Finance v budoucnu, až bude mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2212
26.11.12 09:19

finance v budoucnu

Ahoj, s přítelem se několik měsíců snažíme o mimi.. Došla také řeč jak budou rozděleny finance, v době kdy já budu na mateřské. A jelikož mám fyzicky náročnou práci, v nevońavém prostředí, myslím že brzy s ní budu muset skončit, mám pocit že nějaká velká nemocenská mě nečeká. Partner vydělává dost (28000,–čistého) samozřejmě platí skoro vše(hypotéku, auto, inkaso, větší nákupy…apod) Mám strach jak to bude s penězi, muj přítel je hodný, není to žádná držgršle, a dítě si hodně přeje..já půjdu v době mateřské ještě studovat (takže další náklady na cestu) Chtěla bych se Vás zkama berete peníze když jste doma s mimi, určitě mateřská (okolo 7000,–) vám nevystačí, na oblečení, kosmetiku, auto, jídlo, občas si vyjít někam s přáteli. Já si nechci přítelovi říkat o peníze, třeba dej mi na to… apod… Nakonec jsme náš rozhovor zakončili tím že počkáme a že za 7 let (v jeho letech, o tolik je starší) snad budu vydělávat to co on a na mateřskou půjde ON!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.11.12 09:22

Máme společné finance. A společné dluhy. A spoření na každého z nás.

Neumím si v manželství představit dělení na moje - tvoje…

• Citovat
  • Upravit
1782
26.11.12 09:25

@brulinka Si psala že se snažíte o mimi, a došla si k závěru, že bude mimi až za 7 let, nebo jsem to špatně pochopila???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.11.12 09:26

@brulinka no já nevím, ale na tohle bych se tedy vůbec nespoléhala, kdoví co bude za tolik let, jako nevěřím tomu, že to s prací a penězma bude lepší než teď, a kdoví jak to bude s mateřskou a rodičovskou. Já bych s dítětem nečekala, zas tak malý příjem nemáte…a že si nechceš příteli říkat o peníze na jednu stranu chápu ale zase na druhou stranu, snad budete rodina ne, tak o co jde. Já mám rodičák 7100 Kč a mám ho pro sebe a pro malou, většinu výdajů platí přítel, takže mě rodičák bohatě stačí ale přítel nemá problém mi dát peníze, ani si o ně nemusím říkat…a vlastně moc tomu vašemu řešení nerozumím, v čem to bude lepší, že půjde na mateřskou on, kdyby jste opravdu vydělávali stejně, tak je to přece jedno ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
26.11.12 09:27

Já bych nešpekulovala a raději se uskromnila.Za 7 let může být vše jinak. Rodičák byl kdysi 3500 kč pro každého tak aby jsme se nedivili.Dnes je možné vše. Nehledě na to, že budete o 7 let starší a tím pádem můžete mít problémy s početím. Může některý z vás onemocnět a děti nebudete mít nikdy. Pokud přítel není držgrešle tak mimčo z větší části zafinancuje a tobě ještě zbude dost. Já bych to neodkládala v dnešní době určitě ne.Taky může o práci přijít.
mmch mít kasu každý zvlášť je největší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
26.11.12 09:29

Kopíruju svá slova z jiné podobné diskuze…

Žijeme stylem, že máme jeden účet…a z toho se platí, co je potřeba, tam jde výplata, rodičák atd…
Název rodičovský příspěvek je od slova přispívat, tedy přispívat rodině, v době kdy žena nechodí do práce, protože se stará o děti.
A protože je v názvu slovo příspěvek, není tím myšleno, že by se z toho mělo vyžít!!!

Budete se brát než bude mimi?

• Citovat
  • Upravit
Naima
26.11.12 09:31

Nejedeme moje/tvoje - máme jeden účet, na který chodí všechny peníze. Přídělový systém nevedeme, byl by nedůstojný pro obě strany.

Pokud chceš Boha rozesmát, řekni mu o svých plánech - takže plánovat, co bude za 7 let, mi přijde dost zbytečné - nemusí mít práci ani jeden z vás, může ji mít jen jeden, můžete mít oba mizerně placenou, můžete mít práci placenou dobře oba dva.

• Citovat
  • Upravit
9867
26.11.12 09:32
@29 píše:
Já bych nešpekulovala a raději se uskromnila.Za 7 let může být vše jinak. Rodičák byl kdysi 3500 kč pro každého tak aby jsme se nedivili. Dnes je možné vše. Nehledě na to, že budete o 7 let starší a tím pádem můžete mít problémy s početím. Může některý z vás onemocnět a děti nebudete mít nikdy. Pokud přítel není držgrešle tak mimčo z větší části zafinancuje a tobě ještě zbude dost. Já bych to neodkládala v dnešní době určitě ne.Taky může o práci přijít.
mmch mít kasu každý zvlášť je největší zlo.

Tak to já radím počkat - alespoň nějakou dobu, tedy pokud zakladatelka není už starší. Čas vztah prověří a oba zmoudří a ujasní si, co si od partnerství a dětí slibují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
26.11.12 09:33

Za těch 7 let to měl být fór, a menší demonstrace na mého přítele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
26.11.12 09:35

Odkud beru peníze? Ze společného, chodí nám vše na jeden účet a s tím hospodaříme. Ale jsme manželé. Nedokážu si představit v rodině vše dělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
26.11.12 10:12

Mame spolecny ucet, spolecne penize, momentalne ma prijem pouze manzel a ja platim z naseho uctu kartou a ani me nenapadlo, ze by to byly pouze jeho penize. :nevim:
Jsme manzele, vse mame spolecne, i dite, o ktere se staram vyhradne ja, protoze manzel ma dlouhe pracovni doby.

Moc nechapu system moje, tvoje. A proc by zena a dite mely vyjit z rodicovskeho prispevky. :zed:
Je zajimave, ze kdyz jde na rodicovskou muz a pracuje zena, tak neznam pripad, kdy by si zena zila z 30tis. a muz z tech 7tis. rodicaku. :think: :)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
26.11.12 10:19

Zakladatelko a jak se zmeni situace, kdy za 7 let budes vydelavat to co on a on bude mit stale tech 7000Kc? :lol: :lol:
Manzel je tak trosku sobec, ne? Butete se mit financne uplne stejne, ale kdyz to vydelas ty, tak to najednou pujde na spolecne ziti?
Mozna byste to meli probrat z tohoto uhlu pohledu. :think:

• Citovat
  • Upravit
4157
26.11.12 10:39

Taky to většinou nemáme rozdělené, já mám svůj účet a chlapovi chodí peníze ke mě a nebo dostává rovnou na ruku…to co se platí z účtu zaplatím a zbytek máme na normální fungování, když už dojde můj rodičák tak jsou peníze doma(ty co vydělal chlap) a když tam nejsou tak mu řekne a dá je tam :)…vy má celkem fajn finance, tak jestli chcete tak jděte do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
26.11.12 10:47

Moc to nechápu… i kdybys za 7 let brala to co on, tak stejně budete mít rodičák pořád stejnej. Jako že to co vyděláš ty bude vás obou, kdežto když to vydělá on, máš smůlu? 8o
Máme jen jeden příjem, výplatu a rodičák dohromady, žádný dělení moje a tvoje. Přítel zdaleka nemá tolik co tvůj a taky žijeme. Vždycky se dá někde ušetřit, uskromnit se. Člověk pak najednou zjistí, co vlastně kupoval za blbosti. Mít dítě je trochu o něčem jiném ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.11.12 10:51

Tak já souhlasím s tím, že pokud je dítě a žena na mateřské (i pokud by byl muž, to je jedno), měl by je živit druhý z partnerů. Pokud teda má na to plat. Pokud ne, tak jsou rádi, že vyjdou, to je jasné. Mateřská by měla být spíš na drobnosti, menší nákupy, větší (inkaso, velké nákupy, plenky atd.) by měl financovat pracující z partnerů.
Ale u nás je to třeba tak, že každý jedeme na sebe. Inkaso a platby se zaplatí na půl, nákupu na střídačku. Ale je fakt, že zaprvé jsem zvyklá hodně šetřit a zadruhé mně tím pádem nic nezbyde.
Zase na druhou stranu abyste se nelekli ono to nejde přesně napůl, to je nereálné. Prostě nákupy a tak spíš odhad, když se něco kupuje, tak se střídáme.
Ale chlap nemá extra příjem - kdyby mu zbývalo třeba deset tisíc, asi bych se vzbouřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný