Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám staršího pejska(12let) s citlivým zažíváním, ráda bych mu dopřála kvalitní granule nejlépe s vysokým obsahem masa, bez přidání ryb-na ty má alergii, navíc má problémy se zoubkama, takže nějaké ne úplně tvrdé
@verdanja píše: Více
Asi bych zvolil řadu senior od firmy Fitmin . Bohužel nepíšete, jaké velikosti pes je a jestli má sklony k nadváze, případně jiné nesnáze. Pochopitelně se dají sehnat i levněji, můj odkaz je přímo na výrobce.
Je hodně výrobců, který mají granule pro seniory s citlivým zažíváním. Jsou označené jako „Gastro“ granule. Náš pes má také citlivé zažívání a chtěli jsme kvalitu. Normální granule jsou suché takže když pes pije tak zvětší objem, což pak psovi nemusí dělat dobře. Také záleží na složení granulí. Například u yoggies by se ty granule zvětšovat neměli a jsou kvalitní, ale musí se skladovat správně a objednávat ideálně menší balení i kvůli trvanlivosti. Nám třeba na citlivý žaludek svědčí konzervy je to vlhké krmivo, takže buď samotné nebo kombinuji s rýží. Pak yoggies mají i omáčky s prebiotiky nebo pro chuť, dále mají doplněk na žaludek a trávení - to nám pomáhá.
My sice řešíme i alergii na všechno. Například třeba hypoalergení/anallergení granule nám úplně rozházeli zažívání. Vyzkoušeli jsme vše možné, všechny možné značky jen ty kvalitní tedy. Ale za nás jako nejlepší soudím podle psa značky: Marp, Yoggies, Louie (tam teď jsem četla nějaké stížnosti, ale za nás v pořádku).
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Je to menší pejsek,5.5kg, nadváhu určitě nemá, z jiných problémů jen zmiňované zuby a teď čerstvě vykastrovaný, bohužel v tak pozdním věku, našel se „útvar“ na prostatě. Jinak dřív jedl konzervy a mokrou stravu, zkoušeli jsme i vařit, ale po tom trpí průjmy, takže na výběr máme jen granule, které moc nechce
@LucyK11 píše: Více
určitě bych pro něj chtěla kvalitní granule, konzervy nechce, dříve je jedl normálně, bylo to daleko pohodlnější, teď přijde, čichne, podívá se a odejde, nesní ani omylem, tak jsem šla cestou granulí, ale právě pro jeho problémy se zoubkama nic moc nesní, zkusila jsem namočit, ale ani to se mu nelíbí, zkoušíme různé vzorky a testujeme co nám bude chutnat
@verdanja a co žere ted, na co je zvyklý? Kvalitních granulí je dostal chce to prostě hledat. map je fajn a většinou sedí dobře, našim hodně sedí first mate, dělají i pro malá plemena a teď nově mají kachnu
. Wolfsblut má hodně druhů takže tam se dá vybrat dobře, ale pokud pes není zvyklý na vyšší % masa tak to chce hodně opatrně.
Vyzkoušela bych granulky na míru Rawbark, tam si vyberete, co pejskovi chutná a nevadí, oni vám namíchají podle toho granulky, my máme vyzkoušené, jsou z masa bez moučky, ta našemu pesanovi zhoršovala trávení, mají i dobrůtky, tak se spojí užitečné s příjemným
@Wendy Nov píše: Více
Za mě super koncept, že je namíchají na míru. Plus je to česká firma. ![]()
Nejlepší je zvolit značku granulek, které teď jí, na které je zvyklý a podívat se po řadě sensitive.