Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam akutni dotaz. Je mi 17, mam spatne zkusenosti s gynekology. Mam podezreni na kvasinkovou infekci. Vezmou me napr. v Motole na ambulancni gynekologii? A plati se neco? Vadi, ze nepujdu ke svemu? Prece jen, neni to preventivni prohlidka..
@Cullenova píše:
A proč nejdeš ke svému gynekologovi?
Vždyť píše, že s nimi má špatnou zkušenost…tak tam asi už jít nechce.
@saddreamer píše:Že má špatné zkušenosti s gynekology. Ne s jejím konkrétním. Což by chtělo specifikovat. Chodit do nemocnice s mykózou není úplně šťastná volba, když má svého gyn dr.
@Cullenova
No, je pravda, že to vůbec nespecifikovala, o jaké špatné zkušenosti se jedná. Já z toho pochopila, že nechce jít ke svému, protože s ním nemá dobré zkušenosti, ale nesehnala ještě lepšího. Já mám třeba špatnou zkušenost se zubařem, když mě jednou brali akutně jinde, tak se divili, že mi to spravil tak špatně…tak třeba v jejím okolí žádný jiný gynekolog nebere nové pacienty.
Mě by z naší gyn. ambulance hnali při infekci k mému gynekologovi. Hnali mě k němu, i když mi v 6 večer praskla akutně cysta a bolesti byly nesnesitelné…
Na gyn. ambulanci na mě snad nikdy nebyli přívětiví. Možná tě dost sjedou za to, že tam jdeš s takovým problémem a že toto je spíše na Tvého gynekologa ![]()
A tehdy jsem teda platila 50,– korun za zrcadla…ale všude to může být jinak. Když jsem byla zas jinde, tak jsem neplatila nic. Tak těžko říct.
A co kdyby gynekologa žádného neměla? Ne každá chodí na gyndu od 15, já tam šla až hodně po 20. Jak se řeší tyto akutní případy? Asi tou ambulanci, že? I když si umím představit, že budu nadávat, že si má najít svého gynekologa.
@Anonymní píše:
A co kdyby gynekologa žádného neměla? Ne každá chodí na gyndu od 15, já tam šla až hodně po 20. Jak se řeší tyto akutní případy? Asi tou ambulanci, že? I když si umím představit, že budu nadávat, že si má najít svého gynekologa.
Tak v takovém případě ambulance. Ale také věřím, že by si dost vyslechla skrze to, že ještě nemá gynekologa.
@kudrata_indianka
Tak ono, kdy je vlastně správný čas na první návštěvu gynekologa? Úderem 15. narozenin? Po ztrátě panenství? Jenže každá nepřijde o panenství do 20. A problémy mohou mít i panny…
@Anonymní píše:
Zrovna tohle není úplně akutka
K dotazu - já na ambulanci byla dvakrát - pokaždé v Krči a byli úplně v pohodě.
@Anonymní píše:
@kudrata_indianka
Tak ono, kdy je vlastně správný čas na první návštěvu gynekologa? Úderem 15. narozenin? Po ztrátě panenství? Jenže každá nepřijde o panenství do 20. A problémy mohou mít i panny…
S první menstruací, minimálně registrovat.
@saddreamer píše:
Jo a proto poleze na nemocniční ambulanci, to ma fakt logiku…
@Tichošlápek píše:
S první menstruací, minimálně registrovat.
První menstruaci mají některé holky třeba už v 10, 11 letech. To ji podle mě běžný gynekolog ani nevezme, jen ten dětský. A nejsem si jistá, jestli by ji chtěli zaregistrovat jen proto, že už menstruuje, ale nemá žádné problémy…ale fakt nevím
ale přijde mi to docela brzo, hnát holku hned na gyndu, protože už menstruuje.