17 07:24

@loula ahoj, pes principiálně nedělá věci natruc (tedy většinou), to je spíš dominantou koček. Tzn. vašemu štěňátku je smutno, proto to udělá. Na to se doporučují takové ty časté cvičné odchody na chvíli a postupně protahovat, aby vždycky věděl, že se vrátíte.
Co se týče té puberty, tak možné to je, ale je to spíš takový ten prvotní začátek, pravá puberta vás teprve čeká, až začne značkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.9.17 07:27

@tkub my ty odchody uz ale nacvičili, hezky pomalinku a pozvolna a zvládal to pěkne a teď je to prave tak, ze 2 dny to zase pěkne zvládne a pak zase ne a střídá se to. Tak uvidíme jak to půjde dal. Pani chovatelka rikala, ze to je trucování a ze ho to časem přejde, jen musíme byt dusledni, což se snažíme byt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.9.17 08:12

Oni chrtíci celkově jsou maličko labilnější v povaze. Proto jsem šla raději do whippetky. :) Puberta to klidně už být může. Malá plemena dospívají dříve, takže v šesti měsících klidně malé fenky i hárají. Rozhodně bych byla důsledná, nepovolit mantinely. Opakovat vše jako když jste ho přivezli. Zkoušet to bude, ale když uvidí, že neuspěje, vzdá to. Jakmile se začne při hře chovat nehezky, ukončit hru, odejít. Aby věděl, že pokud se nebude hezky chovat, tak si nebude hrát… S tím čuráním. Vzhledem k tomu, že už je ted ráno i dost zima, nemohl prochladnout? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.9.17 08:22

@Teressska prochladnuti jsme brali taky v potaz, ale kdyz je fakt chladno, tak mu oblekame oblecek na zahřátí, takze si tak uplne nemyslím, ze by prochladl. Navíc kdyby prochladl, cural by nám treba i pres den, kdyz jsme doma nebo by si častěji zadal jít ven, což se neděje. S tou hrou - on pri hře dokáže kousat hračku, ale hned ho to přestane bavit a kde kousat me. A takhle si vynucuje pozornost i kdyz treba vařím nebo delam nějakou činnost - skáče po nohách a do nich zubami tak štipká, což je dost nepříjemné, pak se zkouší šmajchlovat. Vždy kdyz toto začne dělat, tak mu to zákazu, kdyz si pěkne sedne nebo zaleze do pelechu, tak ho za to pochválim a odměnim. Tak snad s nějakou dávkou trpělivosti a vytrvalosti to překoname a toto období skončí a nebude takhle kousat cely zivot. Jinak je fakt hodný. A chovatelka rikala, ze jeho tatka též Kousal ruce a pak ze dne na den přestal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.9.17 08:29

@loula Aha, tak prochladnutí to asi nebude. No pak mě ještě napadá, jestli jste nezměnili nějak režim jídla. Respektive, pokud se třeba v noci více napije (protože déle blbnete, dostane jídlo později, v bytě je více teplo, tedy potřebuje více pít…) a pak prostě nevydrží.
Nebojte, pokud chápe, že se to nedělá a po napomenutí se uklidní, jste na dobré cestě. Jsou to tvrdohlavci, navíc to s ním teď začíná třískat. Ono psi obecně v pubertě zapomenou i svoje jméno. :D My máme teda zatím jen 4 měsíce, to zase čubinka plápolá na vodítku, jak papírovej drak. :D Vše jí zajímá, vše chce odlovit. :D Ono ti chrti jsou dost chápaví a spoustu věcí se naučí „sami“. Respektive spoustu věcí se naučí tak nějak přirozeně, že to „odkoukají“. Nevím, jak to pořádně vysvětlit.
Hoďte fotku prďoly. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.9.17 09:22

@Teressska Joo to on Šikula zase je :) dokonce i u toho curani, kdyz u uklizeni schválně před nim hudrujeme, tak sedí a trepe se trochu, takze podle me moc dobre chápe, ze tohle se nedělá. A kdyz doma louzicka neni, tak dostane piškotek a to je pak radosti :D šikovný a chápavý je, ale nekdy si proste nedá říct. Což my chapem, je to stěně a chce dovádět s námi, ale nějaké mantinely mu nastavit chci, tak jsem se chtela poradit se zkušenějšími, at neudělám treba nějakou zásadní výchovnou chybu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.9.17 09:23

Fotky našeho fešáka :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
13.9.17 07:17

@loula
Krásný klučík! :srdce: :srdce:
Ono bacha na to, pes nedokáže zpětně pochopit, že se zlobíte na něj, za to, že něco udělal. Respektive, když vy před ním hudrujete, když vytíráte tu louži, tak on se třepe proto, že reaguje na Vás a Vaši náladu. Má to spojené - loužička = páníčci nadávají, ale jeho mozek už nedokáže zpětně pochopit, že tu loužičku udělal on a tedy se zlobíte na něj. On je jen ve stresu z Vašeho zlobení se. Pokud byste ho chytla přímo při tom čůrání, tak okřiknout, popadnout a vynést ven. To ten trest má smysl, ale jen ve chvíli, kdy zrovna čůrá, max 2-3 vteřiny po. Hoďte si do googlu pojem reflexní oblouk u psů. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.11.17 21:46

Zdravím jak je to prosím se zlomeninami u nohou u těchto pejsků..prý na ně trpí víc..děkuji :D :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný