HA a vynechání pauzy z důvodu dovolené

143
25.5.26 07:28

HA a vynechání pauzy

Dobrý den, jedu na dovolenou a vychází mi to přesně na ms. Uvažovala jsem, že bych pauzu přeskočila ale ještě nikdy jsem to nezkoušela. Máte někdo zkušenost? Vždy v posledních 7 dnech aktivních pilulek přiberu lehce na váze, s nástupem ms zavodnění zmizí…pokud přeskočím pauzu, nezávodním se ten měsíc ještě víc??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
25.5.26 07:59

@Nikca3381 Jo, to ti nikdo neřekne… Treba ja se nezavidnovala vubec, jednu pauzu jsem vynechat mohla, ale vic ne, to jsem zacala spinit. Další nedelaji pauzy skoro vubec a nekdo nemuze vynechat ani jednu. Takže ideálně vyzkoušet včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
25.5.26 08:25

Vynechavala sem pauzu často a v pohodě, ale žádný zavodnění sem nikdy nepozorovala. Teda možná sem ho měla, ale nesleduji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
25.5.26 08:37

Vynechala jsem pauzu 3× a stejně jsem špinila. Když je to tedy akutní, tak volím opačně a začínám pauzu o 3 dny dříve. Takže si MS odbydu ještě před dovolenou. Není to ale standart a nedoporučuje se to :nevim: Já to udělala 2× a vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.5.26 11:46

Když jsem ještě brala HA, přiznám se, přebírala jsem velmi často. Lékař mi tenkrát řekl, že to problém není a já jsem se s tou odpovědí spokojila a dál se v tom nešťourala. Problémy z toho nemám, nikdy jsem nepociťovala nic.

Nicméně, také záleží na síle hormonů, které bereš. Jedna z mých prvních HA byla až tak nízkohormonální (Sunya), že to neudržela a jak říkáš, byla jsem nafouknutá a špinila jsem už na konci platíčka, před pauzou. Přecházela jsem na Katya, co má o trošičku víc estrogenu a pak už bylo vše v pohodě a dokud jsem nevysadila, tak jsem o MS ani nepřemýšlela.

Jak se tvé tělo bude chovat asi neodhadneme, asi záleží co je pro tebe v tuto chvíli větší problém, být nafouklá a zavodněná, nebo mít MS. Nakonec se může stát, že skončíš s obojím, nebo ani s jedním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
25.5.26 14:03

@Nikca3381 já to tak dělám, normálně pokračuj v brání antikoncepce i v té pauze a vysad až budeš potřebovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
25.5.26 14:17

Roky jsem bezne brala 2 nebo 3 cykly po sobe. Ale ja zadne zavodnovani atp. nikdy nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
25.5.26 15:47

Všem moc děkuji za sdílený komentář. Hold to zkusím a uvidím, jinak beru yaz, ta je nizkohormonalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
25.5.26 16:06
@Nikca3381 píše: Více

Tak záleží kolik mas jeste casu do dovolené, da se udelat i treba to, ze pridas jen týden, pak udelas pauzu a dal jedeš normálně, tim krvaceni posunes. Ale chce to mit jeste tak 2 mesice do dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.5.26 20:35

Já jsem to štěstí nikdy neměla, stačilo pár prášků navíc a stejně jsem špinila. Ale znám holky, které pauzu nedělaly opravdu dlouho a vůbec nic, žádné špinění :nevim: Pokud máš čas, vyzkoušej to a uvidíš. Snad ti to klapne a dovolenou si užiješ naplno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
25.5.26 21:35

Jak kdy. Nekdy uz u druheho plata jsem spinila a treba ted uz jedu 3 plato a nic. Bezne pretahuji a volim pauzu podle potreby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
25.5.26 22:30

Může se objevit špinění. Moje tělo než si zvyklo na kontinuální braní, tak jsem sem tam špinila. Nepravidelně. Ustálilo se to tak po půl roce… U mě by to vypadalo tak, že bych stejně nejspíš špinila, kdyby to byla první vynechaná pauza… Ale vám to klidně může vyjít, že ani špinění nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí