H mast

167
19.7.24 15:55

H mast

Jdu si pro radu.. syn 4tydny dostal od doktorky předepsanou H mast - něco co se micha v lékárně, tady jsem našla diskuze, ze je super na ekzem.. no, jenže on měl potniky, na čele, trochu na břiše, ve vlasech. Doktorka to viděla jako novorozenecké akné a napsala tohle ať to mazu 5× denně.
Namazala jsem večer, ráno měl čelo strašně suchý, říkám si, ze třeba ta mast pomůže a namazala jsem to znovu. Jenže po chvíli začal rvat, čelo rudy, šla jsem mu to umýt, u toho řval taky, dala jsem obklad, za chvíli to přešlo. Čelo měl otekly, podebrany.. nakopala bych se do zadele, ze jsem mu to na to dala. Vypada jak oparenej olejem.
Setkal se s tím někdo?
Doktorce jsem nevolala, byla bych sprostá do telefonu. Vidím jako řešení nechat to uklidnit a dohojit. Teď s odstupem času je to lepší, ale horší než před aplikaci. Kdybych to na to nedala bylo by to za chvíli pryč..
Kdyby měl někdo zkušenost, jestli to něčím promazat, umyvat.. sem s tím.
Na klasicky potniky černý čaj, ale po té reakci na tu mast nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
19.7.24 21:17

Asi alergie na nějakou složku té masti. Na doktorku sprostá být nemusíš, ona fakt nemůže za to, že má tvy dítě na něco alergii, ostatne ty za to taky nemuzes, stava se to. Měla jsi té doktorce slušně zavolat hned, co se to dítě osypalo, byla by ti napsala něco na alergii a mohlo to být z krku. No teď ho ničím už nemaž, tu mast dál nepoužívej, kdyby bylo to dítě nějak extra suchý, tak ho namaz maximálně mandlovým olejem, a kdyby se ti zdálo, že se to horší, tak jeďte na pohotovost. V žádném případě nesmí na slunce a neměl by se ideálně ani moc potit. No a to novorozenecke akné stejně jako potnicky zmizí časem samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
19.7.24 22:53

Já ani necekam, ze má křišťálovou kouli aby viděla alergie myho decka. :roll: :lol: jsem normální cholerik, jednam racionálně a u toho nadavam :dance: :lol:
Ale jak pises, ať uz akné nebo potniky, oboje přejde samo. Takže jsme si tohle mohli odpustit, proto jsem byla naštvaná. Nic jsem na to napsat nechtela.

Jak jsem psala - odpoledne už to vypadalo lip, tudíž ani nebylo potřeba řešit léky na alergii. To ze na to měl reakci ji nahlásím na kontrole, aby mu to už nepsala.
Spis mě zajímala ta následná pece, oleje mi na to zakázala dávat ještě před tou reakci. Tak uvidím jak se to bude hojit dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí