Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky ![]()
nevíte si někdo rady??
Koupila jsem si krásné bílé tričko, párkrát jsem ho měla na sobě, teď jsem ho vyndala z pračky a v podpaží zůstaly takové světlešedivé až žluté flíčky…
Peru v tekutém Woolite a vždy se mi všechno krásně vypralo…Jak pokecané tričko Lukáška od příkrmu, tak přítelovo kalhoty od oleje ![]()
Používám tuhý deodorant, tak je možné, že ten by udělal takové fleky, nebo je to pouze pot, který nejde vyprat???Uvidím, jak bude triko vypadat, až uschne, ale nerada bych se ho zbavovala..
![]()
A jak se tedy zbavit takových fleků?? ![]()
Děkuju předem za Vaše odpovědi
![]()
Manžel má podobné fleky skoro na všem. Průběžně se na to soustředím a řeším to tak, že před praním dám na podtižené místo trochu klasického prášku a založím tak, aby to hned nevypadlo. Celkem pomáhá. Ale u bílého trika pozor na ty barevné části prášku, chce to fakt něco bez toho…
V nějaké diskuzi jsem četla o tom, dát na flek jar, že se to tím odmastí, zatím jsem nezkoušela, ale mám to v plánu, manžel má takhle „zničených“ triček dost
To mam přesně i já - a je jedno jestli použiju tuhej nebo sprej.. já před praním dám na tu skvrnu žlučový mýdlo, promnu v ruce a pak dám prát.. většinou to pustí, aspoň teda větší část, ale je to hrůza, já už si kupuju jen bílý nebo černý trička, protože se potim hodně a na barevných nemam ráda když jsou vidět v podpaždí koláče, a na bílých zase zůstávaji ty fleky.. ![]()
Já předpírám v octu a pouští, dám 250-500ml octa do předpírky a pak klasicky vyperu
Taky to mám na služebních věcech, maj světle tyrkysovou barvu a je to děsný. Před praním to přepírám žlučovým mýdlem, ale stejnak tam vždycky něco zůstane ![]()
V DM drogerii prodávají takovej malej pytlíček od firmy Denkmit na zažloutlé prádlo, přidává se to k pracímu prášku, stojí to 12 kč. Mě to jednou poradila kámoška a teď to používám při každém praní bílého prádla ![]()
Mně se osvědčil klasický vanish - navlhčila jsem trička vodou, pak jsem nalila ten vanish na fleky a nechala několik hodin působit.. pak s tim šup do pračky.. ![]()
ale když mám trička s rukávkem, tak používám drypady - vložky do podpaží. musí se to akorát dobře nalepit a pak to vydrží celý den a nasaje to všechen pot, takže žádné koláče.. a dají se použít i do bílých triček (ty v tělové barvě!). ![]()