Pupečníková krev - zachraňte život

9754
13.7.12 11:55

Zachrante zivot

Zachranit zivot muze kazda z vas.
Slysely jste uz o darovani pupecnikove krve? Narozenim vaseho miminka muzete nekomu zachranit zivot.
Nevim presne co se deje s placentou po porodu, ale nejspis je nejak zlikvidovana a pritom prave ta trocha krve z ni, muze nekomu na svete zachranit zivot. Bud si ji, samozrejme za nejaky obnos muzete nechat uchovat pro vasi rodinu, nebo ji muzete darovat nektere z bank s pupecnikovou krvi.
Premyslely jste uz nad tim, ze tuto krev darujete? Bez vaseho souhlasu je tato zivotadarna tekutina znicena a pritom muze nekomu zachranit zivot. Staci podstoupit jen par kontrol, jinak vas to nic nestoji. Jiste se na darovani popecnikove krve muzete informovat i u vaseho gynekologa. Staci tak malo…jen trochu vaseho cesu. :kytka:

Vice informaci o moznem darovani pupecnikove krve a vseho kolem toho najdete na:

www.pupecnikova.krev.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
13.7.12 11:59

Problém je, že je nedostatek peněz a těch porodnic, které tento odběr dělají je dnes strašně málo.. Takže to zas až tak jednoduché není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 12:00

Jo, to je dobré si připomenout, že to takto jde. Myslím, že řada mamin to ví. Já jsem měla zájem, ale oni mou pupečníkovou krev nechtěli kvůli trombofilní mutaci..
Nicméně zdravé mamči by o tom mohly uvažovat. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4466
13.7.12 12:01

No já jsem jednou koukala, že to stojí hodně peněz :( (ale nevím jak to dárcovství)

jinak máš špatně odkaz, patří tam pomlčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.7.12 12:02

To je reklama? :think: Velká nevýhoda odběru pupečníkové krve je, že o tu krev připravíš to samotné dítě, kterému patří. Pupečník se totiž musí ihned přerušit, nenechá se dotepat a tak ta cenná krev, která by jinak zkončila ve tvém dítěti, zkončí v odběrném pytlíku. Navíc možnosti využití pupečníkové krve jsou zatím velmi omezené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
13.7.12 12:03
@lekarnicka28 píše:
Problém je, že je nedostatek peněz a těch porodnic, které tento odběr dělají je dnes strašně málo.. Takže to zas až tak jednoduché není.

Jasne, tech porodnic je malo, ale i par zen, co bydly pobliz techto porodnic a daruji, pomuze :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
13.7.12 12:04

Já jí darovala do veřejného registru. Je to bezplatné. Lékař řekl, že pokud nebude žádný problém při porodu, tak se pupečníková krev odebere a odešle. Dle mého názoru odběr pupeč. krve dělají všechny větší nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
13.7.12 12:05
@ivuska.h píše:
To je reklama? :think: Velká nevýhoda odběru pupečníkové krve je, že o tu krev připravíš to samotné dítě, kterému patří. Pupečník se totiž musí ihned přerušit, nenechá se dotepat a tak ta cenná krev, která by jinak zkončila ve tvém dítěti, zkončí v odběrném pytlíku. Navíc možnosti využití pupečníkové krve jsou zatím velmi omezené.

Reklama to urcite neni, jinak bych vam sem psala, ze si ji mate nechat ulozit pro sebe. Ale za darovani nezaplatite ani korunu.
A nejsem v tomhle odbornik…jen jsem podala informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
13.7.12 12:07

Ok, je mozny se kouknout i na www.pupecnikova-krev.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
13.7.12 12:18

Ahoj, pokud bych o tu krev měla ochudit vlastní dítě a pokud bych kvůli tomu musela podstoupit nějaká vyšetření, vyžadovala bych finanční kompenzaci. Vůbec nechápu, jak jsi zakladatelko přišla na tu větu, že já nezaplatím ani korunu. To je absurdní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Saimi2
13.7.12 12:22

Myslím, že zakladatelka to myslí dobře a tenhle nápad se mi moc líbí. Snad se jednou dostanu do situace, kdy ji budu moci darovat :kytka: a snad tím i někomu pomoct. Ale proč za to hned chtít finanční kompenzaci??? To nepochopím!!!

• Citovat
  • Upravit
43033
13.7.12 12:26

Nedavala jsem, protoze s tim byl desnej opruz, opakovane odbery krve – kdyby za mnou dojeli si to odebrat, klidne, ale prvni tehotenstvi jsem lezela jako rizikova, v druhem jsem litala kolem starsiho a pracovala, vypravy pres celou prahu kvuli odberu jsem do toho nejak nezvladla zakomponovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
13.7.12 12:26
@dada12 píše:
Ahoj, pokud bych o tu krev měla ochudit vlastní dítě a pokud bych kvůli tomu musela podstoupit nějaká vyšetření, vyžadovala bych finanční kompenzaci. Vůbec nechápu, jak jsi zakladatelko přišla na tu větu, že já nezaplatím ani korunu. To je absurdní :-)

Jak jsem psala nejsem odbornik a kazdy by se mel samozrejme prvni informovat.
Myslela jsem to dobre, fakt jsem nepocital, ze se na me takhle vrhnete 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
13.7.12 12:29

Tak já sem jí darovat chtěla, bohužel porodnice ve které sem byla na to ještě nebyla zařízena, každopádně teď už to jde a já se pokusím pomoci ňákému mrňouskovi pokud bude vše ok. a dárcoství se neplatí pokud vím. a pokud to nebude veliká zátěž pro mne a malýho nevidim, žádný problém :) nikdy si nemůžem bejt jisté co nás potká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
13.7.12 12:34

@kar-maa
taky nechápu, co komu vadí :( Myslelas to dobře, nikoho k ničemu nenutíš :) Mně se ten nápad taky líbí, u prvního porodu jsem souhlas dala (ani ale nevím jestli odběr nakonec provedli), žádná speciální vyšetření se nekonala, opravdu mně to nestálo ani korunu, jen vyplnění pár papírů navíc. Jenže teď už to moje (byť velká krajská) nemocnice neprovádí - nejsou peníze..a rodit do Prahy kvůli tomu nepojedu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí