Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, nemluvil spíše o cystách? Folikul vzniká před ovulací.
@Anonymní píše: Více
nene, mluvil o folikulech, proto jsem tak zmatená ![]()
Problém je v tom, že těch folikulů tam je hodně, to je špatně.
Normálně cyklus probíhá tak, že začne dozrávat (růst) několik folikulů současně. Potom se jeden folikul se stane dominantním = roste výrazně více a rychleji než ostatní. V tom dominantním dozraje vajíčko, folikul praskne a vajíčko se uvolní.
U tebe je pravděpodobně problém v tom, že se žádný folikul nestane dominantním, tudíž nepraskne, vajíčko se neuvolní a není tedy možné otěhotnět.
Pravděpodobně máš nepravidelnou menstruaci a dlouhé cykly?
Lékař by ti to měl vysvětlit, nenech se odbýt.
@Whitedog píše: Více
ano, přesně takhle MS mám, ale to bych neměla ovulaci ne? A tu mám.. jen tento měsíc to bylo takto divně… a navíc, jak to, že doktor mi to řekl až teď, ačkoliv k němu chodím už přes rok kvůli snaze otěhotnět.. to by přece viděl už dávno nebo ne? - Ještě doplním, dr mi nabídl prášky na podporu vaječníků, ale že to prý nemá smysl, když má manžel nízkou pohyblivost spermií.. ![]()
Lekar to nejspíš myslel tak, že můžeš mít syndrom polycystických vaječníků, u kterého je otěhotnění většinou obtížnější… Tak, jak to popisuješ, se PCOS projevuje..
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj, doktor mi řekl, že mám spoustu folikul na vaječníku (bylo to 1 den před MS, ale byla opožděná cca o 10 dnů) - dr mi nijak nevysvětlil co to znamená, jen mi řekl, že kvůli tomu neotěhotním (+ manžel má nízkou spermií) ale vůbec tomu nerozumím, myslela jsem, že ty folikuly tam musí být? Děkuji za odpovědi