Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, pocit na zvraceni uplne ne, spis tezko od zaludku, napeti a boleni, grkani a paleni zahy, nechutenstvi, spani na levem boku ci vsede… bricho jako tvrdy nafoukly balon…
po 2mesicich leceni leky na prekyseleni zaludku (bez efektu) zabraly az ATB, stolici mi nezkoumali
hubnout jsem nezhubla, ale to u me mohlo byt necim jinym, jedla jsem malo a velmi dietne, takze pokles vahy by jinak byl mozny
@maminaAJ Ahoj, a mohu se zeptat, jak ti helicobactera potvrdili? Z gastra (hadice)? Diky ![]()
@sasinka28 píše: Více
ee, ATB mi predepsal muj prakticky potom co x tydnu nezabiraly leky na prekyseleni, potukal ma trojuhelnik pod prsni kosti, rekl ze tam je plyn a to dela helicobacter, prasky zabraly perfektne, tak na gastro uz nedoslo…
asi me nechtel trapit dalsich x tydnu nez by me objednali, bylo mi fakt hodne spatne a v podstate ze „dne na den“ (behem 4dnu)
@maminaAJ Tak to mas dobreho doktora, jestli to takhle odhalil👍A po Atb ti spatne nebylo? Cetla jsem, ze se dava dvojkombinace..
oj, to uz si nevzpomenu co to bylo… pardon…
no uplne dobre mi nebylo, ale dalo se to vydrzet, ty tydny predtim byly hodne zle, tak to cloveku uz neprislo jako nejaky rozdil… ja uz byla v te dobe dost v haji i psychicky (byla jsem hodne zoufala), tak mozna ta nadeje na zlepseni pomahala
@maminaAJ Dekuji za info
. Ja dnes dobiram posledni den ATB a vypada to, ze mi take zabraly. Je mi teda po nich take spatne, ale puvodni problemy zmizely.. Tak snad uz to bude dobre a uz se to nevrati.
preji at je ti uz konecne lip, uff, moc dobre si pamatuji jak je cloveku spatne… tfujtfuj, drzim vsechny palce co mam ![]()
Ahoj, ja dnes taky dostala kombinaci ATB. Snad vám tedy léčba zabrala a jste v pořádku. Ja zazim čekám.
Svědí mě celé tělo a přišlo se na to odberem krve…jsem se dočetla že se tomu říká nemoc špinavých rukou jak u žloutenky, tak jsem z toho marná…doma máme čisto a myju se stále tak fakt nevím ![]()
@Kloky 54 píše: Více
ty spinavy ruce nemusi byt vubec tvoje
preji at to brzo zabere ![]()
Nevím pripadala jsem si u doktorky, tak zvláštně a pak jsem si přečetla ten článek o hygieně a došlo mi to
@Kloky 54 Tak to jsem netusila, ze to ma i jine priznaky nez zazivaci. Mne atb zabraly, takze puvodni problemy mi zmizely, ale uplne venku z toho nejsem. Zazivani se dava porad dohromady. Asi po tech atb a po te bakterii. Sem tam zaboli zaludek, sem tam pozlobi reflux, bricho. Taky se mi z te mizerne stravy behem helicobactera udelaly pravdepodobne hemeroidy, takze asi tak no
. Ale preji, at AtB zaberou a problemu se zbavis!
Joo, taky mi zustal slabsi zaludek, kdyz jsem ve stresu apod., tak me zacne zlobit zaha apod…
vubec clovek zmeni i stravovaci navyky, uz je proste opatrnejsi a vic o svou stravu dba
Holky a stacilo vám jednou to podstoupit? Ctu že i vícekrát a to si momentálně neumím predstavit
Ahoj, má/měl někdo příznak Helicobacter pocit na zvracení a nechtěné hubnutí? Vyšel vám ze stolice hned první vzorek? Pomohl někomu jen Helicid, nebo podobné léky?