Finanční rozpočet

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
79
22.9.16 14:20

financni rozpocet

Ahoj maminky.. ja si nejak nevim rady jak s financnim rozpoctem, hlavne okolo jidla.
Detem nakoupim plinky, sunary, do domacnosti jako jar, toalet. papir, a proste vse co se spotrebuje za mesic v koupelne a v kuchyni.
natankuju si do auta, koupim jidlo psovi na mesic, zaplatim vsechny poplatky jako telefon, internet, skolku. proste mi zbyde cca 4.000,– na jidlo.
Manzel mi furd dokola opakuje ze nechape proc s tim nejsem schopna vyjit. Ale kdyz jsem to dneska spocitala na dny, tak mi vyslo ze mladsi syn za den sni hami prikrm 25,– ke svacine sni pribinacek 20,– pote je stale na sunaru. Druhy syn sni taky pribinacek 20,– a pak tak vsechno mozne behem dne tj. treba 30 kc, jako kompot, nebo kolac. no kazdpoadne mi vyslo ze kazde dite sni za den v prubehu 50,– a to preci neni moc? nebo jo? ja uz nevim..
do toho ja jsem zavisla na sladkostech a protoze nekourim a nepiju a jinak za sebe moc neutracim, tak si to nechci odpirat, a jinak si neumim predstavit prezit matersky den, pokud bych se po obede neuklidnovala sladkym..
No ale k veci, a spocitala sem si dnes, ze jenom tohle pojidani behem dne stoji 3.000,– takze jsem konecne prisla na to, proc porad nemuzu vyjit. A stve me to, a samozrejme varim obedy a vecere a za 14 dni se divim ze nevyjdu :zed: stve me to, ale nevim tedy jak to mam jinak delat. No mozna vim, prosne si spocitat, ze muzu za den utratit treba 100,– za vsechny??? ja nejak neumim hospodarit, a je z toho kazdomesicni dohad s manzelem. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7939
22.9.16 14:26

A co varit domaci prikrmy a delat domaci pribinacky? Ja jsem detem uvarila vzdy nejaky zaklad a obmenila zeleninu atd. Prebytky jsem v jednoporcovkach zamrazila.
Pis si veskere vydaje a pak pores zbytecnosti, protoze 4000,– na mesic pro ctyrclennou rodinu proste plytvat nedovoluji.

Příspěvek upraven 22.09.16 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.9.16 14:28

No pokud nelze usetrit jinde nebo navysit prijmy, bude asi potreba sahnout na tvoje pozerky (i kdyz s tebou naprosto soucitim a chapu a mam to dost podobne!) a detem dat misto pribinacka za 20 jogurt za 8, misto hami za 25 uvarit vlastni prikrm za tretinu ceny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59362
22.9.16 14:30

@Lusanita pokud máte napnutý rozpočet tak bych nikdy nekoupila pribináčka, udělala bych doma kde to vyjde mnohem levněji a i složení je mnohem lepší. To samé příkrm, nekupovat ale vařit na tom se dá ušetřit dost, ale 4000 pro 4 osoby je prostě málo :? :?, já to vždy počítala aby bylo alespoň 2000 na osobu ;) nakupuješ neefektivně, musíš nakupovat jen suroviny a doma vyrobit, např domácí pribinák je hotový za pár minut a nemáš v tom žádné škroby ;) při rozpočtu co máš prostě nejde aby dítě snědlo pribinák za 20 ke svačině, to bych nekoupila ani já a to mam rozpočet větší. Trošku popřemýšlet a de toho nakupovat, žádné polotovary a hotové výrobky. Jogurty teda kupuji, ale v době fakt šetření jsme pribinák a i domácí termix dělala doma a asi se k tomu zase vrátim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 14:30

Pribinacky jsou docela drahe. Co udělat domácí dezert? Výjde laciněji.
A třeba psovi levnější granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 14:32

Souhlasím s @Markéta80
Občas zajedu i do makra, pokud děti jí denně jogurty, nakoupila bych ty 2decové třeba od hollandie, jeden výjde v makru na 11kč včetně daně, pokud jsou v akci.
Příkrmy dělej domácí, 20 za pribińák je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.9.16 14:32
@vonajebohyne píše:
A co varit domaci prikrmy a delat domaci pribinacky? Ja jsem detem uvarila vzdy nejaky zaklad a obmenila zeleninu atd. Prebytky jsem v jednoporcovkach zamrazila.

to me taky napadlo ;) chvilku jsem to delala, protoze krom toho ze do me hucel manzel, jenze me prislo, ze to detem nechutna, ze se jim libej ty obrazky na obalech, tvarili se u toho vselijak, tak sem to vyresila ze sem to sla koupit do obchodu, a zase byli spokojeny a manzel nastvanej :? a ja protivna ze mi to nejak nejde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 14:35
@Lusanita píše:
to me taky napadlo ;) chvilku jsem to delala, protoze krom toho ze do me hucel manzel, jenze me prislo, ze to detem nechutna, ze se jim libej ty obrazky na obalech, tvarili se u toho vselijak, tak sem to vyresila ze sem to sla koupit do obchodu, a zase byli spokojeny a manzel nastvanej :? a ja protivna ze mi to nejak nejde :,(

Tak když jím to nechutná, tak nic sladkého. Na sváču jablko. Bez pribináčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61004
22.9.16 14:36

Tak ja bych se asi zamerila na ty prikrmy ze sklenicek a pribinaky :nevim: sklenicky bych nekupovala, prikrm bych uvarila a misto pribinaka koupila jogurt za 10 kc? :nevim: no a ty bys mela trosku omezit to sladky :lol: ale se sladkym ja mam stejnej problem teda ;) tak zkus treba misto susenek, nebo cokolad nebo upec asi vyjde levneji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.9.16 14:40

Nechutna - nebudou mit pribinacka, dostanou ovoce, rohlik, chleba. Nazdar. Nemuzes nechat rodinny rozpocet napospas detem, kterym chutnaji jen drahe veci a pak ti nezbyva na jidlo. Nejde. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.9.16 14:46
@sakota píše:
Nechutna - nebudou mit pribinacka, dostanou ovoce, rohlik, chleba. Nazdar. Nemuzes nechat rodinny rozpocet napospas detem, kterym chutnaji jen drahe veci a pak ti nezbyva na jidlo. Nejde. Bohuzel.

presne tak mi to rika manzel :roll: rozmazlila sis je-tak ted to mas, jesli nechteji jine jidlo, tak at jsou treba o hladu :? no a tim me vzdycky nasere. nebo rekne, tak si netankuj do auta, psovi nevar denne testoviny s konzervou, sama sis to vsechno rozmazlila. ty jo, no to ja ted uz vim taky :( no asi budu muset fakt s tim neco delat, ale bude to tezky protoze ja vzdycky chtela kazdemu doprat doma, ted to mam, manzel rekl ze mi vic neprida, a na brigadu mi rekl"ze je pekna hloupost chodit aby me v tom dal podporoval. no pak prida historku ze sveho mladi, ze meli na celej mesic marmeladu jako sladky. no jasne, mu rikam, ja budu olizovat marmeladu. :( a takhle to dycky skonci. moje minus. myslite ze 4.tis na jidlo je malo pro 5.clenou rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.9.16 14:50

Je to malo. Ja zhruba tolik utratim za jidlo pro 2. A obavam se, ze v tomhle ma manzel pravdu. Ditka sis naucila, ted je budes muset odnaucit, protoze na to proste neni no. Bude to tezky a neprijemny, ale je to krok spravnym smerem si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61004
22.9.16 14:59
@Lusanita píše:
presne tak mi to rika manzel :roll: rozmazlila sis je-tak ted to mas, jesli nechteji jine jidlo, tak at jsou treba o hladu :? no a tim me vzdycky nasere. nebo rekne, tak si netankuj do auta, psovi nevar denne testoviny s konzervou, sama sis to vsechno rozmazlila. ty jo, no to ja ted uz vim taky :( no asi budu muset fakt s tim neco delat, ale bude to tezky protoze ja vzdycky chtela kazdemu doprat doma, ted to mam, manzel rekl ze mi vic neprida, a na brigadu mi rekl"ze je pekna hloupost chodit aby me v tom dal podporoval. no pak prida historku ze sveho mladi, ze meli na celej mesic marmeladu jako sladky. no jasne, mu rikam, ja budu olizovat marmeladu. :( a takhle to dycky skonci. moje minus. myslite ze 4.tis na jidlo je malo pro 5.clenou rodinu?

no marmelada je dneska taky dost draha :P :mrgreen: ale jako jo deti si zvyknout na jiny jidlo.. kdyz budou mit hlad tak sni vsecho.. kupuj taky hodne v akci i ten pribinak sezenes levnejs..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
22.9.16 15:00
@Markéta80 píše:
@Lusanita pokud máte napnutý rozpočet tak bych nikdy nekoupila pribináčka, udělala bych doma kde to vyjde mnohem levněji a i složení je mnohem lepší. To samé příkrm, nekupovat ale vařit na tom se dá ušetřit dost, ale 4000 pro 4 osoby je prostě málo :? :?, já to vždy počítala aby bylo alespoň 2000 na osobu ;) nakupuješ neefektivně, musíš nakupovat jen suroviny a doma vyrobit, např domácí pribinák je hotový za pár minut a nemáš v tom žádné škroby ;) při rozpočtu co máš prostě nejde aby dítě snědlo pribinák za 20 ke svačině, to bych nekoupila ani já a to mam rozpočet větší. Trošku popřemýšlet a de toho nakupovat, žádné polotovary a hotové výrobky. Jogurty teda kupuji, ale v době fakt šetření jsme pribinák a i domácí termix dělala doma a asi se k tomu zase vrátim :mrgreen:

přesně. Stačí nebejt línej. Příkrmy a ostatní jídlo dělat doma. O plenách nemluvím, to je též otázka pohodlnosti. S pračkou se látkové pohodlně zvládnou. A k tomu mít špetku sebevůle a s prominutím neprožrat denně stovku ve sladkém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59362
22.9.16 15:01

@Lusanita a četla jsi složení zrovna pribináku? nechutná tak smůla, je to extra přeslazené+ škroby. jogurty většinou kupuji jen bílé ;) To se nedivim že nevyjdeš a i mě by to přišlo jako zbytečné utrácení, lipánek kupuji prostřednímu když je ten maxi do 10kč v akci, ale on stejně ochotně sní i jogurty ;). když na to neni tak fakt domácí, když dáš do isek tak to sní nebo dej něco jiného. Tohle je prostě předražené, navíc nic zdravého. Psa máte jakého, jaké konzervy kupuješ? konzervy jsou taky dost drahé a ty nekvalitní sice levné ale zase bez masa, chce to fakt přemýšlet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat