Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, 30.7. Jsem byla na KET po odberu krve HCG a tehotenstvi potvrzeno, ale dr me poslala znovu na krev, pak volali ze se to zvedlo, ale ze me chce jeste jednou na krev dnes jsem 20 dni po ket a testy prikladam
mate nekdo takovou zkusenost, ze jste sli vickrat a dopadlo to? Hodnotu hcg nevim
Hodnoty krve znáš? To řekne asi víc, nebo se zeptat? Možná hcg neroste jak má a to pak značí většinou problém.
Napiš jim, nebo zavolej ať ti ty hodnoty řeknou/pošlou a ať ti řeknou jaky je závěr lékaře na základě těch hodnot. Jestli ti potvrzují těhotenství nebo tam předpokládají nějaký problém (třeba mimoděložní). Jsou to tvé zdravotní informace, máš nárok je vědět úplně bez problému. ![]()
@Marrixie sestricka mi rekla, ze se hcg zvysilo, ale ze by pani doktorka chtela abych jeste prisla, takze jdu v patek, kdyz budu vedet hodnotu, tak mi to stejne nic nerekne :/
Tehotenstvi mi potvrdila hned po prvnim odberu
@Eleanor1994 to, že tě opakovaně zve na testy z krve, tak je divné. Jestli jsi nedočkavá, tak tam zkus zítra ráno zavolat, ať ti ty hodnoty řeknou. Nebo počkej do pátku a uvidíš. Ta výše HCG zřejmě při prvním odběru byla nízká, a proto tě poslala na další. Pokud ale neznáš ty hodnoty, tak jsou všechno jenom dohady. Těhotenské testy ti pouze říkají, že jsi těhotná, ale neříkají nic o prosperitě.
@Magda124 děkuji za komentar, ja pockam do patku, nepotrebuji vedet hodnotu, ptala jsem se zda nekdo takto chodil
moje kamaradka byla dvakrat a ted je za patym mesicem, obe dochazime do gennet liberec.
@Eleanor1994 známá právě takto chodila. První hodnota 14dní po KET byla hodně nízká, pak jí to stoupalo ukázkově (byla snad 8× na krvi), ale lékařka jí říkala, že když je ta hodnota nízká na začátku, tak je to špatně a nezná žádný pozitivní případ. Bohužel měla pravdu, v cca 8 týdnu přišel potrat. Proto jsem psala, že důležitá je ta první hodnota.
@Eleanor1994 píše: Více
Co by ti to nic neřeklo? 1) Hcg při prosperujícím těhotenství se ma ob den zdvojnásobit. Pokud roste menším objemem naznačuje to problém. 2) Dále bych hodnoty mrskla do gpt, popsala ji situaci a hnedle budeš mít naky další informace. A samozřejmě 3) tady můžou být taky lidi se zkušeností nebo zdravotnickým vzděláním co ti k tomu něco řeknou.
Ale příště girl “Sestri a proč mě paní doktorka chce nabírat znovu? To je běžný postup? Je něco v nepořádku?”
Informovat se o svém zdraví je normální. ![]()
@Eleanor1994 nepotřebuješ vědět hodnotu ale posíláš tu těhotenské testy které zrovna ti nic neřeknou a jsou v tomto k ničemu. Ale ta hodnota je u tohoto důležitá 😃 3× na krev se standardně neposílá, navíc me překvapuje že ti to teda neřekli automaticky. Jak už tu bylo psáno, je důležité ty hodnoty vědět abys věděla zda hcg hezky stoupá.
Mela jsem pozitivni tehutest, pote pozitivni vysledky z Hcg, nizsi hodnota, ale stale v normě. Další Hcg prudky sešup dolů. Takze hodnota je zakladni informace. Byla jsem rada, že jsem nežila v te naději delší dobu a věděla jsem na čem jsem…ale držím palce at to mas vše v pořadku ![]()
Mne nabirali 3× pri hospitalizaci, vzdy ob den, a ta cisla byla nizsi, zadne tisice. Ale bylo to taky brzo po transferu 9.,11. a 13. den.
Nicmene zatim vse v poradku, dnes zacinam 26. tyden ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.