Fotografka na mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To ti nikdo předem neřekne, dítko nebo ty může onemocnět, dostaneš zánět do prsou nebo budeš totálně zrovna nevyspaná, prostě to říct nejde.. taky záleží jak to budeš mít s kojením… od cca 3 měsíců by na pár hodin už snad odejít šlo, ale uvidíš sama, že to snadné nebude..od toho půl roku je to už dost o něčem jiném a lepší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 6N jsme šli s manželem na večeři a do kina, syna hlídala babička, mliko měl odsaty ve flasce, v pohodě by těch 7 hodin zvládl, bylo mu jedno, kdo ho chová. Je to kus od kusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v USA, kde někteří nemají žádnou mateřskou ani rodičovskou, pracují některé matky ihned po porodu. Takže to půjde. Otázka je, jestli to chceš dělat.
Být tebou, tak bych si našla na tu dobu nějaký jiný zdroj obživy, co se dá dělat na dálku, nebo víc flexibilněji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si nenaplánuješ. S první dcerou bych mohla už týden po porodu, s druhou tak ve dvou letech…… Pro začátek se spíš přeorientuj na krátký focení rodinek a portréty….
- Citovat
- Upravit
7 hodin je celkem hodně, může se stát, že pak budeš nervozní, nebudes se tolik soustředit apod…
Každé dítě je jiné, některé odloučení od maminky neřeší, jiné ji nepustí samotnou ani na WC…
Tohle prostě moc nenaplanujes… taky pak může mít dítě separacní úzkost, mohou mu růst zuby, kdy se bude chtit hodně a často kojit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
To si nenaplánuješ. S první dcerou bych mohla už týden po porodu, s druhou tak ve dvou letech…… Pro začátek se spíš přeorientuj na krátký focení rodinek a portréty….
Jo, to je ideální, nějaké focení třeba v ateliéru na hodinku, to se dá dobře naplánovat i s malým dítětem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teoreticky by to mělo jít..případně by byla i možnost že by mimčo bylo s tebou na té svatbě (hlídal by manžel a ty bys třeba jen utišila, nakrmila…ono se přece nefotím pořád…) Já sice fotografka nejsem ale od černý jsem mohla na pár hodin odejít prakticky od začátku…(ale nekojila sem, nešlo nám to) pokud budeš kojit a podaří se ti odsávat dost mléka do zásoby tak by to mělo jít i tak třeba od téch 3 měsíců…
Ale asi bych to plánování nechala až po porodu…případně kdyby nebyly zrovna v té době svatby (všichni už by někoho měli) tak na nějaké rodinné focení se řekla bych vždycky někdo najde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na 6 hodin se nevzdalis ani nahodou.
Realnejsi je, ze budes mit cloveka k ruce, ktery pojede s tebou, mimco bude mit v kocaru a bude ti ho nosit na kojeni.
I kdyz si neumim moc predstavit brzdit cizi svatbu miminem, ktere ted hned neco potrebuje.
Kazdopadne pri trose fantazie by to takhle mohlo jit. Pokud mimco nebude narocne a neodlozitelne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To záleží na spoustě veci. Jestli budeš kojit, jestli ti dítě vezme případně flašku, jestli odstrikas dost mléka, jestli bude hlídací atd atd.
Když jste ve fázi plánování, tak není lepší si to nemocenský začít platit ať máš pak aspoň tu mateřskou když to finančně potřebujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já bych si naplánoval ty 2-3 roky doma. Jestli bude vše v pořádku, najde se čas a nálada na sem tam melouch, tak to bych bral jako bonus navíc.
Neuživit dítě, tak bych si ho nepořizoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx Ale vzdalis, pokud budes presvedcena, ze se vzdalit chces a budes s tim pracovat od začátku, tak se vzdalis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprvé jsem šla od malé na víc hodin v 11m a pak jsem ji musela hned nakojit.
Pracovat jsem začala když ji byl rok a půl. Neumim si představit, že bych od ní odcházela dřív, okolo roku se furt dost kojila, ale tohle má každý jinak a moc plánovat to nejde. Zvážila bych, jestli nebýt aspoň ten rok a půl doma, ale některé děti maminku nepustí ani v tomhle věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
nenajde se tu nějaká maminka, která je fotografka?
Jsem profesionální svatební fotografka, pracuji jako OSVČ a plánujeme první miminko. Připojištění si neplatím, takže mateřskou mít nebudu - můžu tedy (resp. skrz finance musím) začít pracovat co nejdřív. Ze začátku mám v plánu například 1-2 svatby měsíčně a pouze zkrácené 6h balíčky. Takže mimiko si užiju na maximum a jednou/dvakrát měsíčně by miminko pohlídal manžel.
Jde mi o to, kdy je reálné se takto třeba na 7 hodin vzdálit od miminka…?
Myslíte, že by to šlo už ve dvou, ve třech měsících?
Bohužel svatby se plánují hodně dopředu a není možné týden před svatbou zakázku zrušit.. Musím si tedy dobře naplánovat, od kdy začnu přijímat v omezeném množství rezervace.
Předem moc děkuji za každou radu,
Kačka