Graf v Excelu
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
graf v excelu
Prosím o radu…potřebuji srovnat v grafu věkový rozdíl, ale hází mi to pořád nějaké bludy
jak na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mas tam jen datumy narozeni musis si nekde zvlast udelat data kde porovnavas asi vek s necim stejnym (pr. s dalsim datumem), to od sebe odectes a teprve ten rozdil das do grafu. Pokud jsem spravne pochopila zadani
. Takhle ti to dela graf na datumy narozeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě doplním - třeba se to bude hodit.
do buňky ve sloupci pro výpočet věku napíšeš: +today()-A4
Můžeš si taky zvolit vhodný formát - pokud chceš, aby ti to zobrazovalo roky a měsíce (ne datum), tak si zadej vlastní formát a napiš tam: rr"r a „m“m" pak ti to hodí výsledek ve formátu 13r a 7m například
nebo napíšeš vzorec =(TODAY()-A4)/365.25 a vyhodí ti to vzorec v desetiným čísle 13,6 (0,6 odpovídá 7/12tinám)
Příspěvek upraven 28.09.13 v 14:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadalo - problém může vzniknout, když máš datum starší než 100let, tam jsem ještě nezjišťovala, jak to upravit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je náhled ![]()
když si pohraješ s nastavením os, tak to může vypdat i třeba jako na druhým nýhledu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alsem nemáš zač, kdybys potřebovala poradit ještě něco, klidně napiš, třeba budu vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sandrik
mela jsem jen udelat nejaky graf do skoly, jako zkousku ze to umim
no neni nad to vymyslet neco co neumim
snad uz neco takoveho potrebovat nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, je tu někdo kdo dělal bakalářskou, či podobnou práci a jako praktickou část měl dotazník? Poradit ale samozřejmě může kdokoliv.
Potřebuji poradit, jak udělat v excelu graf relativní četnosti vzhledem k nějakému počtu.
tedy jednoduše řečeno, jak a kde nastavit aby excel nebral jako základ 100%,ale např. 150%, či 130% a podobně.
Možná se to dělá jinak, ale za boha na to nemůžu přijít, excel mi vždy vyhodnotí graf relativní četnosti. (právě se základem 100%)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dáma čr Zkuste jiný typ grafu.
Ale z dotazu není úplně zřejmé, na co se ptáte. Relativní četnost nemůže být z definice vyšší než 100 %.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit