Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem začla pít maliník v úterý ale hodně asi 2l denně a v pátek ráno byl malej nasvětě..a na to, že jsem byla prvorodička tak 7h porod docela rychlovka
Těžko říct, jestli k tomu pomohl maliník…
Pila jsem od 34 tt a zvyšovala dávky.. ale že ´by mi pomohl? ani omylem porod trval 27 hodin.. ![]()
@ivulk píše:
Já jsem začla pít maliník v úterý ale hodně asi 2l denně a v pátek ráno byl malej nasvětě..a na to, že jsem byla prvorodička tak 7h porod docela rychlovkaTěžko říct, jestli k tomu pomohl maliník…
a kolikaty jsi byla tyden?
Tak jsem si maliníkový čaj koupila v lékarně a lékárnice mě hned začla děsit, ať ho hlavně nepiju už teď ale až od 36tt
v tom aby se jeden vyznal ![]()
@vladdka píše:
a kolikaty jsi byla tyden?
byla jsem už týden před termínem.. ![]()
@Blešík Už jsem o tom psala dřív.. Doktoři a lékárníci se bojí účinků maliníku na možný předčasný porod, což je z hlediska fungování bylin naprostý nesmysl.
Je to něco podobného jako vyvolávání porodu sexem - samozřejmě, může to urychlit, ale pokud tělo a mimi nejsou ještě nachystané, můžete sexovat každou hodinu několik dní za sebou a nic se nestane..
Já v těhu užívala krutonky z čínské medicíny, na kterých je napsáno, že se v těhu nesmí užívat - je to tam napsáno pouze a výhrandě proto, aby se mohly v ČR prodávat jako doplňky stravy
![]()
@Amber_1977 taky si myslím, že je to hloupost, že by zdravý průběh těhotenství jeden čaj denně nějak rozhodil
. Stejně děkuji za rady, zlatý emimino, tady se člověk dozví věcí ![]()
Tak jsem koupila maliníkový čaj a pořád přemýšlím, jestli ho začít pít, jestli to má cenu…jaké má vlastně účinky a proč se doporučuje? pomohl vám? už bych nejraději porodila, jsem ted 37+2 a kdyby se malý začal chystat ven, tak se vůbec nezlobím
sex nehrozí, tak hledám náhradní varianty ![]()