Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, tak ani nevim, proc tohle tema zakladam. Proste asi jen musi ven ta depka, ktera je ve mne. Dneska uz mam tyden po terminu a jsem vazna na dne, ze furt nic. Nastartovana na prichod miminka jsem min. od 38. tydne a dneska to na me nejak dolehlo. Jsem protivna na kazdeho okolo i sama sobe. Proste uz nemuzu. Pred 2hod jsem servala tchanovce, aby mi starsiho syna neladovali rybizem, misto abych byla rada, ze mi s nim ted pomahaji. No a od te doby brecim a prijdu si strasna. Je to normalni?
@Marketa2008 No jo hormony
myslím, že normální to je, jelikož jsi našlapaná hormony, do toho nervíky z porodu, čekání atd…hoď vanu, nalij decku vína, skoč na manžela a třeba se to rozběhne
já rodila 41+2 a taky jsem přežila ![]()
Třeba už to jsou právě ty hormony a brzy porodíš.
Třeba dnes v noci. ![]()
Držím pěsti. Já si pamatuju, že jsem jeden den brečela jen proto, že nějaká paní řekla mému staršímu dítěti, že předběhlo ve frontě její dítě. Jak já byla mimo. No a ten večer jsem začala rodit.
Nejhorsi je, ze uz i kamaradky, ktere mely termin po mne odrodily a ja cekam kazdou minutu. Vim, ze to je to nejhorsi, co muzu udelat a ze bych se mela nejak zamestnat. Jenze co delat kdyz je takhle hnusne a prsi?
Junkysko, tohle uz jsem taky zkousela. Delali mi i 2× Hamiltona a vzdycky ta nadeje, ze treba ten den uz to bude a pak zase nic. No proste uz jsem vycerpana…
Tohle jsem nikdy nezažila. Jedno dítko se mi narodilo 37tt a druhé 36tt.
Já rodila v 41+0. Do toho 40tt jsem byla nachystaná, napružená, že jako už to bude. Ještě byl konec roku a 31.1. končilo porodné. Tak jsem mu fandila, že to určitě stihneme. A ono houby. Potém už jsem to vzdala a pak jsem si dokonce začala myslet, že já neporodím asi nikdy
. No porod vyvolávali, nakonec akutní CS. Byla jsem ráda, že už se něco děje, že už bude malý na světě. Ale dneska bych spíš radila radši počkat na spontánní porod. Narodil se 3.1., fakt mi to porodné dopřát nechtěl. Dětská říkala, že by klidně v bříšku ještě týden byl. Ale nevím, co bych pak rodila, asi slona. Už takhle měl 4350g
Já rodila 41+0, hamiltony nepomopáhaly, uklízení taky ne, procházky taky ne, večer před porodem jsem si dala ricinový koktejl…od 28.tt mi hrozili předčasným porodem a ke konci jsem byla taky už dost vypruzlá.
To zname
nerikali kdy jdes na vyvolavani? ze te tak dlouho nechavaj?
hodne stesti at je to uz brzo!
V klidu, u první holky jsem nepřenášela, ale udělala jsem si úklid doma a pěkně se to rozjelo na termín..U druhé jsem přenášela 4 dny a nestresovala jsem. Přišlo to samo, je třeba věřit doktorům, že je vše v pořádku
Ahoj, já přenášela 12 dnů a přišlo to na mě jen pár hodin před vyvoláváním. Držím palce ať ti neprasknou nervy ![]()
Holky, vsem dekuju. Jsem objednana na vyvolani ve stredu. Je mi jasne, ze si nekdo hned musi rikat, ze jsem hysterka, kdyz to mam za par. Asi ty hormony no…
@Marketa2008 píše:
Holky, vsem dekuju. Jsem objednana na vyvolani ve stredu. Je mi jasne, ze si nekdo hned musi rikat, ze jsem hysterka, kdyz to mam za par. Asi ty hormony no…
Ale vubec ne, ja uz toho mam taky plny zuby, nastesti mam hodne hlidani na Gitku takze mi to trochu ulevi. Jsem otravena sama ze sebe protoze nestiham, jsem pomala vsechno me boli je mi porad blbe no znas to ![]()
Já rodila druhýho syna 41+6 vím moc dobře jak ti je. Taky měl 4500g .Byl to děs. Ted jsem si to zařídila už jinak
a malá se narodila 39+4 a já jsem naprosto v pohodě. Neboj už to přijde každou chvili. Jesli máš hlídání tak bud ráda a lež a odpočívej. Tchánovci určitě chápou že za to nemůžeš jak se ted chováš neboj. Taky jsem jsem byla to samí co ty. Je to náročný už ten konec.
Já tě naprosto chápu, ale nedokáži si představit co prožíváš. já jsem totitiž ko ož ted a představa přenášení je pro mne nepřijatelná
mám veliké štěstí, že mám blízko babi která pohlídá a manžela který neprudí. takže třeba dnes krom procházky se pse, wc a jídla jsem nevylezla z postele. žehlení a uklid počká.
![]()
držím palečky at to přijde brzy a jste obě v pořádku ![]()
@Marketa2008 píše:
já si teda vůbec nemyslím, že jsi hysterka. Naopak ti moc dobře rozumím. A to nepřenáším, mám ještě 11 dní do porodu a už toho mám plné kecky ![]()