Fraxiparine - vedlejší účinky

9166
6.6.14 11:51

Fraxiparine - vedlejší účinky

Mám na 3 týdny sádru po koleno, protože mám zánět v Achilovce. Dostala jsem Aulin na bolest(ikdyž nebolí) a injekce Fraxiparinu 0,6ml, na ředění krve jako převence trombozy. Celý týden v pohodě, až dne s se mi po aplikaci objevilo brnění a slabost v celém těle, jakoby náběh na nízký tlak(ten je ok, po změření 120/75) a motání hlavy. Patří to k tomu jako vedlejší účinky? Dnes v noci jsem měla obě nohy jakoby nedokrvené, mravenčení, neustále jsem si je dávala nahoru, moc nenaspala, až k ránu jsem zabrala. Mám i křeč. žíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
6.6.14 11:59

@pannda Za jak dlouho po aplikaci? A kam jsi píchala? Zkusila jsi nejprve natáhnout do stříkačky-jestli nejsi v žíle?

Příspěvek upraven 06.06.14 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.6.14 12:02

Asi do hodiny…už je mi ted lépe, po dvou hodinách, ale cítila jsem slabost, brnění v celém těle a končetinách, jako když na omdlení. Ležela jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.6.14 12:03

A třeba svědění kůže? Otok a zarudnutí v místě vpichu…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.6.14 12:06

Mě to spíš připadá, jako bys byla unavená, nepospaná…Hodně dneska píj min 2,5l, kdyby se to zítra opakovalo, tak šupky na pohotovost a poradit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.6.14 12:09

Nene, únavená nejsem, prostě mě náhle skolila slabost, někde vyjít ven tak se vybulím. Svědění a reakce v místě v pichu nemám, ani modřiny, aplikace je v pohodě, celý týden byl v pohodě, až dnes. V noci pocity nedokrvených nohou, v nich horkost, pocity těžkých nohou, běžně prostě tohle nemívám. Jestli to je reakce na tu látku na ředění krve, tak jsem chtěla vědět, zda to někdo zažil.
Ve špitále u nás vyloženě obtěžujete, každý dá jen stručné instrukce a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.6.14 12:12
@BaMaK píše:
@pannda Za jak dlouho po aplikaci? A kam jsi píchala? Zkusila jsi nejprve natáhnout do stříkačky-jestli nejsi v žíle?Příspěvek upraven 06.06.14 v 12:02

Píchám do břicha, nenatahuji, žílu jsem nikdy netrefila, byla by modřina a tu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.6.14 12:12

Kdyby sis to omylem píchla do žíly…tak snad…ale asi by ty potíže byli dřív. Jinak to moc na fraxiparin nevypadá. Ale pozor na alergii-kdyby se to opakovalo, tak vážně hned k doktorovi, alergie není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.6.14 12:14

Ta hodnota 0,6ml je zřejmě podle váhy, mám 86kg, četla jsem tu i, že si holky v těhotenství píchali menší dávky. Tak to asi má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.6.14 12:14
@BaMaK píše:
Kdyby sis to omylem píchla do žíly…tak snad…ale asi by ty potíže byli dřív. Jinak to moc na fraxiparin nevypadá. Ale pozor na alergii-kdyby se to opakovalo, tak vážně hned k doktorovi, alergie není sranda.

A alergie by se projevil takto? Až po týdnu užívání???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.6.14 12:18

Podle váhy bys měla mít trochu víc, ale toto je jen prevence, takže stačí 0,6ml. Alergie se může projevit kdykoliv. Ale jak píšu, spíš ne, měla bys hlavně lokální reakci. Jen dávej pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.6.14 12:20

Dobře, díky. Vyznáš se v tom léku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.6.14 12:21

Co tím myslíš :lol: