Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@p.Zv. píše: Více
Jinak z tohodle soudku se mi libi i Gerhart, Reinhard, Rainold, Raymond, Randolf, Rolf a Roderik
Mne se ty germansky libej vsechny ![]()
Momentalne lezim v porodnici a nějaký chlapeček se tu také jmenuje gerald❤️ je to zajímavé jméno ![]()
Průběžně Všem děkuji za příspěvky! Jak za ty pozitivní, tak za ty negativní. Myslím si, že je dobré přečíst si nazory z obou stran.
Ještě jsem přemýšlela o jménu Leopold, ale nechtěla jsem, aby byl název diskuze tak dlouhý. Většina lidiček se tady stejně pta tak max na 3 jména.
Na každý pád bych chtěla vybrat nějaké neobvyklé, zajímavé a netradiční jméno, které rozhodne nema každý.
Jdu proti proudu a bojkotuji žebříček oblíbenych jmen - třeba takový Jakub, který je na prvním míste pořád dokola, to bych v žádném případe dat nemohla ![]()
@Anonymní píše: Více
Však nemusíš dávat Jakuba. Me by jen mrzelo, kdybych si porodila nějakého absolutního introverta, co nechce, aby si ho nikdo moc všímal, a dala mu jméno Gerald… musíš myslet na vice variant. Ale samozrejme ze v konečném důsledku to je na tobě. Jen ze to není Jakub x Leopold… mezitím je spousta dalších jmen.
Z těchto tří bych dala Jeroným. Jen tedy ty možnosti oslovování mě nenapadají.
Gerald je opravdu zvláštní. Herold ujde, říkala bych mu Hary ![]()
Za mě je Gerald i Leopold v pohodě, žádná výstřednost v dnešní době. Mám kolem sebe samá neobvyklá jména a všichni to berou normálně. Člověk si prostě zvykne. Taky žádné dítě se samo od sebe nad zvláštním jménem nikdy nepozastaví dokud na to nepoukážou dospělí. Já souhlasím se zakladatelkou, že omílání pořád dokola dvaceti nejčastějších jmen není dobré.
Za mě Leopold super, měla jsem ho ve výběru, ale nakonec máme běžného Kryštofa. Zejména když se jich někde sejde vice, vzpomenu si na Leopolda. Oblibu jména Jakub moc nechápu, dcera má ve třídě čtyři a pro rozlišení jim říkají příjmením, chudáci kluci
. Jeroným je taky fajn, kolegyně má Jonatána, jak tady někdo zmiňoval, hezké a neobvyklé.
Jakuba bys dát měla, to, co tady vymyslíš, je děsný. Snad tě to do porodu přejde.
@bloklimiucet píše: Více
to mě taky napadlo… u nás ve škole je Edvard (ne Eduard) a Theodor…
já pořád nebím, jestli se mi ta výstřední jména líbí, nebo ne…
A tohle jste dnes četli? Teď si nevzpomenu, z jakého města to bylo
Někteří rodiče zvolili v loňském roce pro své potomky méně obvyklá jména.
„Dvě zajímavá jména dostaly holčičky – Solomia a Cyrila. Z chlapců asi nejvíce „vyčnívá“ Radegast, zajímavý je také Merlin, Izidor nebo Mikeš,“ prozradila Dana Lipovská.
Myslím že bude rád že je Kryštof, to je krásné jméno. Leopold, jak byste mu říkali? Poldo, Poldíku, Leo?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kamarádi mají Jeronyma, zkracují to na “Nýma” a me to prijde, ze si z něj jednou budou moct dělat deti jednoduše srandu - nýmand.
Jinak ze všech tech jmen je za mě nejhezčí.