Kdy začít pít maliník

2251
11.7.12 15:08

Kdy začít pít maliník

Ahoj maminky - těhulky,
prosim kdy mohu začít pít maliník. listy? Četla jsem, že od 32 tydne, je tak?
Děkuji moc :hug: za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.7.12 15:12

Někde se píše od 32.tt, někde od 34.tt, někde až od 36.tt :lol: Myslím, že můžeš začít pít, ale postupně, nejdřív jeden šálek denně, další bych přidala až po tom 36.tt. Ke konci s prvním jsem ho pak už pila po konvicích, pořád jsem měla udělaný a nalívala si na žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.7.12 15:15

Pila jsem od ukončenýho 36.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

Hlavně: mě osobně k ničemu nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837

Ahoj,
jak píše Gladys, existuje spousta verzí pití maliníku :)
Já ho pila od 34.tt 1× denně, od 36.tt 2× denně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
11.7.12 15:18

Holky moc děkuji za info.
U prvního těhu, jsem ho nepila vůbec a porod hrůůůza, tak snad doufam, že ted trochu pomůže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
11.7.12 15:25

Můžu pít maliník, i když mám riziko předčasného porodu? Jsem 34. týden.

• Citovat
  • Upravit
31594
11.7.12 15:26

Poprvé jsem pila, ke konci jak jsem psala, fakt kvanta, porodní cesty krásně připravené, porod rychlovka. Podruhý jsem si udělala párkrát, neměla jsem na něj chuť, pálila mě žáha a kdovíco ještě a porod sice nebyl nijak děsivý, ale rozhodně to nebylo tak rychlé, myslím, že to bylo hlavně teda stavem porodních cest.
Nevím, jak moc velký vliv maliník měl, nicméně teď budu pít, i kdybych si ho musela zavádět do břicha sondičkou :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.7.12 15:28
@ncc1701 píše:

Počkala bych na dokončený 36.tt, pak už je mimino prakticky hotové a i kdybys porodila, tak to vadit nebude. Ale myslím, že šálek maliníku denně ještě nikomu porod nevyvolal, to by pak porodnice mohli přestat používat ty svoje dryáky a začít pěstovat maliny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.7.12 15:29
@ncc1701 píše:

Taky bych to pokoušela až od ukončeného 36.tt 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
11.7.12 15:30

Já začala kolem 36tt jedním šálkem. čím byl termín blíž tímvíc jsem pila. A porody super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
11.7.12 15:39

Ač se doporučuje až ve třetím trimestru (kdy by riziko předčasného porodu už nebyla taková katastrofa), bylinky nemají takovou sílu, aby dokázaly zvrátit přirozený průběh těhotenství do potratu :!
Tím narážím na to, že maliník lze pít už od prvního trimestru - pokud by bylo riziko potratu, maliník může být jednou z kapek, která ten pohár nakloní do potratu, to ano. Ale proto se pije - maliník pomůže.. Pomůže uvolnit tělo a rozproudit porod ve chvíli, kdy je na to plod i tělo připravené - jinými slovy by k tomu došlo tak, jako tak, jen by to bylo třeba o něco později, či komplikovaněji..
Sama jsem pila směs podle jedné německé PA, tkerá s tím má mnohaleté zkušenosti.. Pila jsem to od začátku těhotenství a přenášela jsem o tři týdny :mrgreen:
Co pomáhá, je každý den si povařit v cca 0,5 l vody po dobu deseti minut jednu lžičku lněného semena - ono to vytvoří takový bezchutný sliz, a ten sliz v průběhu dne popíjet.. Je ale dobré to začít pít alespoň dva, tři měsíce před porodem, aby to mělo efekt.. - holt bylinky působí, ale trochu pomaleji :)

• Citovat
  • Upravit
12127
11.7.12 15:49

Teď budu asi vypadat jako trouba :oops:, ale ten maliník se normálně prodává jako v pytlíčkách? nebo musim otrhat u babi na zahradě listy malin a uvařit? :oops: :oops:

Příspěvek upraven 11.07.12 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.7.12 15:53

@Blešík prodává se v pytlíčkách, v lékárně, prodává se v těch pytlíčkách tuším nějak granulovaný, tudíž se nelouhuje jako ostatní bylinky třeba 15-20min, ale stačí 5min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
11.7.12 15:55

@Gladys paráda, moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie