Háčkované čepičky
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@janinka606 Třeba v Ikee, když koupíš tu jejich dětskou deku a podle poteby rozstříháš. Akorát asi není moc velký výběr barev. Já nepodšívám, ale vím, že na tohle to holky hodně používají (je to levný a příjemný).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janinka606 píše:
@Lussye můžu se zeptat kde seženu flís? Malýmu háčkuju, ale nechce mi je nosit, protože prej koušou. Pak by mě zajímalo jestli jí mám uháčkovat o něco větší, když jí budu podšívat, návod sem našla na mimibazaru, tak to snad zvládnu.
fleece se sežene v obchodu z látkami nebo stačí třeba fleecová deka, já je dělám i větší obvod i hloubku pač se to pak zmenšuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky potřebovala bych radu od zkušených háčkařek. Teprve začínám, tak mě prosím omluvte
Chci uháčkovat čepici pro dceru podle tohoto návodu: http://www.mimibazar.cz/navod.php?… je na obvod 45 cm ale já bych potřebovala cca 50 cm a nějak jsem nepochopila, jak v tomhle případě čepici zvětšit.
Paní píše v návodu: „Toto je rozpis na obvod 45 cm, ale každá si ho myslím bude umět přizpůsobit přidáním nebo ubráním očí v řadě č.5 a č.6.“
Nevím co je myšleno tím přidáním očí, jsem zvyklá čepici rozšiřovat dlouhými sloupky, v jedné řadě dávám do jedné díry 1 DS, do další 2 DS a takhle střídám do konce řady, atd. ale tady si fakt nevím rady, poradíte někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 Podle obvodu háčkuješ velikost té základní placky. Obvod se rovná průměr krát 3,14, takže pokud potřebuješ v obvodu 50 cm, základní placka musí mít průměr 50/3,14=tj. cca 16 cm. Prostě háčkuj kolo, přidávej, jak jsi zvyklá, a až bude mít placka průměr 16 cm, tak přestaň přidávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 Tak dej v páté řadě mezi DS - 2DS - a uvidíš, co to udělá, nebo dělej v páté 1DS, 2DS, 1DS, 2DS a v šesté to samé, chápu to tak, že by jsi tu šířku měla nahnat na těchto dvou řadách, aby jsi pak nerušila dál ten vzorek
Zase se toho neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bersaba jj ten výpočet znám, jen mi nebylo jasné to přidávání
děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek no právě o to mi jde, já jsem to zkoušela tak jak jsem zvyklá ale už mám placku jako hrom a ten vzorek by pak byl moc nízko, kdybych to dělala jak jsem zvyklá, zkusím to udělat v těch dvou řadách a uvidím
díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 a pokud by to ještě tedy bylo málo, tak se vrať do té čtvrté a tam dej 2DS a 3DS, ono se tohle píchá mezi, takže by se to nemělo vlnit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek díky za tip, zkusím to s těma 2DS a pak uvidím, snad se to povede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych potřebovala radu.. Prcek má hlavu přesně 40 cm, což vychází na necelých 13 cm na základní placku.. ale to mi z toho potom ta čepice vychází hrozně velká, možná tak na mě.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jak háčkujete- zda utahujet méně či více, jak je vzor pružný, na háčku a přízi. Já mám u většiny čepiček menší placku než by sodle výpočtu měla být. Nejlepší je mít model doma, či mít možnost vyzkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Modely mám doma dva, ale teď jsem dostala kupu oblečení a paní za to chce uháčkovat čepice pro děti, tak potřebuju vědět, jak to udělat na míru.. zkusím teda udělat placku menší a uvidím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebovala bych radu s háčkováním čepiček. Nějak mi to nejde a pořád se mi rozšiřujou ![]()
Dělám čepici na obvod hlavy 58cm (což podle vzorečku vychází 18,5cm). Našla jsem si i jiný postup bez tohoto vzorčeku, ale je to pořád stejný.
Dělám čepici podle vzorce: 0. 4ŘO (dříve jsem dělala 5ŘO)
1. 14DS (dříve jsem dělala 17DS)
2. 2,1,2,1…
3. 2,1,1,2…
4. 2,1,1,1,2…
5. 2,1,1,1,1,2…
6. 2,1,1,1,1,1,2…
7. 2,1,1,1,1,1,1,2…
8. 2,1,1,1,1,1,1,1,2…Tady placka odpovídá vzorečku
Pak už dělám jen dlouhé sloupky, ale čepička se pořád rozšiřuje.
Proto jsem to upárala dělám háčkuju od sedmé řady dlouhé sloupky, ale vypadá to, že se to bude zase rozširovat.
Vůbec nevím, co dělám špatně. Prosím o radu
. Jo a háčkuju háčkem č.4
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niiika88 to,že se ti stále rozšiřuje je divné ![]()
Každopádně bych přestala rozšiřovat už tak v 6-7 řadě. To musí stačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit