Pupečníková krev - zachraňte život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
13.7.12 14:56
@ivana-domca píše:
vím, že to myslíš dobře, ale většinou ho dotepat nenechají, prostě automaticky postihnou pupeční šňůru, jak kdyby se nechumelilo :cert:

Jo, to je bohužel pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
13.7.12 15:21

..jak myslite, ze to tedy delaji tady, kdyz jsem vubec ani nepostrehla, jak samotny odber probiha…deje se to to nekde v zakulisi ci co? vubec nevim, jak to probihalo, byla jsem hotova, malej sel rovnou k prsu, zadne adaptacni komplikace…ale pupecnikovou krev jsem jistojiste darovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
13.7.12 15:21

..jak myslite, ze to tedy delaji tady, kdyz jsem vubec ani nepostrehla, jak samotny odber probiha…deje se to to nekde v zakulisi ci co? vubec nevim, jak to probihalo, byla jsem hotova, malej sel rovnou k prsu, zadne adaptacni komplikace…ale pupecnikovou krev jsem jistojiste darovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.7.12 15:37
@lajovka píše: ..jak myslite, ze to tedy delaji tady, kdyz jsem vubec ani nepostrehla, jak samotny odber probiha…deje se to to nekde v zakulisi ci co? vubec nevim, jak to probihalo, byla jsem hotova, malej sel rovnou k prsu, zadne adaptacni komplikace…ale pupecnikovou krev jsem jistojiste darovala :)

Tak ono to dítě to rozdýchá i s ustřiženým pupečníkem, ale je to pro něj prostě těžší a u dětí, které mají trošku potíže s adaptací, je ten rozdíl pak výraznější. A odebírají ti to přímo mezi nohama, odběr se dělá s pupečníku dokud je placenta ještě stále uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.7.12 16:37

@ivuska.h tak ted jsem teda jelen .....tak mi teda asi nic nebrali, se musim zeptat manzela, az dorazi. Ja si ani nevybavim, jak to vsechno slo za s sebou, ale nejdriv se resilo, aby se nadechla, coz ji chvilku trvalo.

ale podepisovala jsem, ze odber klidne podstoupim  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
13.7.12 16:55
@suik píše:
@ivuska.h tak ted jsem teda jelen .....tak mi teda asi nic nebrali, se musim zeptat manzela, az dorazi. Ja si ani nevybavim, jak to vsechno slo za s sebou, ale nejdriv se resilo, aby se nadechla, coz ji chvilku trvalo.ale podepisovala jsem, ze odber klidne podstoupim :nevim:
…mela jsem presne tenhle zmatenej pocit, viz. vysse uvedenej prispevek, ale brali, to vim od moji porodni asistentky, ktera mi to 2hy den na pokoji rikala…probehlo to tedy velmi rychle a hlavne my jsme byly troche nekde jinde :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.7.12 17:09

@lajovka ja uz se nemam koho zeptat, krom muze, ten taky pizlal snuru a hlavne me to teda moc nezajimalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 21:31

Slyšela jsem, chtěla jsem. V Třebíči to nejde a do Brna se mi rodit jet nechtělo…

• Citovat
  • Upravit
14856
13.7.12 22:20

Tak manzel tvrdi, ze brali… asi teda nebyl dotepanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
30.7.12 18:42

Darování pupečníkové krve je super nápad, problém ale je, že v současné době je to možné asi jen ve čtyřech porodnicích. Nechápu teda proč, lidé jsou tím sami proti sobě. Pro osobní účel je to ale asi zbytečné, protože pravděpodobnost, že dítě bude svou vlastní krev potřebovat, je velmi malá.
Snad ale brzy pojišťovny, porodnice a já nevím kdo všechno zmoudří a darování PK se stane běžnou součástí porodů. Pak bude více lidí s nadějí na záchranu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
8.8.12 14:30

Ahoj, taky se přidávám. Já jsem pupečníkovou krev darovat nemohla, ale aspoň jsem se stala kmotrou projektu www.pupecnikova-krev.cz, takže jsem dárcovství pomohla aspoň finančně. Podle mě není špatné ty informace mít, člověk se může aspoň fundovaně rozhodnout. Pro vlastní potřebu se ta krev taky může hodit, zkouší se léčit cukrovka, dětská mozková obrna a ještě nějaké poúrazové stavy mozku. Tyhle tři nemoci hodně zvyšují šanci na vlastní použití. Ale spíš si myslím, že by to bylo vhodné pro děti, které mají nějaké nemoci už v rodině a taky pro ty, kteří mají malou pravděpodobnost nalezení dárce. Na stránkách registru kostní dřeně se píše, že dárce se najde přibližně pro 80% pacientů a pro ty ostatní se hledají jiné možnosti, včetně autologní transplantace vlastními buňkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí