Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme peníze společné.
Jsme partneři a ne spolubydlící s „výhodami“.
Holky já to asi blbě popsala… Samozřejmě že se nic nezmění, když ty výplaty budou naopak.. ale mě jde spíš a tu moji blbou hrdost, že nechci byt na chlapovi závislá… (ikdyž vím že budu a každá je, chlap se stará o rodinu) a můj řekl že když budu vydělávát víc něž on, samozřejmě na mateřskou půjde on.. finančně to bude výhodnější. ted je to nesmysl!
jen mi jde o to že já krouhnu svou výplatu a budu závisla na chlapovi..radši bych at je to naopak… ![]()
A jak víš, že za 7 let budeš vydělávat víc jak on, nikdo není co za 7 let bude
To samozřejmě nevim, řekla jsem to spiš ze srandy, aby si představil jak se citim..a naznačila mu že to může být i opačně.. Vy jste se takhle žadná necítila??
Samozřejmě jsem se tak necítila, protože jeho peníze jsou moje peníze a moje peníze jsou jeho peníze. Že vydělává podstatně více než já, je mi úplně fuk, někdy si říkám, jestli nám ta emancipace nezašla trošku moc daleko.
Ale ono je to vlastně jedno.
V reálu jeden z partnerů často vydělává více než druhý, to se jako ten druhý má cítit trapně, že na druhém nějak parazituje nebo co. Partnerství znamená, že jsou ti dva i finanční partneři a nerozlišují, kdo přinese více.
@Sany80s píše:
Samozřejmě jsem se tak necítila, protože jeho peníze jsou moje peníze a moje peníze jsou jeho peníze. Že vydělává podstatně více než já, je mi úplně fuk, někdy si říkám, jestli nám ta emancipace nezašla trošku moc daleko.
Ale ono je to vlastně jedno.
V reálu jeden z partnerů často vydělává více než druhý, to se jako ten druhý má cítit trapně, že na druhém nějak parazituje nebo co. Partnerství znamená, že jsou ti dva i finanční partneři a nerozlišují, kdo přinese více.
pěkně napsáno
Já tě chápu, taky bych to tak cítila, vadilo by mi být na někom finančně závislá nebo prostě do domácnostsi dávat méně. Ale je fakt, že tohle ja manželství - vše společné. ![]()
My máme také všechno dohromady, neřešíme žádné moje a tvoje. A tam to má být