Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak minimálně by to chtělo napsat, do kdy máš smlouvu a kolik platíš teď. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, vyznáte se teď někdo alespoň maličko v cenách energií? Pro mně je to absolutně španělská vesnice (dřív to řešil partner, který už není) a tak se chci poradit. Potřebovala bych trochu snížit náklady na elekřinu (máme v domě tepelné čerpadlo, využíváme ji i na vaření). Anebo alespoň zajistit, aby nám nějak moc nevyskočila. Vyplatí se teď zafixovat si cenu elektřiny u čezu ještě před novým rokem? Nebo to pořešit až po novém roce? Tuším, že se snad zase mají ceny nějak měnit? Máme teď nějaký etarif, který se mi nezdá být moc výhodný, v aplikaci nám nabízí fix na rok, na dva nebo na tři s klesající cenou.
Jo, ta nabídka nám taky přišla. Akční na rok je ještě horší. ![]()
Nám tvrdila paní na ČEZ lince, že určitě bude po Novém roce lepší nabídka, my teď podle smlouvy stejně měnit nemůžeme, až za 2 měsíce.
Teď jdu od čezu a celkem katastrofa, nízký tarif 5,95 Kč a vysoký 8,20 Kč, při fixaci na tři roky, no podepsala jsem to.. jsem u nich 20 let, ale štve mne to… platím to na bytě i chalupě a je to teda ročně fakt darda…
Jsme u Čezu. Vše na elektriku doma.Taky se nemůžeme rozhodnout, jestli fix na rok, dva nebo tři. ![]()
Na tři a do konce roku ženská za přepážkou říkala, že díky tomu DPH se zas od ledna to vyšplhá až na bývalý vládní strop..
ale tak je otázka, zda mluví pravdu, že…
u nich člověk nikdy neví…
@Sylvania 333 píše:
Jo, ta nabídka nám taky přišla. Akční na rok je ještě horší.
Nám tvrdila paní na ČEZ lince, že určitě bude po Novém roce lepší nabídka, my teď podle smlouvy stejně měnit nemůžeme, až za 2 měsíce.
Nám řekla, že sama neví co bude v lednu.
@zmrzlik píše:
Nám řekla, že sama neví co bude v lednu.
Nám tvrdila tohle, no. Ale prý tyhle „super“ nabídky zůstanou i po Novém roce, tedy na 3 roky sestupně, na dva a na rok. Šla bych do toho na tři, jestli nebude nic jiného. ![]()
Pro nás je důležitější plyn, ten teď od ledna budeme mít výhodnější. Naštěstí.
@Lucy75 píše:
Na tři a do konce roku ženská za přepážkou říkala, že díky tomu DPH se zas od ledna to vyšplhá až na bývalý vládní strop..
DPH asi ne. Byla, je a bude 21%.
Nemyslela vrácení POZE a zvýšení plateb za distribuci? To je cca 1400/MWh. ![]()
@Lucy75 píše:
DPH se nemění. Mění se státem regulované částky za distribuci atd. ty jdou významně nahoru, ale to stejně žádný fix atd. nijak neovlivňuje.
@Anonymní píše:
Dobrý den, vyznáte se teď někdo alespoň maličko v cenách energií? Pro mně je to absolutně španělská vesnice (dřív to řešil partner, který už není) a tak se chci poradit. Potřebovala bych trochu snížit náklady na elekřinu (máme v domě tepelné čerpadlo, využíváme ji i na vaření). Anebo alespoň zajistit, aby nám nějak moc nevyskočila. Vyplatí se teď zafixovat si cenu elektřiny u čezu ještě před novým rokem? Nebo to pořešit až po novém roce? Tuším, že se snad zase mají ceny nějak měnit? Máme teď nějaký etarif, který se mi nezdá být moc výhodný, v aplikaci nám nabízí fix na rok, na dva nebo na tři s klesající cenou.
No musíš napsat konkrétní čísla. A taky rozlišovat jestli bereš kompletní cenu nebo zvlášť máš obchodní část za elektřinu a tu regulovanou za distribuci.
@cecetka píše:
DPH asi ne. Byla, je a bude 21%.
Nemyslela vrácení POZE a zvýšení plateb za distribuci? To je cca 1400/MWh.
U mě je to +8000 ročně toto navýšení poplatků. Ale pohoda, aspoň se mi dřív vrátí investice do FVE ![]()
Ahoj, nečetl jsem diskuzi celou, potřeboval bych se zeptat. Když si sjednán fixaci u PRE a pak třeba přijde na stěhování, dá se smlouva ukončit bez sankcí? Jsme v pronájmu a časem budeme muset do většího. Navíc si říkám, že to by se v pronájmu asi moc nevyplatilo, když se může člověk za pár měsíců stěhovat z jakéhokoliv důvodu.
@Mar94 Podmínky ukončení jsou ve smlouvě. Běžná ceníková fixace se zpravidla nevyplatí. Další závisí na tom, kolik tomu chcete věnovat času. Jako u všeho, vyjednáváním po telefonu lze něco usmlouvat. Je ale potřeba být v obraze, důkladně číst podmínky nabídek a nikdy nepřijímat delší fixaci ani ochotu zařízení přestupu.
Dobrý den, vyznáte se teď někdo alespoň maličko v cenách energií? Pro mně je to absolutně španělská vesnice (dřív to řešil partner, který už není) a tak se chci poradit. Potřebovala bych trochu snížit náklady na elekřinu (máme v domě tepelné čerpadlo, využíváme ji i na vaření). Anebo alespoň zajistit, aby nám nějak moc nevyskočila. Vyplatí se teď zafixovat si cenu elektřiny u čezu ještě před novým rokem? Nebo to pořešit až po novém roce? Tuším, že se snad zase mají ceny nějak měnit? Máme teď nějaký etarif, který se mi nezdá být moc výhodný
, v aplikaci nám nabízí fix na rok, na dva nebo na tři s klesající cenou.