Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co je to za konspirační teorie? Žádné jídlo nesnižuje účinnost. Řídila bych se příbalovým letákem.
Tak podle napsaného nadpisu se nedivím, že věříš takovým bludům ![]()
@aiwwa Ale ano může snížit. Byla jsem upozorněna gynekologem, že nadměrné množství sóji, skořice, lékořice, grepfruitu a ještě nějaké bylinky snižují účinnost. Není to výmysl.
@Anonymní píše:
@aiwwa Ale ano může snížit. Byla jsem upozorněna gynekologem, že nadměrné množství sóji, skořice, lékořice, grepfruitu a ještě nějaké bylinky snižují účinnost. Není to výmysl.
A v příbalovým letáku to je?
@Anonymní píše:
No a co z toho přesně ty užíváš ve velkém množství? ![]()
@aiwwa Je tam jen grepfruit a ta bylinka na jejíž název si nevzpomenu. Zní to šíleně na co se ptám, ale je to jediná ochrana, kterou používám a dbám na to, jak ji jinám.
@Anonymní píše:
@aiwwa Je tam jen grepfruit a ta bylinka na jejíž název si nevzpomenu. Zní to šíleně na co se ptám, ale je to jediná ochrana, kterou používám a dbám na to, jak ji jinám.
Doporučuji nesouložit, to máš nejjistější. ![]()
@Moringa Nic. Občas se sója nachází jako přídavek v potravině a právě z toho az citrónu jsem trochu nervózní 🙈
@Neuz Ano na tu si dávám pozor a tedy i na grepfruit, jelikož to jediné se udává v letáku.
@Anonymní píše:
@aiwwa Pokud neumíš poradit, proč se vysmíváš? Ptám se normální věci.
No právě že se neptáš na normální věc.
a nevěřím že ti to řekl gynekolog. To by byla půlka ženských těhotná i s antikoncepci.
@Anonymní píše:
Třezalka, o te vim. Jinak jsem brala HA dost dlouho a rikam si, diky bohu ze o nicem takovem jsem nevedela.
Jestli je to mysleno ve velkem mnozstvi, tak sojovy lecitin jako jedna ze slozek jidla, vetsinou v obsahu 0.dlouho nic cosi procenta, to asi tezko bude. Podobne s tou kyselinou citronovou, nevim, co pijes, ale nadmerne mnozstvi, to bys musela asi pit hektolitry denne ![]()
Příspěvek upraven 13.05.23 v 18:39
@Anonymní píše:
@Moringa Nic. Občas se sója nachází jako přídavek v potravině a právě z toho az citrónu jsem trochu nervózní 🙈
Tak přídavek v potravině sotva bude nadměrné množství, ne?
A o citrónu přece nic neříkal… ![]()
Ahojte, užívám antikoncepci a ráda bych se poradila. Poslední dobu čtu, co všechno může snížit účinnost antikoncepce a mám pocit, že nemůžu jíst nic. Prý i mléčné výrobky mohou snížit účinnost Ale k věcí. Jak to je s kyselinou citrónovou a citrónovými nápoji? Sója, skořice apod. může snížit účinnost ale pokud to je v potravinách? Například sójový lecitin?. Hlavně mě zajímá, jestli můžu pít nápoje které obsahují kyselinu citrónovou