Rodit, nebo císařem?

Anonymní
13.7.12 10:19

Rodit nebo císařem ?

Ahoj mám takvéto dilema. Vím, že mi nikdo nemuže říct co mám udělat a že rozodnutí je na mě, ale ráda bych slyšela názory vás zkušených a nezaujatých.
První dítko jsem rodila plánovaným císřem, byl prdelkou a na porod celkové pamatuji na nejkrásnější zážitek. Sice jsem se děsně bála Epidurálu, ale jinak to nešlo celkovou jsem nechtěla abych mohla hned vidět prcka. dokonce celou dobu na sále byl i tatínek a když malého ošetřili tak než mě zašila a chtěli odvézt na jipku tam seděl i s prckem vedle mě.
No a ted jsem 34tt a začínám přemýšlt o porodu. Nejdřív sem říkala jasně, že císařem jak jinak pak zase, že to nechám na prckovi jestli náhodou nebude zase prdelkou, ale ne on už je hlavičkou dolu už měsíc jako by chtěl mít jistotu, že budu rodit :mrgreen: no a já jsem na vážkách. Mo je gyndařka je pro císaře, že se předejde všem možným komplokacím a je to jakoby pro mne pohodlnější ( mám cukrovku a léčím se se štítnicí )a já nevím. najednu stranu chci rodit bych si to zžila a pak měla prcka hned u sebe, ale na druhou stranu se bojím těch komlikací, jenže u císaře tady v té porodnici být tatínek nemuže a pak buh ví kdy bych zase viděla prcka. u prvního jsem špatně kojila ated bych to chtěla napravit. tak babo rad. :nevim: je to dost těžké rozhodování. pokud se někdo rozhodzovala s tejně jako já budu moc ráda za zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
13.7.12 10:24

Obě jsem rodila normálně, sice porod hrozný, ale po porodu jsem byla rychle zadaptovaná a mohla bych druhý den domu… :) U císaře se hojí všechno déle. Ale zase porod dá zabrat :)
Asi bych to nechala na doktorce, nevím, jak po císaři můžeš mít zjizvenou dělohu a jaký by to byl problém…ona bude určitě vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
13.7.12 10:27

Ja mam za sebou taky CS a uz jsem taky premyslela co budu delat az.
Ja ale teda nemam cukrovku ani stitnou zlazu, takze na to neberu ohled.
Napisu ti moje pro a pro:)

CISAR PRO:

• muzu si v podstate „vybrat“ datum narozeni (pro mne velka vyhoda, protoze jsme v zahranici a nevim komu bych dala maleho az to na mne prijde - nejde to moc domluvit dopredu :mrgreen: )
  • 100%ne nebudu trpet inkontionenci a moje zenstvi bude vypadat porad stejne

POROD PRO:

• pravdepodobne kratsi cas na rekonvalescenci
  • pocit, ze jsem to zvladla

Chtela jsem se zeptat jestli se treba nemuzes rozhodnout pro CS v jine porodnici? Nekde, kde muze byt tatinek a vim ze uz i v CR jsou porodnice kde mas mimino hned po CS. U nas to tak je, takze tyhle proti ja treba vubec nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
13.7.12 10:28

Rozhodnout se musíš sama. První mimino jsem měla císařem, druhé normálně. Při porovnání musím říct, že po normálním porodu to bylo lepší, byla jsem hned na nohou, mimino jsem měla u sebe, oproti císaři, kdy jsem se dva dny nemohla narovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@ivodička no příští týden jdu poprvé do poradny do porodnice a tam už moje doktorka nebude a řákala, že se mě budou ptát co preferuji tak abych byla schopna jim říct alespon nějakou představu. a po tomto císaři jsem druhý den běhala jak kamzík a nic mi nebylo :) samozřejmě nevím jak na o m bude jizva, ale zatím je v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
69235

Přirozeně, já bych rodila přirozeně, nezapomenutelný nádherný zážitek, krása a po porodu do dvou hodin fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
13.7.12 10:29
@ivodička píše:
Obě jsem rodila normálně, sice porod hrozný, ale po porodu jsem byla rychle zadaptovaná a mohla bych druhý den domu… :) U císaře se hojí všechno déle. Ale zase porod dá zabrat :)
Asi bych to nechala na doktorce, nevím, jak po císaři můžeš mít zjizvenou dělohu a jaký by to byl problém…ona bude určitě vědět…

To byva problem jen u asi 0.5%.
S tim bych se nevzrusovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 10:32

@Loki01 no to naplánování je velikánské plus to máš pravdu. víš kdy a co tě čeká a nebusíš se strachovat kdy to prostě přujde a jak vid?

• Citovat
  • Upravit
8814
13.7.12 10:34
@Anonymní píše:
@Loki01 no to naplánování je velikánské plus to máš pravdu. víš kdy a co tě čeká a nebusíš se strachovat kdy to prostě přujde a jak vid?

To jo, no:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
13.7.12 10:35

Mám za sebou akutní sekci a od narození Vítka trpím pocitem, že to takhle být nemělo, že sem selhala, že moje tělo mu ublížilo. Na druhou stranu císař Vítkovi zachránil život. Jestli někdy bude nějaký příště chci rodit přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.7.12 10:39

První mám císařem. Druhý, jestli se někdy zadaří, bych ráda přirozeně, to dlouhý hojení po operaci se mi moc nelíbilo, radši bych byla dřív v pořádku kor když doma bude čekat ještě jedno.
Ale v případě cukrovky a dalších potíží bych dala na doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.7.12 10:40

@Loki01
Inkontinence souvisí spíše s tlakem a námahou za celé těhotenství, než s porodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 10:43
  • Citovat
  • Upravit
29577
13.7.12 10:44

Já bych byla za přirozený porod, uvidíš sama, že i ten pocit „po“ bude bezesporu jiný, než když ti prostě vytáhnou dítě z břicha, to se ani nedá popsat, ten okamžik zrození.
Jsem ráda, že jsem nikdy na SC nemusela, mám kolem sebe hodně maminek, co měly obojí, všechny mi potvrdily, že porod je porod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 10:45
@Anonymní píše:
@hofka

no tak samozřejmě, že nepujdu proti doporučení doktoru a nechám si od nich poradit. jen bych chtěla mít trošku jasno čemu bych dala přednost, kdyby třeba řekli rozhodněte se je to na vás, nic nás nenutí bay to bylo tak či onak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100