Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, vím, že je tu spousta diskuzí na podobné téma, postupně vše pročítám, ale ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Beru HA už roky, začínala jsem s Cilestem - vše ok, pak Softinelle, ze začátku ok, ale už delší dobu pozoruji ztrátu libida - jsem totální frigida. Opakované kvasinky jsem vyřešila alternativní léčbou, ale HA mi neudrží ani dvě platíčka v kuse - jak přetáhnu jedno platíčko, tak se objeví mykoza, bolest prsou, břicha… nejvíc mě ale tíží to libido. Pomohla vám změna HA? Doktor mi nabídl Drovelis nebo Minisiston. Přemýšlím, zda se vůbec vyplatí HA měnit, ale už jsem z toho dost nešťastná…
Zdravíčko, brala jsem od 17 do 21 let HA pak tělísko nehormonálni a pak zase rok HA plus jsem měnila značku, protože mi doktorka napsala nízkohormonální a dělalo mi to neplechu. Pořád špinění, nevolnost. Potom už OK. Ale po delší době jsem také začala pocitovat hlavně tu ztrátu chuti na sex a vše co je s tím spojené.
Na mykozy a různé výtoky jsem taky trpěla, ale pomohli mi Boraxové globule. Teď jsem bez HA a už po pár měsících cítím velké změny hlavně v chuti na sex a celkově jsem taková víc přítulnější k příteli. Ale zase teď vidím, jak se mi v průběhu cyklu mění nálady a nikdy netrpěla na PMS a teď je to fakt hrůza. Nechce se mi vylézat z baráku a mám pocit že bych každého, kdo na mě promluví chtěla proplesknout:D
Možná zkusit nehormonální tělísko, nebo nějakou jinou nehormonální alternativu. Je to ale na každým jak to cítí. Já o HA už nechci dlouho slyšet.
![]()
Podle mě změna nepomůže. Není ovulace, není libido. Mně pomohlo úplně vysazení. A je mi úplně fajn. Nehodlám ve 36 být protivná, unavená a frigidní ženská.
@Jane.Jay píše:Čtěte příbalové letáky, je to jeden z vedlejších účinků HA.
Zdravím, vím, že je tu spousta diskuzí na podobné téma, postupně vše pročítám, ale ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Beru HA už roky, začínala jsem s Cilestem - vše ok, pak Softinelle, ze začátku ok, ale už delší dobu pozoruji ztrátu libida - jsem totální frigida. Opakované kvasinky jsem vyřešila alternativní léčbou, ale HA mi neudrží ani dvě platíčka v kuse - jak přetáhnu jedno platíčko, tak se objeví mykoza, bolest prsou, břicha… nejvíc mě ale tíží to libido. Pomohla vám změna HA? Doktor mi nabídl Drovelis nebo Minisiston. Přemýšlím, zda se vůbec vyplatí HA měnit, ale už jsem z toho dost nešťastná…
Nechápu co jsou některý ženský schopný „přetrpět“ k čemu je ti antina když nemáš sex? Nebo ho máš ale bez chuti, jen kvůli chlapovi? Proč? Proč? Proč? ![]()
@LadaSva Já vím, že za to může HA, jen mě zajímá, zda někomu pomohla změna HA…
@Sisika9 no, teď aktuálně k ničemu, proto se zajímám, zda někomu změna HA pomohla. Když se nic nezmění, tak pak samozřejmě nezbývá, než ji vysadit.
@makynka98 Tak já určitě nepopírám, že HA není úplně dobré řešení. Je jen fakt, že je pohodlná a spolehlivá. Těhotná být nechci, tělísko mě neoslovilo, takže pak nezbývá, než stará dobrá klasika. Ono na to možná dojde, jen mě zajímaly zkušenosti, jestli třeba změnou HA, která má třeba trochu jiné složení, se libido nezvýšilo/nevrátilo. ![]()