Folikul na vaječníku

Anonymní
4.4.24 17:38

Folikul na vaječníku

Ahoj, doktor mi řekl, že mám spoustu folikul na vaječníku (bylo to 1 den před MS, ale byla opožděná cca o 10 dnů) - dr mi nijak nevysvětlil co to znamená, jen mi řekl, že kvůli tomu neotěhotním (+ manžel má nízkou spermií) ale vůbec tomu nerozumím, myslela jsem, že ty folikuly tam musí být? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.4.24 18:11

Ahojky, nemluvil spíše o cystách? Folikul vzniká před ovulací.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.24 18:22
@Anonymní píše: Více

nene, mluvil o folikulech, proto jsem tak zmatená  :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6061
4.4.24 19:27

Problém je v tom, že těch folikulů tam je hodně, to je špatně.
Normálně cyklus probíhá tak, že začne dozrávat (růst) několik folikulů současně. Potom se jeden folikul se stane dominantním = roste výrazně více a rychleji než ostatní. V tom dominantním dozraje vajíčko, folikul praskne a vajíčko se uvolní.
U tebe je pravděpodobně problém v tom, že se žádný folikul nestane dominantním, tudíž nepraskne, vajíčko se neuvolní a není tedy možné otěhotnět.
Pravděpodobně máš nepravidelnou menstruaci a dlouhé cykly?
Lékař by ti to měl vysvětlit, nenech se odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.24 19:33
@Whitedog píše: Více

ano, přesně takhle MS mám, ale to bych neměla ovulaci ne? A tu mám.. jen tento měsíc to bylo takto divně… a navíc, jak to, že doktor mi to řekl až teď, ačkoliv k němu chodím už přes rok kvůli snaze otěhotnět.. to by přece viděl už dávno nebo ne? - Ještě doplním, dr mi nabídl prášky na podporu vaječníků, ale že to prý nemá smysl, když má manžel nízkou pohyblivost spermií.. :think:

• Citovat
  • Upravit
1239
4.4.24 20:13

Lekar to nejspíš myslel tak, že můžeš mít syndrom polycystických vaječníků, u kterého je otěhotnění většinou obtížnější… Tak, jak to popisuješ, se PCOS projevuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.24 20:18
@Catalinn píše: Více

Ne, to prý nemám :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie