Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@domecekPJVS No, já myslím jako, že by Ti toho cíře udělali třeba už 36. týdnu, například. Jako by se tomu předešlo, aby se ten HELLP syndrom nerozvinul. Jinak mě to řekli ráno a v 14.00 už taky bylo po všem.
Já jsem měla „jenom“ preeklampsii. Takže mě nic nebolelo, teda jenom trochu na pravé starně, ale to byl asi žlučník, ten mě pak zlobil ještě hodně dlouho, než se uklidnil. Asi půl roku
.
Ta bolest na žebrech: myslela jsem si že si malej omotal nohy přímo okolo žeber a tlačil na vnitřnosti, jak kdyby mi měl žebra prorazit zádama :…Jinak co vím preeklampsie se dá ovlivnit, dá se hlídat dá se udržet těhu, pokud se ale rozjede Hellp syndrom, tak snad jediný způsob jak mu zabránit a neohrozit život matky ani dítěte je ukončit těhu. Tak to řekli mě. Šlo už o můj život a v tu chvíli jim jde zásadně o rodičku. Proto je ani nezajímalo v kolikátém jsem týdnu. Už to bylo jen buď a nebo ![]()
Jj, to byla asi podobná bolest, takovej tupej tlak do vnitřností…ono je těžké bolest někdy popsat
každopádně, mě na příjmu přesvědčovali, že jsou to kontrakce, taková „milá“ sestra a já jí vysvětlovala, že teda nevím, ale že to vůbec nepovoluje (přece kontrakce přichází a odchází, tohle byla trvalá nesnesitelná bolest) a nemohla jsem právě moc dýchat…
@domecekPJVS No bolelo to už večer ve dvě v noci už mě to vzbudilo a jít spát jsem mohla až po páté ráno, bohužel kontrakce jsem nezažila tak nevím že je to bolest na žebrech ![]()
Však oni to taky kontrakce nebyly…to ta chytrá sestra nepochopila, kde mě to bolí ![]()
Zdravim, taky jsem v prvnim tehotenstvi prodelala Hellp syndrom. Bolest pod zebry jsem citila spis jako bolest zaludku - jako takovy velky hlad - horsi to bylo v noci a pomahala na to horka vana. Pote co jsem prijela do porodnice, tak mi zjistili stav krve, tlak, jaterni testy a do 15 minut jsem byla na sale. Taky uvazuji o dalsim, ale dost se bojim ![]()
@xeroxy píše:
Zdravim, taky jsem v prvnim tehotenstvi prodelala Hellp syndrom. Bolest pod zebry jsem citila spis jako bolest zaludku - jako takovy velky hlad - horsi to bylo v noci a pomahala na to horka vana. Pote co jsem prijela do porodnice, tak mi zjistili stav krve, tlak, jaterni testy a do 15 minut jsem byla na sale. Taky uvazuji o dalsim, ale dost se bojim
no ja jsem ptraev v situaci kdy se taky rozhoduji a dost co dost strasne moc se bojím ![]()