Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym ale ještě to není jisté a nechci, aby mě tu někdo poznal. Jde o to, že se možná budeme muset přestěhovat z baráku s velkou zahradou do bytu ve městě. Jenže máme loveckého psa - VO. Je mu rok a je zvyklý převážně venku, i když domů občas zajde. Trhalo by mi srdce nevzít si ho s sebou, miluju ho (musel by k mým rodičům do baráčku se zahradou, tudíž bychom ho museli jezdit asi obden venčit), jenže zase nechci, aby se v bytě trápil. Nevím, jestli ho ještě vůbec lze naučit novému režimu - nečůrat v bytě, neničit věci, jestli by mu stačily procházky přes den když by nebyl celý den venku, jestli by ho majitel bytu vůbec povolil…Poradíte?
Jistě že ho to lze naučit..Pes přilne k pánovi ne k zahradě. Stastny bude s vámi když se mu dostatečně budete věnovat..Začala bych dlouhýma prochazkama ráno..Jakmile bude doma utahaný, věřím že bude spát..:-))
No tak primarne to musis resit s majitelem. Pes bude spokojeny s vami i v byte, pokud budes mit cas se mu venovat. Jestli jsi se mu venovala do ted a nenechala ho jen litat po zahrade, tak to bude v pohode. Curani se nauci.
Nejvetsi problem bych videla v majiteli bytu a nechapu, ze to resis az ted. Normalni lidi se psem si hledaji pronajem tak, aby tam byl pes dovoleny.
Nojo? Majitel bytu..To je snad základ hledat byt kam můžeš se psem
![]()
Pejska určitě naučíš.
Když jsem si pořizovala psa, tak mi všichni říkali, že jsem blázen, pes patří na zahradu, ale pak jsem bylamu veterináře a ten říkal, že bytoví psi se mají lépe, protože se jim páníček věnuje a chodí s nimi ven, zatímco pes na zahradě většinu dne prospí a nakonec má méně vyžití.
Já mám irského setra, ten potřebuje hodně pohybu a je fakt spokojená, ale nedej bože, abych ji nechala samotnou venku, to by se tam ukňučela a to má na zahradě další dva psy.
Podle občanského zákoníku přece vůbec nemusíš říkat, že máš psa.
My jsme to teda vždy řekli, ale máme na psa pojistku a vždy jsme vyřídili i přímo pojistku na byt, ve kterém jsme bydleli.
Budeš se mu muset víc věnovat. Dlouhé procházky několikrát denně. My měli bolderku naučenou na krátké venčení ráno a pak celé odpoledne venku. Akorát v bytě hodně štěkala. Prostě jako správný hlídač na každý zvuk co slyšela
@Malike nikdo si nestěžoval. Naopak jí měli rádi. Prý dodávala pocit bezpečí.
Taky si myslim, ze bez vas bude smutny a nebude chapat proc jste ho odstrcili tak najednou.
Kdezto to, ze ma jiny pelisek asi snese podle me daleko lepe…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym ale ještě to není jisté a nechci, aby mě tu někdo poznal. Jde o to, že se možná budeme muset přestěhovat z baráku s velkou zahradou do bytu ve městě. Jenže máme loveckého psa - VO. Je mu rok a je zvyklý převážně venku, i když domů občas zajde. Trhalo by mi srdce nevzít si ho s sebou, miluju ho (musel by k mým rodičům do baráčku se zahradou, tudíž bychom ho museli jezdit asi obden venčit), jenže zase nechci, aby se v bytě trápil. Nevím, jestli ho ještě vůbec lze naučit novému režimu - nečůrat v bytě, neničit věci, jestli by mu stačily procházky přes den když by nebyl celý den venku, jestli by ho majitel bytu vůbec povolil…Poradíte?
Pes je smečkové zvíře a potřebuje blízkost svých lidí. Takže mu klidně bude mnohem lépe v bytě než na zahradě, kde je většinu času sám. Samozřejmě to chce každodenní vylítání a procházky ![]()
V tomhle věku ho to jistě naučíš. My jedenáctiletého teda už nenaučili, ale to je jiná situace.
Neměla bych problém se psam v bytě, jen je třeba myslet na to, že pokud je to aktivní plemeno a aktivní kus
, bude potřebovat dlouhé procházky a další péči. A teda kdybych měla psa, tak nevím, co by se mi muselo stát, abych ho dala pryč - pokud by to jen trochu šlo…
(I když uvidíš - my třeba měli německou dogu, to je prý jako že aktivní plemeno, a to byl TAKOVEJ gaučák, že by i v tom bytě byla happy a stačilo by jí obejít blok, byla hrozně fixovaná na lidi.)
Ano, pokud s tím psem už tak pracujete, tak naučit ho fungovat v novém teritoriu- tedy v bytě určitě jde. Jen to teda bude potřebovat opravdu mu věnovat dostatek času a procházky nešidit.
Bude to pro něj výrazně jednodušší, než se smířit s tím, že už nepatří k vám. Naopak zvýšená pozornost a víc práce mu udělá dobře a i to, že bude daleko víc s vámi mu udělá radost.
@LadyBrigit to pak podle toho jaká spindira je panička..:-))